Як законсервувати каперси в домашніх умовах
Не всі знають, що каперси, що застосовуються в кулінарії – це маленькі нераспустившиеся бутони рослини роду каперсових, іноді відноситься до сімейства капустяних.У їжу вживаються в основному солоні і консервовані каперси, в свіжому вигляді вони менш смачні, і тут ви дізнаєтеся, як замаринувати рослина самостійно в домашніх умовах. За рахунок високого вмісту гірчичного масла, бутончики володіють пряним, пікантним присмаком і відмінно доповнюють різні салати, закуски, гарніри.Каперсник є екзотичною рослиною. Його батьківщина – Південна Європа і Африка. Рослина любить світло і тепло і в наших краях зустрічається лише в Криму та в Кавказьких регіонах. У промислових масштабах чагарники вирощують в Туреччині, Індії, Італії, Греції, Іспанії, Марокко, Північній Америці. У будь-якому випадку, в наші супермаркети каперси потрапляють через імпорт і тому коштують не дешево.У свіжому вигляді бутони зустрічаються у нас в продажу дуже рідко. Але сьогодні багато садівників-городники стали вирощувати рослину самостійно. Якщо вам вдалося зібрати урожай з власних грядок або купити свіжі бутони, рецепт маринування допоможе вам самостійно приготувати чудовий продукт.
Як замаринувати каперси, домашній рецепт
Вам знадобиться
- Каперси – 0,5 кг.
- Сіль – 3 ч.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Оцет столовий 6% – 50 мл.
- Спеції (перець, гвоздика, лавровий лист) – за смаком.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Вода – 1 л.
- Банки і кришки.
Як приготувати мариновані каперси
- Цибулину очистіть і поріжте на стільки часточок, скільки у вас приготовлено банок.
- Часник очистіть від лушпиння.
- У каструлю налийте води, додайте в неї сіль, спеції, оцет і доведіть до кипіння.
- Поки вода закипає, каперси переберіть, промийте під проточною водою, обсушити і розкладіть по банках.
- У кожну банку покладіть по часточці лука і зубчику часнику.
- Коли маринад закипить, залийте ним банки до горлечка і закрутіть кришками.
- Банки переверніть і поставте остуджувати природним шляхом.
Written by admin
Недавні записи
- Подробиці про розмноження безколючкової ожини – вирощуйте її легко
- Як дізнатися виробника матриці монітора
- Як виростити арахіс – поради та інструкції | Вирощуємо арахіс вдома
- Найкращі бугай фото для фотохудожників – Безкоштовні зображення та фотографії
- Хамедорея витончена: прикраса вашого інтер’єру
- Як висадити сливу з кісточки: посадка і догляд
- Визначення хвороби цитрусових за листям
- Як зупинити закручування огірків: ефективні способи
- Види черв’яків: опис і класифікація
- Назви квітки з різнобарвними листями
- Кімнатний квітка з маленькими рожевими квітами – опис, догляд і розмноження
- Як доглядати за ірисами після цвітіння: поради та рекомендації