Як правильно різати печериці
Печериці – найпопулярніший вид грибів. Вони недорогі і доступні покупцям цілий рік, тому як вирощуються на спеціальних грибних фермах. Фахівцями в області кулінарії і простими господинями придумані тисячі рецептів з цього продукту, при цьому важливо правильно підготувати і нарізати гриби.Як правильно нарізати печериці для страв
Метод нарізки залежить від подальшого застосування грибів, часто рецепт вже містить вказівку, як правильно різати печериці для цієї страви:- для сушіння поріжте їх уздовж тонкими пластинками, крім самих мініатюрних, – їх в цьому випадку досить розрізати навпіл;
- для гасіння продукт ріжуть кубиками, для чого відокремлюють ніжку, ріжуть її на 3-4 частини, а капелюшок розрізають як мінімум на 4 частини, діючи ножем в довільному напрямку;
- для соусів гриби рубають дрібно, і не обов'язково вручну – багато хто воліє використовувати для цієї операції кухонний комбайн;
- якщо ви збираєтеся фарширувати печериці, досить акуратно відрізати ніжку і видалити плівку, яка з'єднує ніжку і капелюшок.
В останньому випадку ніжки дрібно рубаються і використовуються в фарші для капелюшків.Якщо продукт планується смажити окремо або в поєднанні з картоплею, м'ясом, цибулею або іншими продуктами, його нарізають одним із таких способів:
- часточками – для цього гострим ножем зверху вниз відокремлюють від нього пластинку за платівкою, можна також скористатися яйцерезка;
- соломкою – спочатку продукт розрізають часточками, а потім кожну з них ріжуть уздовж на кілька смужок;
- традиційними кубиками, які можуть бути дрібними або великими – все залежить від початкового розміру грибів.
Як правильно чистити печериці
Мало знати, як різати печериці. Важливо їх правильно почистити. Промийте гриби у воді, для чого складіть у велику ємність, залийте чистою холодною водою, акуратно руками перевертайте їх, і злийте воду. Якщо вони сильно забруднені, доведеться повторити операцію кілька разів. Можна також промити кожен печериця під проточною водою, і якщо це необхідно, скористатися ганчірочкою, щіткою або мочалкою. Після цього приступають до чищення – з капелюшка знімають верхню шкірку, піддягаючи її ножем.Нерідко блюдо передбачає використання цілісних капелюшків, але при митті вони тріскаються – так буває, якщо грибів бракує соковитості. У цьому випадку порядок дій наступний:- опускають печериці не в холодну, а теплу воду;
- очищають від забруднень і знову промивають у теплій воді;
- починають знімати з капелюшка шкірку, періодично опускаючи гриб в воду на кілька секунд.
І кілька слів про розморожуванні цього продукту. Якщо блюдо готується з заморожених грибів, їх попередньо розморожують протягом 30-60 хвилин при кімнатній температурі.Коли процес розморожування потрібно прискорити, на допомогу прийде гаряча вода. Рідиною (майже киплячою) заливають печериці в глибокій тарі. Цю операцію можна повторити двічі.Будь-яка розморожування підходить тільки, якщо в подальшому гриби будуть оброблятися термічно. Якщо планується їх приготування в сирому вигляді, наприклад, в салаті по-корейськи, краще відразу купити їх свіжими.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами