Як правильно обрізати бадилля у моркви
морква – це овоч, який при неправильній підготовці до зберігання може не тільки втратити свої смакові якості, а й зіпсуватися (підгнити). Тому дуже важливо правильно обрізати бадилля у даних коренеплодів і грамотно організувати місце їх зберігання.
Щоб морква збереглася на якомога довгий час, потрібно до її прибирання приступити вчасно. Справа в тому, що ближче до середини осені частішають дощі, стає прохолодніше, а значить в грунті застоюється вода, що в свою чергу негативно позначається на коренеплодах. Застій вологи призводить до ураження овочів грибковими захворюваннями. При збиранні моркви пошкоджені місця можуть бути практично непомітні, і якщо здорові плоди помістити на зберігання разом з "хворими", то вони неминуче "захворіють" і будуть непридатні в їжу. Тому якщо ви проживаєте в Центральній Росії, то до збирання моркви приступайте не пізніше кінця вересня.
Спочатку акуратно викопайте коренеплоди з грядки, намагаючись не пошкодити їх. Викопану моркву ні в якому разі не ударяйте один об одного для видалення частинок землі, так як це може привести до мікротріщин на плодах і термін їх зберігання зменшиться в рази. Якщо морква росте в піщаному грунті, то в цьому випадку достатньо лише струснути її, тримаючи за бадилля. Для моркви, що росте в більш важкому грунті, струшування буде недостатньо, тут не обійтися без промивання плодів в теплій воді. Після промивання дуже важливо витримати урожай в підвішеному вигляді в добре провітрюваному приміщенні дня три, після чого можна приступити до обрізання бадилля.
Обрізати бадилля моркви можна по-різному, наприклад, якщо бажаний термін зберігання плодів не перевищує 3-х місяців (або ж ви збираєтеся надалі морква використовувати для вирощування насіння), то в цьому випадку обрізати зелену частину можна на пару сантиметрів вище головки овоча, якщо ви бажаєте ласувати смачними і свіжими овочами аж до наступного літа, то обрізати бадилля моркви потрібно разом з 2-3 мм головки самих коренеплодів (якщо цього не зробити, то через 3-4 місяці морква почне проростати і стане м'якою і несмачною). Що стосується зберігання моркви, то найдовше вона зберігається в піску при температурі 2-4 градуси тепла.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами