Як правильно варити холодець, щоб він був прозорим і застиг
Для будь-якого важливого події і звичайного дня на стіл прийнято подавати смачний м'ясний холодець, а як правильно варити холодець, щоб він був прозорим, доведеться постаратися. Приготування і сам процес підготовки не викличе проблем навіть у молодої господині. Одним їдоках подобається, коли в холодці багато м'яса, є любителі просто застиглого бульйону, коли м'яска хочеться поменше.Список потрібних інгредієнтів:цибулина з морквою,пару лаврових листів,перець чорний горошок і мелений, сіль, часник – до смаку.На кілька годин замочити м'ясо в холодній воді, періодично зливати і заливати свіжу, після перекласти його в каструлю, на 2/3 об'єму залити холодною водою, вийде майже до верху посудини. Довести до кипіння на несильному вогні, знімати всю піну, після перевести на слабкий вогонь (рідина повинна булькати, але не кипіти). Ось це дозволить зробити бульйон прозорим.Покласти в каструльку цибулину в лушпинні, очищену морковіни, лавровий лист, перець горошком, посолити, щоб рідина була трохи солоної.Деякі господині не знають і запитують, скільки варити холодець? Зі свого власного досвіду варю довго, годин 5 – 6.Далі дістаю м'ясні частини, відділяю від кісточок, нарізаю, складаю в ємність, в якій холодець буде застигати, зверху всипав подрібнений часник, перчу.Знімаю жир з бульйону, доводжу до кипіння.Тепер про те, як розвести желатин для холодцю. Желатин розчиняю в холодній кип'яченій воді, на літр бульйону буде потрібно 60 грам желатину, його розчиняю в каструлі, в якій вариться холодець. Ще раз присолюю, вміст має бути трохи пересоленим, інакше при застиганні холодець буде пріснуватим, трохи остуджують, заливаю їм м'ясо. Після того, як остаточно застигне, ставлю на зберігання в холодильник.Вельми актуальна холодна закуска готова, вона має приголомшливі смаковими якостями, а найкращими приправами до заливного будуть проста гірчиця, або гострий соус, перець. Смачного!дивіться, як правильно варити холодець:
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами