Як ми нашаткувати капусту старовинної капусторезкой за 15 хвилин
Пару тижнів тому ми з дружиною приїхали до батьків на грунтовну генеральне прибирання. Дійшли до горища. Скільки всяких цікавинок відшукали! Наприклад, шатковніцу. Ви знаєте, що це? Я теж не знав, але дружина просвітила. Це прилад для шинкування капусти.Ось і вирішили заквасити капусту, якщо вже пристосування таке потрібне знайшлося. Цією шатківниці вже років 50 виявилося. До неї ще й каретка додавалася, яку ми не знайшли. До речі, каретка – це така штуковина, на яку потрібно підколювати овочі і нарізати, щоб не поранити руки.Так як каретка загубилася, працювали голими руками. Відразу відчули на собі – кілька пальців у дружини пішли за видатками. Адже на шатковніце 3 ножа, дуууже гострі!А що найприкріше, так це те, що пальці порізані, всі втомилися, капусту зіпсували – нічого не вийшло. Шматки вийшли величезні, по 2-3 см. Крутили, мудрували, але не вийшло, як хотілося.Вже хотіли кинути затію, але прийшов в гості сусід, побачив наші старання і страждання, розсміявся і все показав, як робити потрібно. Виявилося, все дуже просто! Капусту потрібно розрізати на 2 половини, вирізати качан і почати шинкувати. Ми то неправильно капусту на самому початку на шатковніцу клали!
Зробили все, як сказав сусід. І капусту, як виявилося, до ножів потрібно розміщувати плоскою, тобто, розрізаною стороною. Все, робота пішла! Швидко, злагоджено, шматочки виходять ідеальні. Я робив капустяні заготовки, а дружина нарізала, потім помінялися – у дружини руки втомилися)
Пристосування виявилося класним, ось придумали здорово люди! 20 хвилин – і у нас капусти – ціле море! А в інтернеті такі прилади продаються від 350 до 1200 рублів.На радощах додаю наш улюблений рецепт квашеної капусти. Нашатковану капусту мнемо, перекладаємо в більшу чашку. Додаємо трохи тертої моркви, кмину, насіння кропу. Все добре перемішуємо і розміщуємо в 3-х літрові банки.
У кип'ячену воду додаємо 2 столові ложки солі і одну столову ложку цукру. Остиглий маринад заливаємо в банки до самого верху. Так як з банок розсіл буде виходити через верх, ставимо їх в яку-небудь ємність.Так залишаємо капусту на 3 дні. Обов'язково кілька разів в день в кожній банці капусту потрібно проколювати, щоб випустити зайве повітря. Якщо цього не робити, все пропаде. Коли квашена капуста буде готова, закриваю капроновими кришками, тільки міцними, щоб повітря не надходило, і опускаємо в підвал.Ось і готова смачна квашена капустка! Не тільки смачно, але і корисно, адже таке блюдо – відмінне джерело вітаміну С, який особливо потрібний в холодну пору року.
Written by admin
Недавні записи
- Як зробити арку для квітучої троянди своїми руками
- Дохнуть бройлери – своєчасні заходи для профілактики і лікування
- Як підживити помідори карбамідом: кращі методи та поради для садівника
- Скільки днів голоду може витримати хом’як?
- Скільки часу потрібно варити заморожені креветки: деталі та поради
- Розміри клітки для кролів: вибір оптимальних розмірів для комфортного утримання
- Парування кобил: як підібрати правильного жеребця
- Обприскування карбамідом: переваги, нюанси і правила проведення
- Як чистити лисички гриби: відео і поради
- Слива опал: опис і характеристики сорту
- Як дізнатися характеристики ноутбука: посібник для пошуку інформації про технічні специфікації
- Як правильно садити перець: поради та рекомендації