Питання №2 – Які є способи сушіння гарбуза в домашніх умовах
Марина Фурсова з Новосибірська запитує:
Зараз з'явилося безліч рецептів, де гарбуз використовують в різному вигляді. Але немає докладної інформації про заготівлю овоча на зиму-весну. Підкажіть, як правильно сушити гарбуз в домашніх умовах?Відповідь нашого експерта:
Є два найпопулярніші способи, як сушити гарбуз, які прості та універсальні. Домашні методи заготовки не вимагають витрати сил і часу.варіант №1
При цій сушінні не потрібно проводити термічну обробку, а сам спосіб знаком всім. Він підійде для теплого періоду, адже в даному випадку, сушка здійснюється в домашніх умовах за рахунок сонячних променів.На першому етапі потрібно підготувати гарбуз. Її необхідно помити і позбутися від шкірки і насіння. Далі, її потрібно нарізати, тут кожен може вибрати свій варіант: кубики або соломка.Далі, знадобиться плоска поверхня, щоб розкласти гарбуз. Тут краще віддати перевагу решітці або великим ситу. Це необхідно для того, щоб повітря могло циркулювати і процес сушіння прискориться. Залишають в такому вигляді гарбуз від 1 до 2 днів під сонцем на відкритому повітрі, в цей період необхідно час від часу перевертати шматочки.Перед сушінням гарбузів обов'язково потрібно дістати все насінняПісля двох днів шматочки переносять в тінь і продовжують процедуру сушіння 3-4 дня також перевертаючи.Щоб під час сушки уберегти гарбуз від різних комах і бруду, її накривають марлею. Для зберігання підійдуть лляні або бавовняні мішечки. Можна використовувати ящики з дерева, попередньо простелена папір.
варіант №2
При другому способі домашньої заготівлі витрачається набагато менше часу і ним користуються частіше.Спочатку готують гарбуз, застосовуються ті ж процедури, що і в першому способі.Далі, в каструлю наливається вода і додається цукру, тут все залежить від смакових уподобань, чим більше цукру, тим гарбуз матиме більш насичений і солодкий смак. Коли вода закипить, шматочки закидаються в воду на 5 хв. Після цього вони виймаються, остуджуються і за допомогою сита позбавляються від непотрібної води.Далі береться деко і в один шар викладається гарбуз. Духовка повинна бути слабо нагрітою. На першому етапі, час сушіння від 3 до 6 годин при температурі 50 °, на другому – від 1 до 2 годин при температурі 70 °.При такому способі, зберігання в домашніх умовах відбувається в тарі герметично закритою.заготівля насіння
Перед сушінням, насіння потрібно ретельно очистити. На них не повинно залишитися слизу або волокон. Після того як вони промиті, потрібно позбутися від зайвої води, для цього використовується сито. Для просушування вони викладаються на тканину або папір, вони повинні бути розкладені одним шаром. Сушити можна вдома при кімнатній температурі. Як тільки шкірка стає крихкою, їх можна прибирати і ховати на зберігання.Насіння дуже корисні і багаті на вітаміни і мікроелементи, не варто від них позбавлятися.Відео: Як висушити гарбуз на кухні
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами