Як приготувати полуничне варення?
Полуничний сезон практично під кінець, тому поспішіть приготувати смачне ароматне варення, яке взимку так порадує вас! Навіть якщо ви раніше ніколи не варили полуничне варення, обов'язково займіться цим в цьому році. Чому? По-перше, це натуральний продукт, який не містить ніякої хімії; по-друге, це просто; по-третє, це смачно; по-четверте, це корисно!Інгредієнти для варення з полуниці:
- свіжа полуниця – 1.5 кг;
- цукор-пісок – 700 г (можна більше);
- лимонна кислота, ванілін, м'ята – за бажанням.
Полуничне варення. Рецепт з фото
Щоб вийшло смачне варення з полуниці, а головне потрібної консистенції, важливо дотримуватися пропорції ягід і цукру. Чим більше цукру ви додасте, тим густіше вийде готовий продукт. І навпаки, чим менше – тим рідині.Приготування починаємо з миття полуниці. Покладіть її в друшляк і промийте під струменем холодної води. Краще мити полуничку кілька хвилин, щоб відмити пил і бруд. Потім відриваємо все зайве – листочки, гілочки і т.д.Зсипають ягоди в каструлю, зверху засипаємо їх цукровим піском і залишаємо на 5 годин. За цей час полуничка пустить сік, але, разом з тим, збереже свою форму. Цукор за цей час вбереться в сік, але не розтане.
Ставимо каструлю на дуже повільний вогонь, чекаємо коли закипить варення, знімаємо пінку, варимо ще 5 хвилин. Далі отставляем каструлю. Коли варення повністю охолоне, ще раз доводимо його до кипіння, проварюємо 5 хвилин, за бажанням додаємо трохи м'яти, лимонної кислоти або ванілі.
Баночки до цього час у вас вже повинні бути простерилізовані. Якщо ж вони просто промиті, тоді можна їх витерти, налити на третину гарячого варення, прогріти таким чином банку, вилити варення назад в каструлю, а потім залити в цю прогріту банку кипляче полуничне варення. Закочує банки за допомогою ключа або ж використовуємо банки з самозакативающіміся кришками.
Укутайте баночки, нехай повільно остигають в теплі. Колір готового полуничного варення дивовижний, прозорий і апетитний, ягідки цілі і соковиті. Пізніше банки можна перемістити на поличку в коморі. Зберігатися варення з полуниці може рік-півтора.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами