Як приготувати оселедець під шубою?
Якими б сучасними господинями ми не були, які б кулінарні шедеври не готували, ні в однієї з нас новорічний стіл не залишиться без традиційного салату «Оселедець під шубою». Погодьтеся, що класика часом буває набагато краще всяких новомодних салатів «а-ля крабових-кальмаровое безумство». Сьогодні ми вам покажемо, як приготувати улюблений ще з дитинства салат і красиво прикрасити "Шубу", щоб ніхто не зміг дорікнути нас в старомодності.Інгредієнти для салату "Оселедець під шубою" (4 порції):
- Філе двох слабосоленим оселедців;
- 4 великих або 6 середніх картоплин;
- 2 морквини;
- 1 буряк;
- 2 середні цибулини;
- Майонез, зелень.
Рецепт салату "Оселедець під шубою"
Насамперед відваримо овочі: картопля, морква і буряк. Дуже зручно робити це з вечора, в переддень свята, тоді турбот у вас буде набагато менше.Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями. До речі, спробуйте замість традиційного білого лука використовувати синій. Таке доповнення привнесе фарб в ваш салат!
Щоб цибуля не гірчить, у нас є 2 виходи: або замаринувати його в оцті з водою в пропорції 1: 1, або обдати окропом, а потім відразу ж залити холодною водою, влаштувавши йому так звану «шокову терапію».Готуємо овочі, натираємо їх на крупній тертці. З цибулі зливаємо маринад або просто водичку.
Філе оселедця розрізаємо на 2 частини (разом – 4 шматочки). І відкладаємо в сторону.
Інша ж філе нарізаємо на кубики.
Оселедець під шубою – шари
На плоскій поверхні (це може бути і рознос, і обробна дошка) починаємо будувати наш салат. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати оселедець під шубою, то нагадуємо, що цей салат викладається шарами.Першим шаром викладаємо картопля. Не забуваємо посолити його і змащуємо майонезом.Далі чергуємо з майонезом кубики оселедця, цибуля, морква. Останній шар – буряк.
Розрізаємо наш вийшов квадратик на 4 частини. Робіть це дуже гострим ножем, змоченим у воді. Відразу навпіл,
а потім – на двоє отримані половинки.
Як прикрасити "Шубу"?
Підсувається один порційний квадратик ближче до себе, змащуємо його по всій поверхні майонезом.І обкладає його з боків і зверху буряком. Допомагаємо собі ножем або лопаткою.
Переносимо салат на тарілку. Зверху на отриману порцію кладемо шматочок рибного філе.
Салат готовий! Прикрашаємо його зеленню і подаємо на стіл. Сподіваємося, наш оригінальний рецепт салату "Оселедець під шубою" припаде до смаку вам і вашим гостям.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами