Як правильно пити текілу: чим запивати і заїдати
Напій з блакитної агави не відразу придбав фортеця і популярність. Довгий час він проводився і споживався тільки в Мексиці, зате потім швидко завоював світову популярність. З'явилися відомі марки текіли, придумувалися оригінальні маркетингові ходи для підняття рівня продажів, що призвело до переможному ходу напою по барам європейських країн.
Що таке текіла
Якщо дотримуватися строгого визначення, текілою має право називатися тільки міцний алкогольний напій. Він виготовляється з соку блакитної агави шляхом ферментирование і дистиляції в одному з 5 штатів Мексики. Решта видів справжньою текілою не визнаються, що закріплено відповідним зводом стандартів.
Історія напою
Спочатку назва звучала як откло, потім мескаль, але жоден з видів не припав до смаку прибулим в країну конкістадорам. Вони звикли до набагато більш міцних напоїв і застосували до місцевого різновиду свою систему перегонки, що значно збільшило алкогольний градус.
Але навіть такий варіант залишився без уваги. Він проводився в невеликих кількостях, купити його за межами Мексики було неможливо. Так тривало до XVII століття, коли була відкрита перша фабрика, і виробництво прийняло промислові масштаби.
Напій з агави поступово стає експортним продуктом.
У 1758 році сім'я Куерво придбала землю для вирощування агави. Вибір припав на містечко Текіла. За 30 років сімейство розвернуло виробництво на місцевій сировині зі своєю плантації і отримало дозвіл на торгівлю напоєм. Назва була дана по імені міста і успішно прижилося.
Специфічний смак не сподобався жителям інших держав, обсяг продажів залишався дуже маленьким. Експортна партія текіли була зустрінута американцями практично байдуже. Така ситуація зберігалася до початку XIX століття, коли напій отримав спеціальний приз на всесвітній виставці.
Наступний крок був справді геніальним. Щоб привернути увагу покупців до алкогольної новинці, виробники помістили в кожну пляшку черв'яка, але не простого, а живе тільки в агаві.
Вони досягли 2 цілей: створили впізнаваний бренд і позбулися неабиякої частки шкідників, що псують урожай. Ця добавка одночасно служила показником якості напою.
В оригінальних видах черв'як залишався цілим, а в підробках або низькоякісному напої починав розчинятися.
Справжня світова популярність прийшла до текіли в середині XX століття. У 1978 році Мексика законодавчо закріпила назву як інтелектуальну власність і стала ревно стежити за якістю виробленого напою, суворо караючи наслідувачів бренду.
Основний розподіл йде по 2 групам. В одну потрапляють види, вироблені тільки з соку агави без добавок, в іншу – напої з присутністю цукрів очерету, кукурудзяного сиропу. Наступна градація передбачає термін витримки. За цією ознакою визначають текілу таких видів:
- білу, що не пройшла витримки, тільки вироблену;
- молоду, якій надають колір спеціальними барвниками;
- золоту, яку теж підфарбовують, надаючи схожість з більш старими варіантами;
- відпочили, минулий витримку від 2 до 1 року;
- старовинну, якої від 12 до 36 місяців;
- екстра-витриману, вироблену з 100% соку, вік якої перевищує 3 роки.
відомі марки
Справжня текіла виготовляється тільки в 5 штатах Мексики, при цьому у кожної марки є свої особливості виготовлення.
Сауза
Має м'яку карамельним смаком з тривалим багатогранним післясмаком, вважається однією з найпопулярніших для приготування коктейлів і вживання в чистому вигляді. Має 6 різновидів, що відрізняються терміном витримки і смаковими відтінками.
Сієрра
Особливість виробництва полягає у використанні сирих шишок агави.Випуск розпочато в 1982 році, рецептура унікальна, для підвищення якості та фортеці застосовується подвійна і потрійна перегонка. Має 4 сорти. Сама витримана, Міленаріо, підрозділяється на 6 різновидів. Ціна за пляшку ємністю 0,7 л коливається від 1200 до 2500 рублів залежно від міцності і терміну витримки.
Лейенда дель Мілагро
Включає 7 сортів, що мають яскраву смакову індивідуальність:
- Silver відрізняється прозорістю і тонким смаком, розливається по пляшках відразу після виробництва, не витримується.
- Reposado дивує горіхово-медовими нотами з відтінком екзотичних фруктів, в післясмаку відчувається ваніль і кориця.
- Anejo через 2 роки витримки в дубових бочках набуває вишукано-золотистий колір, рекомендується для вживання в чистому вигляді, щоб сповна насолодитися поєднанням шоколаду, кокоса і благородного тютюнового шлейфу.
- Reserve Siler хизується ідеальним співвідношенням агави і лимона з присмаком пряних трав, проходить витримку в 30 днів.
- Reserve Reposado витримується довше, до 6 місяців, набуваючи аромат ванілі і коньяку.
- Reserve Anejo після перегонки відпочиває до 2 років, у нього з'являється темний глибокий колір і складна суміш ароматів тютюну і ванілі.
- Unico II являє собою купаж кількох сортів, цінується за складний смак і стійкий аромат фруктів і прянощів.
Агавіта
Відрізняється світлим відтінком, в смаку будь-якого різновиду присутні перцеві ноти з тривалою теплою хвилею післясмаку. Вважається зразком традиційного напою. Визнані лідери марки:
Середня вартість за пляшку становить 2000-3800 рублів.
Текіла тисячі дев'ятсот двадцять одна
Створена в честь мексиканської революції. Має 3 різновиди за часом витримки. Проводиться за старовинними технологіями із застосуванням тільки натуральних інгредієнтів. Існує легенда, що приводом до створення рецепта послужила знахідка бочок з текілою, вік яких перевищував 60 років. Смакові характеристики знайденого напою стали еталоном.
цікаво: на основі цієї марки виробляються 3 кремоподібних лікеру.
Трес Сомбрерос
Марка проводиться в штаті Халіско, має безліч нагород, на етикетці зображені орел і 3 національних головних убори, сомбреро. Показник спирту з агави у напою становить 81%. Розрізняють 5 різновидів з рівнем алкоголю в 38%. Вартість пляшки доходить до 3500 рублів. Офіційно марка зареєстрована в 1974 році.
патрон
Марка відрізняється великою кількістю різновидів, ручним методом виробництва, високою якістю і такою ж вартістю. Ціна за пляшку в 4000 рублів для звичайного невитриманого сорти вважається цілком прийнятною. Елітний вид Gran Burdeos, який відпочивав у винних бочках, виставляється на продаж за 65 тисяч. Незважаючи на високу цінову планку, попит часто перевищує пропозицію.
Ранчо Велья
Існує 2 види напою. Молодший Silver має яскравий терпким смаком. Gold придбав золотистий колір і м'які теплі відтінки в смаку, що особливо оцінили дами, приберігаючи для напою часточку апельсина, злегка присипану корицею.
Ранчо Алегрі
Рецепт складений всього 20 років тому, але вже заслужив любов і повагу шанувальників. Технологія виробництва передбачає витримку сировини не менше 2 діб в автоклаві з фіксованою температурою в 70-80 градусів.
Одержаний сік бродить протягом 10 днів, перетворюючись в вино, з якого після подвійної дистиляції отримують текілу. Вона обов'язково проходить період відпочинку в бочках не менше року. Фортеця зменшують з 50% до 38.
Рідина розливають по пляшках з характерною етикеткою з печаткою стандарту якості і зазначенням місця виробництва.
Хосе Куерво
Найвідоміша і стара марка, призер багатьох виставок міжнародного та світового класу. Володіє особливо м'яким смаком, виготовляється з 2 сортів агави з дотриманням старовинних технологій. Перша пляшка за цим рецептом була виставлена на продаж в 1800 році. До наших днів марка є синонімом якості напою.
Також добре відомі і впізнавані марки:
- Казадорес;
- Мессікано Альта;
- Каміно Реал;
- Ольмека;
- Локіта;
- Espolon;
- Еррадура;
- Лей 925;
- Ацтека.
Склад і калорійність
Текіла виробляється з соку агави, специфічні цукру в ньому є. При бродінні перетворюється тільки частина, а в міксовий видах сиропи інших видів додаються спеціально. Так що вуглеводи в невеликій кількості, до 17.
02%, в напої є. Калорійність на 100 г становить 231 ккал.
При програмах контролю ваги варто задуматися, чи варто насолоду напоєм відступу від обраного курсу або краще дозволяти собі тільки 1 порцію заради естетичного і смакового свята.
Цей вид алкоголю досить молодий в порівнянні з шанованими і старовинними коньяками, вином або улюбленим в народі самогоном. Проте мексиканці для традиційного виду розстаралися і не тільки помістили в пляшки черв'яка, піднявши купівельний інтерес і попит, а й розробили цілу систему правил вживання текіли. А в барах інших країн їх доповнили.
Текілу змішують в коктейлях, п'ють залпом без закуски і добавок або неспішно потягують на манер дорогого віскі. Спосіб вживання залежить від виду та рівня якості напою.
Низькосортні володіють різким смаком і дають важке похмілля. Як їх не закушуй, а результат буде не найкращим. Інша справа – витримані елітні сорти.
Там варто врахувати всі тонкощі вживання для повного розкриття смаку.
класичний метод
Він добре відомий за фільмами і має на увазі обов'язкову наявність на столі солі і часточки лайма. Такий спосіб врівноважує смак, часто застосовується в молодіжних колах, де учасники обмежені в засобах і вибирають середній рівень якості напоїв. Порядок дій:
- насипати на зовнішню сторону долоні біля великого пальця трохи солі;
- різко слізнуть її;
- залпом випити текілу;
- із задоволенням лизнути соковитий лайм;
- насолодитися смаком.
Текіла по-мексиканськи
В країні визнають тільки 100% вигляд з соку агави з витримкою не менше 6 місяців. У нього золотисто-бурштиновий відтінок, смак вже розкрився і придбав глибину. Подають його в високих тонких келихах.
Потрібно надпити зовсім небагато і простежити шлях рідини по стравоходу, слідуючи за поступово наростаючим теплом.
Якщо захочеться, то можна підсолити шматочок дрібного жовтого лайма і покласти його на мову на кілька миттєвостей.
Що приготувати на закуску
Для насолоди напоєм сторонні продукти не потрібні, але рідко хто під час застілля здатний обмежитися однією чаркою в 50 мл. Тому питання закуски встає в повний зріст.
Для міцного алкоголю будь-якого виду рекомендують ситні м'ясні нарізки з яловичини, свинини, рідше використовують баранину. Прекрасно поєднуються з аперитивами копчені грудинки курки та індички, тверді сири і сирокопчені ковбаси.
Щоб вечірка придбала істинно мексиканську забарвлення, варто звернути увагу на традиційні соуси.
- Гуакамоле. До складу входить м'якоть авокадо, томат, цибуля, чорний перець, кінза. З інгредієнтів готується однорідна маса, що володіє гострим специфічним смаком, вдало доповнює м'ясо, смажене на грилі.
- Сальса. Соус також знаменитий далеко за межами Мексики. Склад складніший, в нього входить фета, маслини, оливкова олія, часник, сіль, сік лимона і подрібнена зелень. Зазвичай в пару до нього подають буритос. Страва являє собою загорнуту в лаваш суміш декількох сортів м'яса, доповнену бобами, часником і гострим перцем.
Для дотримання традицій обов'язково потрібно поставити на стіл сіль і нарізану напівпрозорими кружечками лайм.
Як п'ють текілу в Мексиці
Особливою повагою в країні користуються витримані сорти з чистого соку. Їх прийнято пити нерозбавленими.
Коктейлі з текілою: рецепти
Текіла санрайз
Напій складається з апельсинового соку, червоного сиропу Гренадін, сріблястою текіли і великої кількості льоду. Всі інгредієнти просто змішують, крім крижаних кубиків, які додають відразу в келих.Окрасою служить половинка кружечка апельсина. Подають у високому бокалі з соломинкою.
Текіла Бум
Готують блискавично, випивають так само. Складається з 50 мл срібної текіли і 100 мл спрайту. Обидві складові наливають у високу склянку з товстим дном. Зверху накривають серветкою або долонею, різко струшують і зі стуком опускають на стільницю. Фішка в тому, щоб залпом випити спінив напій.
Маргарита
Інформація про те, який жінці був присвячений коктейль, давно загубилася, але свято на честь напою до сих пір існує і припадає на 22 лютого. Приготування краще довірити досвідченому бармену, скрупульозно соблюдающему пропорції інгредієнтів.
У шейкер заливають молоду текілу, цукровий сироп, апельсиновий лікер, колотий лід, додають кілька крапель лайма і трохи солі. Суміш енергійно змішують і виливають в ємність з облямівкою з солі. Найчастіше використовують широкі фігурні келихи або Мартинка.
Користь і шкода текіли
Несподівані висновки зробили вчені при вивченні властивостей текіли. Виявилося, що в її складі знаходяться особливі фруктани, що збільшують число лакто-і біфідобактерій в кишечнику, що створюють для них оптимальне середовище проживання. Сік агави навіть в збродженому стані містить інулін, що активізує роботу кишечника і підвищує апетит.
На користь напою зараховується факт, що наявні в його складі цукру не засвоюються організмом, а виводяться в незмінному вигляді. Речовини, що містяться в агаві і її соку, здатні сповільнити втрату кальцію з кісткової тканини і зберегти її щільність, що знижує ризик розвитку остеопорозу.
Йдеться про терапевтичних дозах, що не перевищують 50 мл кілька разів на тиждень. При безоглядному вживанні напою все позитивні якості набувають величезний мінус і сильно б'ють по самопочуттю, а з огляду на ціну якісного алкоголю, і по кишені.
За легендою, текіла стала даром богів для жителів Мексики. До божественним подарункам варто ставитися з повагою і віддавати їм данину, насолоджуючись смаком і процесом пиття в хорошій компанії.
Чи була дана стаття Вам корисна?
Текіла: як правильно пити і чим закушувати? Як п'ють текілу з сіллю і лимоном або лаймом? Як п'ють текілу в Мексиці і в Росії, чим запивають?
Чим закушують мексиканську текілу?
- Якщо враховувати переваги мексиканців, то для них не так важливо саме блюдо, як соус до нього.
- Найчастіше уродженці Мексики закушують текілу м'ясними стравами (смаженою свининою, яловичиною або бараниною).
- Як соусів до цих страв вони вважають за краще «сальсу» і «гуакамоле».
- Досить добре з текілою гармонує смачне, гостреньке мексиканське блюдо – буритос, що представляє собою загорнуту в лаваш начинку (смажена свинина, квасоля, кукурудза, цибуля, перець чилі, часник і ін. Прянощі).
- У ресторанах мексиканської кухні прийнято подавати до текіли салат з печериць, ананасів і креветок. Заправкою до такого салату служить майонезно-сметанний соус з чорним перцем.
Як краще пити текілу холодної або теплої?
- Мексиканці вважають за краще пити текілу охолодженої за рахунок крижаного склянки.
- У рідкісних випадках уродженець Мексики може дозволити собі кинути стаканчик текіли середньої температури.
- Пити ж теплу текілу в країні кактусів вважається просто неприємним знущання над собою.
Правильна закуска до текіли дозволить насолоджуватися напоєм протягом усього вечора. Навіть якщо ви зібралися з друзями пропустити по стопочку, закуска повинна супроводжувати текілу, щоб підкреслити смак якісного алкоголю. Хоча мексиканці спокійно п'ють текілу в чистому вигляді, іноді закушуючи гострої місцевою кухнею. Шанувальникам напою запропоновано великий вибір їжі, сумісної з текілою: легкі закуски, холодні і гарячі страви, а також напої для запивання.
При виборі закусок слід визначитися, скільки по часу ви збираєтеся вживати текілу. Відразу відзначимо, що текіла погано поєднується з іншими видами алкоголю і десертами.Вибирайте фрукти зі спеціями, якщо прийом напою триватиме менше години і буде випито 2 – 3 чарки. Фрукти відносяться до категорії легких закусок.
- Наріжте апельсин на зручні часточки, посипте корицею, при бажанні додайте цукор.
- Якщо вам подобається смак ананаса, сміливо ріжте на шматочки його м'якоть. Підійде як свіжий, так і консервований фрукт – пробуйте на свій розсуд.
- В крайньому випадку згодиться і кисле яблуко, тільки пам'ятайте, що розпивати витриману текілу краще в чистому вигляді або традиційним західним способом з сіллю і лимоном.
Холодні закуски під текілу вважають за краще їсти в розпал вечірки. Це правильна думка: таким чином можна уповільнити процес сп'яніння.
Зверніть увагу на страви мексиканської кухні, найпростіші з яких – гострий соус (а також сирний соус, Сальса), чіпси, хліб.
Значно посилить і підкреслить смак напою і наша кухня: спробуйте закушувати печерицями, оливками, м'ясом, м'якими сирами.
Ресторанний варіант закуски під текілу – це салат з ананаса, сирих печериць і креветок під сметанним соусом.
З гарячих страв виходить чудова закуска під текілу. Це ідеальний вибір для великої вечірки, до якої готуються заздалегідь. Жирна і калорійна їжа призупинить сп'яніння організму, до того ж вранці стан буде значно краще. Знову звертаємо увагу на традиційний мексиканський підхід до застілля:
Як правило, текілу не п'ють під час їжі, тобто її не закушують в загальноприйнятому сенсі. Часто її використовують в якості ароматизованої добавки в чай або каву.
Якщо планується застілля, зіркою якого буде tequila, про закуску все-таки варто подумати.
Легка закуска – часточка апельсина, присипана корицею. Також підійде грейпфрут або ананас.
Для запобігання ефекту швидкого сп'яніння можна використовувати холодні закуски. Тут єдиний виняток – солодощі. Цей алкогольний продукт погано поєднується з десертними стравами. Підійдуть такі закуски:
Бажано приправити закуску соусом або пекучим перцем.
Як правильно пити і закушувати золоту текілу Sauza Gold?
Як потрібно пити і закушувати текілу Sauza Gold?
- Текіла Sauza Gold – це різновид текіли від бренду Sauza, що відрізняється світло-коричневим відтінком і присмаком агави з карамеллю.
- Такий вид кактусовій горілки рекомендується пити в чистому вигляді, щоб відчути його тонкий аромат і багате післясмак.
- Текіла Sauza Gold більше припаде до душі представницям прекрасної статі, в будь-якому віці люблячим карамель.
- Закусити її дами зможуть улюбленими фруктами і ягодами.
- Також золота текіла може використовуватися в різних коктейлях, починаючи від Маргарити, і закінчуючи Мачо меном.
Як потрібно пити і закушувати текілу Olmeсa шоколадну?
- Olmeca Chocolate є дивовижної різновидом текіли. Цей напій виробляється на основі агави, дріжджів, цукру і ароматизатора «Шоколад». Фортеця шоколадної текіли складає 35%. Її, пом'якшений шоколадом, смак підійде, як для джентльменів, так і для жінок.
- Подавати текілу Olmeca Chocolate можна, як в стопках-кониках, так і в чарках. Цей підсолоджений напій не потрібно прикрашати сіллю. Лимончик ж на краю склянки зайвим не буде.
- З Olmeca Chocolate також можна створювати дуже смачні коктейлі. Дуже добре зарекомендувало себе поєднання цього напою з молоком або вершками, ванільними, чорносливовим, кавовими лікерами або горілками.
Підводячи підсумки, варто сказати про те, що текіла є досить самодостатнім напоєм і для того щоб оцінити її неповторний смак, найкраще вживати її в чистому вигляді. Ну а якщо ви вже вдосталь насолодилися її природними смаковими якостями, то від коктейлів з нею ви точно ніколи не втомитеся.
Текіла зазвичай подається в стаканах або вузьких стопках об'ємом 30-60 мл. Напій може подаватися в чистому вигляді або як коктейль, як аперитив.
Але ще більше вона доречна як дижестив – напій, що сприяє поліпшенню травлення після прийому їжі. Для цього особливо підходить зріла текіла, витримується протягом 1-4 років.
Вона відрізняється підвищеною в'язкістю і багатим насиченим смаком.
П'ють її НЕ залпом, а невеликими ковтками. Найчастіше текілу вживають в помірно охолодженому вигляді.
Як правильно пити і закушувати шоколадну текілу Olmeca?
Як вважають за краще пити і чим закушувати текілу в Мексиці?
- Відразу варто сказати про те, що корінні мексиканці вважають за краще натуральний смак свого улюбленого напою нічим не псувати. У більшості випадків вони п'ють його чистим, без запивання і закуски. Для полегшення процесу поглинання текіли мексиканські бармени тримають спеціальні стопки для текіли (кабальітос або конячки) в морозилці. Коли стопка стає абсолютно крижаний, її дістають і наливають в неї текілу. Охолоджену таким способом, агавових горілку випивають залпом або смакують повільно, не запиваючи і не закушуючи.
- Другим популярним методом пиття текіли в Мексиці є запивання її «сангрітой». «Сангріта» – це безалкогольний, гострий напій, в перекладі на російську звучить, як «кровинка» або «кровушки». Існує досить багато рецептів створення сангріта – у кожного мексиканця є свій, найулюбленіший рецепт. Деякі готують його з апельсинового, лимонного, гранатового соку і гострого соусу, інші вважають за краще використовувати томатний і апельсиновий соки, приправлені сіллю, перцем чилі і улюбленими спеціями (іноді навіть соусом Табаско). Готову сангріта наливають в кабальітос, у другій кабальітос наливають охолоджену текілу. Випити горілку можна залпом, а можна повільно, відчувши кожну її нотку. Сангріта будь мексиканець вважає за краще смакувати.
- Третій спосіб називається Бандеріта або Прапорець. Для прапорці необхідно наповнити доверху три стопки-конячки – сангрітой, текілою і соком лайма. Поєднання кольорів червоного, білого і зеленого і дало назву такому способу споживання текіли. Коли стопки наповнені, їх потрібно випити по черзі в тій же послідовності.
Крім, описаних вище способів вживання чистої текіли, в Росії сьогодні стали дуже популярними коктейлі на основі текіли – Текіла-Бум і Маргарита.
Коктейль Текіла-Бум
- Наливаємо в стакан 50г текіли
- Доливаємо до горілки 50-100г тоніка
- Накриваємо долонею стакан таким чином, щоб його вміст не вихлюпнулося назовні
- Вдаряє склянкою об стіл
- Залпом випиваємо спінив напій
коктейль Маргарита
Цей коктейль вважається класикою коктейлів на основі текіли. Американці вже давно популяризували даний напій – жодна американська вечірка не проходить без нього. Завдяки такій популяризації цей коктейль має безліч різних інтерпретацій і варіантів. Але ми розглянемо класичний рецепт:
- У шейкер наливаємо дві частини текіли, одну частину лікеру «Куантро» і дві частини соку лайма (можна лимонного).
- Додаємо лід.
- Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в шейкері.
- Беремо спеціальний келих для Маргарити, який так і називається Маргарита.
- Краї келиха прикрашаємо сіллю.
- Заливаємо коктейль в келих, фільтруючи його через ситечко.
- На одному з краю келиха розміщуємо часточку лайма.
Крім зазначених коктейлів на основі текіли готується ще сила-силенна інших, не менш популярних і смачних коктейлів, таких як Лонг-Айленд Айс Ті, Цунамі, Палома Лайт, Текіла-Мартіні, Текіла Санрайз.
Що стосується закусок, то в нашій країні текілу, як і будь-який міцний спиртний напій, прийнято закушувати або фруктами, або м'ясною нарізкою, або жирним м'ясом.
Чим закушувати текілу будинку?
- У домашніх умовах під текілу можна накривати стіл, під який прийнято пити горілку. За фортеці і іншими показниками ці два напою практично нічим не відрізняються один від одного.
- Добре підійдуть під кактусову горілку смажені картопля і м'ясо (будь-яке), гострі соуси, соління і холодні закуски.
- Представниці прекрасної статі, що стежать за фігурою, можуть приготувати під текілу собі фруктову нарізку з ананасів, лимона, апельсинів і грейпфрутом. Зверху нарізку можна притрусити тертою корицею.
- Невідповідною закускою для текіли вважаються десерти та інші солодощі.
Гарячі страви
Як п'ють текілу в Мексиці, чим запивають і закушують?
У класичному варіанті текілу не рекомендується поєднувати з іншими алкогольними або безалкогольними напоями.
Проте, існують коктейлі на її основі, куди входить:
У Мексиці прийнято запивати текілу традиційним напоєм – сангрітой. Цей мікс готується наступним чином:
- Цибулину, нарізану тонкими кільцями, потрібно залити половиною склянки свіжого соку лайма, залишити настоюватися на 20 хвилин.
- Додати три склянки свіжовичавленого соку апельсина.
- За смаком додається сіль і гострий томатний соус. Все необхідно ретельно змішати.
- В кінці в напій додається 0,5 склянки соку граната. Потрібно помістити його в холодильник, щоб він охолов.
Сангріта – єдиний напій, який вважається доречним до вживання разом з текілою. Вважається, що тільки вона не пригнічує справжній смак напою, який готується з блакитної агави.
Справжні поціновувачі текіли вважають, що рясна їжа може спотворювати смак напою. Тому на початку тривалого застілля як аперитив краще випити стопку алкоголю з сіллю і лимоном, щоб оцінити його тонкий смак. Після можна закушувати текілу як легкими закусками, так і холодними або гарячими стравами.
Можна використовувати варіанти з мексиканської кухні або звичні для нас ласощі, які зазвичай подаються до горілки. Але пам'ятайте, що солодка їжа – не найкращий варіант в якості закуски до текіли.
Сангріта для запивання
Сангріта – безалкогольний коктейль з томатного і апельсинового соку зі спеціями. Сангріта дуже гармонійно підкреслює смак текіли, надає вживання м'якості, дає приємний післясмак. Змішувати і запивати текілу іншим алкоголем не рекомендується, оскільки реакція організму буває непередбачуваною.
Обов'язково влаштуйте кілька прийомів гостей з вживанням текіли і спробуйте всі види закусок. Це дуже смачно і пізнавально в плані нових смакових відчуттів.
Як правильно пити текілу, ніж записати і чим закушувати текілу
Для західної культури споживання цього напою є популярним ритуалом, який вимагає деяких навичок і знань. А мексиканцям ж, навпаки, не важливо, як правильно пити текілу.
Чим можна закушувати текілу?
Хоча лимон і сіль часто використовуються в вживанні текіли, але їх важко назвати закускою цього напою.
Коли ми говоримо про закуску, ми маємо на увазі, що вживаємо певні страви, які можуть компенсувати і навіть нейтралізувати високий вміст спирту і його впливу на організм.
Всі страви, призначені для вживання в якості закуски для текіли, умовно діляться на легкі, холодні і гарячі. Кожна страва має індивідуальні властивості і розкриває особливі боку напою.
Легкі закуски. Зазвичай їх використовують, якщо планується невелика зустріч з колегами і друзями. Такі закуски підійдуть, якщо планується вжити невелику кількість текіли. Що може бути підходящим варіантом легких закусок?
- Нарізані кружальцями скибочки апельсина або грейпфрута, посипані зверху дрібною стружкою тертої кориці;
- Сирна тарілка з різними сортами продукту, спільно з оливками чорного і зеленого кольору;
- Фруктова тарілка, з різними тонко нарізаними сортами свіжих різновидів;
- Грінки, чіпси або обсмажений лаваш, з сирним або мексиканським соусом.
Холодні закуски. Асортимент таких закусок також включає в себе величезну різноманітність. Серед найбільш популярних і використовуваних:
- М'ясна нарізка з натурального копченого м'яса, шинки або ковбаси, з додаванням оливок;
- Салат зі свіжих грибів шампіньйонів з креветками, під соусом з майонезу, зелені і чорного перцю;
- Морепродукти, обсмажені на грилі, під гострим соусом;
- Мексиканська закуска до текіли, бурітто.
Гарячі закуски. Такі закуски готують, коли планується урочистий банкет або великий захід, з великою кількістю гостей. По суті, підготовка гарячих закусок повинна проходити так само, як і приготування страв для традиційного столу, на якому буде знаходиться звичайна горілка. Серед найбільш підходящих закусок:
- М'ясні страви, приготовані на грилі;
- Морепродукти, обсмажені на грилі;
- Риба приготовлена в духовці або на пару;
- Курячі крильця, грудки або стегна, приготовані під різними соусами;
- Гарніри з овочів, картоплі або рису.
Яку б закуску не вибрав гурман або той, хто хоче порадувати і здивувати своїх гостей, він може бути впевнений, що кожна з них розкриє свої боку текіли і дозволить відчути її унікальний смак.
У деяких випадках, щоб відчути властивості текіли, користувачі вживають інші напої, які гармонійно з нею поєднуються. Чим саме можна запивати текілу?
Чим можна запивати текілу?
Досвідчені гурмани не рекомендують вживати разом з текілою інші алкогольні та безалкогольні напої. Корінні мексиканці звикли запивати текілу традиційним напоєм сангріта, який вони готують самостійно. Щоб приготувати такий напій в наших домашніх умовах, користувачеві необхідно:
- Одну цибулину нарізають тонкими кільцями і заливають половиною склянки свіжовичавленого соку лайма;
- Наполягають суміш протягом 20 хвилин;
- У ємність додають 3 склянки свіжовичавленого соку апельсина;
- На власний смак в напій додають гострий томатний соус і сіль, після чого ретельно перемішують;
- Останній інгредієнт – це ½ склянки гранатового соку і охолоджують в холодильнику.
Такий напій, на думку мексиканців, не забиває смак блакитної агави і дозволяє відчути всі тонкощі і властивості аромату.
Текіла – це приємний і оригінальний напій, а як саме його вживати, вирішує кожен сам. Хоча для експериментів існує велика свобода і безліч варіантів.
Так як правильно пити текілу?
У американців і європейців є 6 цікавих способів правильного вживання напою.
залпом
- 1 лимон;
- 5 грам солі;
- 1 порція текіли.
- Нарізати лимон на часточки.
- На зовнішню сторону долоні (це робиться на ділянці між вказівним і великим пальцями) насипати 5 грам солі.
- Цими ж пальцями схопити лимонну часточку.
- Злизати насипану на долоню сіль.
- Спустошити чарку з текілою.
- Закусити часточкою лимона.
Крім описаної схеми, є і така, де сіль злизує з тіла партнера, який в цей час тримає в роті лимон.
З корицею і апельсином
У Німеччині цей спосіб дуже популярний. Особливо серед жінок.
- 1 апельсин;
- 5 грам меленої кориці;
- 1 порція текіли.
- Нарізати апельсин на часточки.
- На зовнішню сторону долоні (вже знайомий ділянку між вказівним і великим пальцями) насипати 5 грам меленої кориці.
- Цими ж пальцями схопити апельсинову часточку.
- Злизати насипану на долоню корицю.
- Випити текілу.
- Закусити часточкою апельсина.
З пивом
Назва компанії напою – «Мексиканський йорж». Американці ж називають сильним суміш «Туманом».
- 330 грам світлого пива;
- 33 грама текіли.
- Змішати пиво і текілу.
- Випити готовий продукт залпом.
«Маргарита»
Даний коктейль популярний у всьому світі. Щорічно тільки в США випивається близько 800 мільйонів порцій напою. Рецепт був придуманий в 1948 році аристократкою з Техасу на ім'я Маргарита Сеймз, в честь якої в подальшому коктейль отримав свою назву.
- 1 порція апельсинового лікеру «Куантро»;
- 1 лимон;
- 3 порції текіли;
- лід.
- Вичавити сік з лимона.
- Змішати в шейкері лимонний сік, лікер і текілу.
- Додати лід.
- Готовий напій подати в келиху.
«Сангріта»
Рецепт традиційного мексиканського коктейлю зовсім недавно потрапив до європейців.
- 6 помідорів;
- 2 лимона;
- 3 апельсина;
- 1 цибулина;
- 1 чайна ложка перцю;
- півлітра текіли;
- 1 чайна ложка цукрового піску;
- 1 щіпка солі.
- Підготувати чисту ємність.
- Віджати сік з лимонів і апельсинів.
- Очистити від шкірки помідори.
- Дрібно нарізати цибулю.
- Помістити в тару підготовлені інгредієнти, додавши до них сіль, цукровий пісок і перець.
- Влити півлітра текіли.
- Змішати компоненти і помістити їх в блендер.
«Текіла-Бум»
Такий спосіб вживання текіли досить поширений в барах і клубах і вельми популярний у молоді. Коктейль додає організму бадьорості, тим самим продовжуючи веселощі.
- 1 порція солодкої газованої води;
- 1 порція текіли.
- В однакових пропорціях змішати газовану воду і текілу.
- Накрити келих рукою, а потім вдарити його дном по стільниці.
- Після виникнення піни залпом випити напій.
Як правильно запивати і заїдати текілу?
Правила вживання алкоголю
Текіла – мексиканська горілка з багатим і оригінальним смаком. Щоб повною мірою насолодитися цим міцним напоєм, його потрібно правильно закушувати і запивати.
Лимон з сіллю – лише один з безлічі способів зробити смак алкоголю більш яскравим і багатим.
За багато століть у мексиканців склалася своя традиція вживання текіли, яку можуть застосувати в домашніх умовах все любителі цього міцного напою.
Батьківщиною текіли по праву вважається Мексика. Згідно з традиційним старовинним рецептом, це спиртне готують з соку блакитної агави, який проходить особливий процес бродіння. Фортеця його досягає показника 38-40 градусів.
Прийнято вважати, що текіла – мексиканська горілка з кактусів, однак це поширена помилка. Блакитну агаву, сік якої застосовується для виробництва текіли, вважають кактусом помилково. Ця рослина – близький родич кімнатних сансевієрія, амарилісів і садових лілій.
Її листя м'ясисті і щільні, як у всіх сукулентів, здатні накопичувати вологу для більш посушливих періодів.
Зараз текіла стала популярним напоєм у росіян. Але важливо знати, як правильно пити цей екзотичний напій і з чим його можна подати до столу. Експерти стверджують: правильна закуска, що подається до текіли, буде відрізнятися в залежності від виду спиртного і його кількості.
Існує кілька різновидів текіли, що відрізняються зовнішнім виглядом і смаковими характеристиками. Залежно від цього слід вибирати і закуску до алкоголю:
- Срібна (Blanko). Чиста прозора текіла. Її розливають в пляшки відразу після закінчення дистиляції. Цей напій можна закушувати і запивати практично будь-яким блюдом, відповідним до звичної російській горілці.
- Золота, голд (Joven). Цей вид відрізняється характерним золотистим кольором. У бочках рідина не витримують, але перед розливом в пляшки додають цукровий сироп, ароматизатор витримки дуба, карамельний барвник. Теплий карамельний присмак цього напою легко перебити, тому для закуски вибирають щось легке з ненав'язливим смаком.
- Витриманість (Reposado). Цей продукт повинен витримуватися в дубових бочках 2-12 місяців.
- Сверхвидержаная (Anjeo). Елітний алкоголь – тривалість його витримки досягає 10 років. Відчути багатий смак можна за допомогою лимона на краю келиха.
- Шоколадна. Цей сорт напою має міцність 35 градусів, однак через шоколадного ароматизатора п'ється він набагато легше і приємніше. До такого алкоголю можна подати фруктові нарізки. Шоколадна текіла ідеально підходить для створення коктейлів.
Харакіерістікі кожного з видів текіли в значній мірі впливають на її вартість.
«Лизни, випий, кусні» – саме такий послідовності дотримується більшість людей, що вживають цей міцний напій. Традиційно до текіли подається лимон з сіллю, проте варіантів закусок безліч. Страви не обов'язково повинні належати до споконвічно мексиканської кухні. У себе на батьківщині мексиканці часто п'ють цей напій з чіпсами, хлібом і гострим соусом.
Таким чином, варіанти закусок можуть бути наступними:
- 1. Фрукти та цитрусові.Це нарізаний часточками лимон з сіллю, посипаний корицею апельсин, лайм, шматочки грейпфрута або ананаса. Таку закуску найчастіше вибирають саме жінки. Фрукти для текіли підходять тільки в тому випадку, якщо кількість випитого алкоголю не перевищує 1-2 чарки.
- 2. Нарізка. Якщо гарячих страв не планується, можна подати мексиканську горілку з м'ясною або ковбасної нарізкою, печерицями, оливками і м'якими сортами сиру. Такі продукти допоможуть посилити смак напою, а не перебити його.
- 3. Салат з креветками. У ресторані відвідувачам часто пропонують до текіли класичний салат. Його можна приготувати і в домашніх умовах. Сирі шампіньйони ріжуть шматочками і збризкують соком лимона. У тарілку додають нарізаний ананас і варені креветки. Ця страва змішується з соусом (сметана, чорний перець, майонез).
Закушувати текілу можна і потрібно гарячими калорійними стравами. У цьому випадку дія алкоголю на організм буде менш помітним, а сп'яніння настане не відразу.
Під час застілля текілу, як і традиційну російську горілку, краще подавати з гарячою м'ясної закускою.
Безпрограшним варіантом гарячого блюда стане:
- відварне, тушковане або смажене м'ясо;
- м'ясо птиці;
- картопля.
Гарячі страви можуть перебивати аромат і присмак текіли, тому напій розкривається не в повній мірі.
У Мексиці є свої варіанти закуски, які можна приготувати і в Росії, щоб подавати до текіли. Приготування не займе багато часу, а смак виявиться багатим і оригінальним.
Таким чином, закуски будуть наступними:
- 1. Соус Сальса. Ця закуска буде володіти оригінальним смаком і виявиться досить ситної. Цибуля, томати, оливки, сир і перець чилі подрібнюють в блендері до стану пюре. Після цього потрібно додати сіль, трохи лимонного соку і оливкове масло. Для тих, хто любить гостре, можна збільшити кількість червоного перцю. Подають цей продукт в соуснику, а навколо розкладають кукурудзяні чіпси, коржики або хліб.
- 2. Буріто. Традиційна їжа мексиканців, гостра, ситна і смачна. Для її приготування обсмажують нарізане шматочками м'ясо, додають в нього квасолю, кукурудзу, перець чилі, часник, цибулю і багато спецій. Така закуска подається загорнутої в лаваш.
- 3. Гуакамоле. Ця страва оригінально на вигляд і на смак. Авокадо очищають від шкірки, прибирають кісточку, розтирають в пюре, туди ж додають цибулю, томати, перець чилі і зелень. Після перемішування приправляють соком лимона, чорним перцем і сіллю. Таке пюре відмінно підходить в якості закуски до текіли. Його можна їсти з хлібом, коржем або зовсім без нічого.
Багато людей вважають за краще традиційно вживати міцні алкогольні напої, запиваючи їх іншою рідиною. Як і у випадку з російською горілкою, текіла відмінно поєднується з більшістю різновидів напоїв і соків. У Мексиці для цього використовується сангріта. Це напій характеризується кислим і гострим смаком.
Запивати текілу можна і іншими напоями:
- 1. Кола. Цей напій досить популярний в Росії. Він досить солодкий і газований, завдяки чому легка слабкість від сп'яніння виникатиме швидше.
- 2. Спрайт. На відміну від першого варіанта, смак цього напою легше, а кількість цукру в ньому менше.
- 3. Мінеральна вода. Існує думка, що міцне спиртне не прийнято запивати водою, але мінеральна вода – виняток. Вона не тільки пом'якшує смак текіли, але і знижує шкідливий вплив етанолу на організм.
- 4. Сік. Він ідеально підходить для розпивання текіли в домашніх умовах. Однак далеко не кожен сік виявиться до місця.
Краще вибирати апельсиновий, томатний, ананасовий соки. Занадто важкими будуть вишневий і сливовий. Їх смак занадто насичений, а це зіпсує враження про текілу.
У коктейлях текіла успішно поєднується з деякими іншими напоями, від чого її смак стає м'якше, а ефект сп'яніння легше:
- 1. "Бандеріта". Це споконвічно мексиканський рецепт, який отримав свою назву від слова "бандера" – прапор.І, як мексиканський прапор, цей коктейль складається з трьох кольорів – червоного, білого, зеленого. Бандеріту п'ють окремо. 1 чарка – сангріта (500 мл томатного соку, сік лайма і апельсина, пара крапель табаско і 10 мл соєвого соусу). Друга чарка – текіла. Третя – сік лайма.
- 2. "Акапулько". Фруктовий аромат і яскравий смак напою дарує легкість вживання і слабкий ефект сп'яніння. У 30 мл текіли і білого рому додають 30 мл соку грейпфрута, 60 мл ананасового соку і 15 мл кокосового лікеру. Все збивають міксером, стакан прикрашають часточкою ананаса.
- 3. Текіла бум. Швидкий і ефективний спосіб для тих, хто хоче швидко випробувати ефект сп'яніння. У рівних пропорціях змішується текіла і солодка газована вода (на зразок коли або спрайту). Стакан накривається зверху долонею. Другою рукою робиться удар по столу – в цей час рідина починає пінитися. Пити коктейль потрібно якомога швидше. Бармени можуть запропонувати більш оригінальний спосіб подачі коктейлю «текіла бум»:
- 4. "Текіла санрайз". Цей коктейль повністю виправдовує свою назву "Схід сонця". Напій складається з 50 мл мексиканської горілки, 150 мл апельсинового соку і 10 мл Гренадіни. Весь вміст акуратно перемішується ложкою, край склянки прикрашається часточкою лимона. Такий мікс приємно п'ється і заряджає енергією на весь день.
- 5. "Маргарита". Для її приготування потрібно 40 мл текіли, 20 мл апельсинового лікеру, 40 мл соку лайма і 150 г льоду.
Текіла: як правильно пити і чим закушувати? Як п'ють текілу з сіллю і лимоном або лаймом? Як п'ють текілу в Мексиці і в Росії, чим запивають?
Як прийнято пити текілу в Росії, Мексиці та Європі? Що подавати до текіли? Як п'ються такі види текіли, як Sauza Gold і Olmeca Chocolate?
Текіла – це популярний у всьому світі алкогольний напій родом з Мексики. У нашій країні про цю «кактусовій» горілці до певного часу було мало що відомо – практично вся інформація надходила до нас із сюжетів іноземних фільмів.
Сьогодні ситуація в корені змінилася. Текіла встигла полюбитися багатьом жителям нашої Батьківщини. Однак, не дивлячись на це, більшість споживачів горілки з агави так і не навчилися її правильно пити і закушувати. На допомогу їм послужить даний матеріал.
Як п'ють текілу з сіллю і лимоном або лаймом?
Класикою вживання текіли в наших нічних клубах є її поєднання з лаймом (лимоном) і сіллю. Варто зауважити, що на Батьківщині цього напою його рідко комбінують зі згаданими продуктами.
Спосіб пити текілу з лимоном і лаймом: «Лизни! Опрокинь! Кусні! »
Ось докладна процедура розпивання текіли з сіллю і лимоном:
- Наливаємо текілу в стопку.
- Розрізаємо лайм або лимон на чотири частини – можна нарізати часточками.
- Пару крапель лимонного соку капаємо на улоговинку між вказівним і великим пальцями тильного боку лівої долоні.
- Насипаємо на улоговинку трохи солі.
- Беремо в цю ж руку часточку або шматочок лимона.
- У праву руку беремо стопку з текілою.
- Робимо вдих і злизувати сіль з руки.
- Випиваємо залпом вміст стопки.
- Закушуємо м'якоттю лимона.
- Видихаємо.
Такий спосіб розпивання текіли називається: «Лизни! Опрокинь! Кусні! ».
Спосіб пити текілу з лимоном і сіллю
Є ще один спосіб вживання текіли з лимоном і сіллю:
- Розрізаємо лайм або лимон навпіл.
- Вичищаємо з половини цитрусового всю м'якоть, отримавши, таким чином, незвичайну ємність для напою.
- Нижню частину лимонної стопки трохи пріплюсківаем.
- Стос присипаємо сіллю.
- Наливаємо в лимонний стаканчик текілу.
- Робимо вдих.
- Випиваємо текілу.
- Закушуємо її цитрусової стопкою.
Як п'ють текілу в Мексиці, чим запивають і закушують?
Як вважають за краще пити і чим закушувати текілу в Мексиці?
- Відразу варто сказати про те, що корінні мексиканці вважають за краще натуральний смак свого улюбленого напою нічим не псувати. У більшості випадків вони п'ють його чистим, без запивання і закуски.
Для полегшення процесу поглинання текіли мексиканські бармени тримають спеціальні стопки для текіли (кабальітос або конячки) в морозилці. Коли стопка стає абсолютно крижаний, її дістають і наливають в неї текілу. Охолоджену таким способом, агавових горілку випивають залпом або смакують повільно, не запиваючи і не закушуючи.
Другим популярним методом пиття текіли в Мексиці є запивання її «сангрітой». «Сангріта» – це безалкогольний, гострий напій, в перекладі на російську звучить, як «кровинка» або «кровушки». Існує досить багато рецептів створення сангріта – у кожного мексиканця є свій, найулюбленіший рецепт.
Деякі готують його з апельсинового, лимонного, гранатового соку і гострого соусу, інші вважають за краще використовувати томатний і апельсиновий соки, приправлені сіллю, перцем чилі і улюбленими спеціями (іноді навіть соусом Табаско). Готову сангріта наливають в кабальітос, у другій кабальітос наливають охолоджену текілу.
Випити горілку можна залпом, а можна повільно, відчувши кожну її нотку. Сангріта будь мексиканець вважає за краще смакувати.
Третій спосіб називається Бандеріта або Прапорець. Для прапорці необхідно наповнити доверху три стопки-конячки – сангрітой, текілою і соком лайма.
Поєднання кольорів червоного, білого і зеленого і дало назву такому способу споживання текіли. Коли стопки наповнені, їх потрібно випити по черзі в тій же послідовності.
Що зазвичай подають до мексиканської текіли: яку закуску?
Чим закушують мексиканську текілу?
- Якщо враховувати переваги мексиканців, то для них не так важливо саме блюдо, як соус до нього.
- Найчастіше уродженці Мексики закушують текілу м'ясними стравами (смаженою свининою, яловичиною або бараниною).
- Як соусів до цих страв вони вважають за краще «сальсу» і «гуакамоле».
- Досить добре з текілою гармонує смачне, гостреньке мексиканське блюдо – буритос, що представляє собою загорнуту в лаваш начинку (смажена свинина, квасоля, кукурудза, цибуля, перець чилі, часник і ін. Прянощі).
- У ресторанах мексиканської кухні прийнято подавати до текіли салат з печериць, ананасів і креветок. Заправкою до такого салату служить майонезно-сметанний соус з чорним перцем.
Як п'ють і чим закушують текілу в Росії?
Крім, описаних вище способів вживання чистої текіли, в Росії сьогодні стали дуже популярними коктейлі на основі текіли – Текіла-Бум і Маргарита.
Текіла-Бум
- Наливаємо в стакан 50г текіли
- Доливаємо до горілки 50-100г тоніка
- Накриваємо долонею стакан таким чином, щоб його вміст не вихлюпнулося назовні
- Вдаряє склянкою об стіл
- Залпом випиваємо спінив напій
Маргарита
Цей коктейль вважається класикою коктейлів на основі текіли. Американці вже давно популяризували даний напій – жодна американська вечірка не проходить без нього. Завдяки такій популяризації цей коктейль має безліч різних інтерпретацій і варіантів. Але ми розглянемо класичний рецепт:
- У шейкер наливаємо дві частини текіли, одну частину лікеру «Куантро» і дві частини соку лайма (можна лимонного).
- Додаємо лід.
- Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в шейкері.
- Беремо спеціальний келих для Маргарити, який так і називається Маргарита.
- Краї келиха прикрашаємо сіллю.
- Заливаємо коктейль в келих, фільтруючи його через ситечко.
- На одному з краю келиха розміщуємо часточку лайма.
Крім зазначених коктейлів на основі текіли готується ще сила-силенна інших, не менш популярних і смачних коктейлів, таких як Лонг-Айленд Айс Ті, Цунамі, Палома Лайт, Текіла-Мартіні, Текіла Санрайз.
Що стосується закусок, то в нашій країні текілу, як і будь-який міцний спиртний напій, прийнято закушувати або фруктами, або м'ясною нарізкою, або жирним м'ясом.
Як п'ють текілу холодної або теплої?
Як краще пити текілу холодної або теплої?
- Мексиканці вважають за краще пити текілу охолодженої за рахунок крижаного склянки.
- У рідкісних випадках уродженець Мексики може дозволити собі кинути стаканчик текіли середньої температури.
- Пити ж теплу текілу в країні кактусів вважається просто неприємним знущання над собою.
Чим закушувати текілу в домашніх умовах, крім лимона, лайма?
Чим закушувати текілу будинку?
- У домашніх умовах під текілу можна накривати стіл, під який прийнято пити горілку. За фортеці і іншими показниками ці два напою практично нічим не відрізняються один від одного.
- Добре підійдуть під кактусову горілку смажені картопля і м'ясо (будь-яке), гострі соуси, соління і холодні закуски.
- Представниці прекрасної статі, що стежать за фігурою, можуть приготувати під текілу собі фруктову нарізку з ананасів, лимона, апельсинів і грейпфрутом. Зверху нарізку можна притрусити тертою корицею.
- Невідповідною закускою для текіли вважаються десерти та інші солодощі.
Як пити текілу з корицею і апельсином?
Як потрібно пити текілу з корицею і апельсином?
Європейці, а точніше німці, ввели моду на вживання текіли з апельсинами і корицею:
- Нарізаємо апельсин кільцями або півкільцями.
- У мілкій тарілці змішуємо цукор і терту корицю.
- Наливаємо в стопку текілу.
- Беремо часточку апельсина і обвалюють її в суміші кориці і цукру.
- Випиваємо залпом текілу і закушує її ароматним апельсином.
Як правильно пити і закушувати золоту текілу Sauza Gold?
Як потрібно пити і закушувати текілу Sauza Gold?
- Текіла Sauza Gold – це різновид текіли від бренду Sauza, що відрізняється світло-коричневим відтінком і присмаком агави з карамеллю.
- Такий вид кактусовій горілки рекомендується пити в чистому вигляді, щоб відчути його тонкий аромат і багате післясмак.
- Текіла Sauza Gold більше припаде до душі представницям прекрасної статі, в будь-якому віці люблячим карамель.
- Закусити її дами зможуть улюбленими фруктами і ягодами.
- Також золота текіла може використовуватися в різних коктейлях, починаючи від Маргарити, і закінчуючи Мачо меном.
Як правильно пити і закушувати шоколадну текілу Olmeca?
Як потрібно пити і закушувати текілу Olmeсa шоколадну?
- Olmeca Chocolate є дивовижної різновидом текіли. Цей напій виробляється на основі агави, дріжджів, цукру і ароматизатора «Шоколад». Фортеця шоколадної текіли складає 35%. Її, пом'якшений шоколадом, смак підійде, як для джентльменів, так і для жінок.
- Подавати текілу Olmeca Chocolate можна, як в стопках-кониках, так і в чарках. Цей підсолоджений напій не потрібно прикрашати сіллю. Лимончик ж на краю склянки зайвим не буде.
- З Olmeca Chocolate також можна створювати дуже смачні коктейлі. Дуже добре зарекомендувало себе поєднання цього напою з молоком або вершками, ванільними, чорносливовим, кавовими лікерами або горілками.
Підводячи підсумки, варто сказати про те, що текіла є досить самодостатнім напоєм і для того щоб оцінити її неповторний смак, найкраще вживати її в чистому вигляді.
Ну а якщо ви вже вдосталь насолодилися її природними смаковими якостями, то від коктейлів з нею ви точно ніколи не втомитеся.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами