Як приготувати новорічні канапе?
Звичні бутерброди на святковому столі цілком можна замінити маленькими закусочними канапе. Щоб підтримати новорічну тему не тільки в оформленні столу, але і в подачі страв, зробіть канапе у формі сніжинок. Готувати їх – одне задоволення: легко, швидко, цікаво. Головне – щоб під рукою були формочки і всі необхідні продукти.Інгредієнти для новорічних канапе:
- Житній або сірий хліб для тостів – 1 упаковка;
- бринза або сир – 150 гр;
- сир – 100 гр;
- яйця – 2-3 шт;
- часник – 3 часточки (за смаком);
- майонез або сметана – 3-4 ст. л;
- мелений чорний перець – щіпка (не обов'язково);
- сіль за смаком;
- ягоди журавлини або калини для прикраси.
Як зробити канапе на Новий рік?
Підберіть формочки підходящої конфігурації і розміру. З скибочок хліба видавіть фігурну основу для канапе. Натисніть на форму, підніміть ту частину хліба, що відрізали, і заберіть її. Тоді у фігурних канапе будуть рівні краї, без прилиплих крихт.Якщо готуєте канапе з сиром, розімніть його виделкою. Бринзу потрібно натерти на дрібній тертці.
Сир краще брати з високим відсотком жирності, м'яких сортів. Натріть його на дрібній тертці.
Яйця відварити круто, відокремте жовтки. Яєчний білок натріть на дрібній тертці. Жовток можна використовувати для прикраси салатів та інших закусок.
Всі інгредієнти змішайте, додайте подрібнений часник (його додавайте до смаку).
Покладіть майонез або сметану. Бутербродная маса повинна вийти досить крутий.
Рівним шаром акуратно викладіть намазку на підготовлену основу.
Накрийте другим скибочкою хліба. Підготовлені канапе можна відразу прикрасити або прибрати в холодильник і прикрашати перед подачею до столу.
Візерунок дуже легко нанести за допомогою кондитерського шприца. А якщо його немає, то можна скористатися й звичайним медичним. Майонезом або густою сметаною намалюйте сніжинки, в серединку покладіть яскраві ягоди або шматочок помідора, редису.
Канапе для святкового столу на Новий рік готові! Зробити їх можна з будь-якою начинкою, головна ідея рецепта – незвичайна подача і прикраса закуски. Приємних вам свят!
Новорічні канапе готувала Олена Литвиненко для сайту Жіночі Питання
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами