Як варити абрикосове варення?
Літо – благодатна пора, коли природа щедро обдаровує нас своїми подарунками у вигляді всіляких фруктів і овочів. І це дуже вдалий час зайнятися їх заготівлею, щоб потім в холодні зимові вечори насолодитися смаком і ароматом літа.Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом приготування абрикосового варення, та не простого, а з сюрпризом. У ролі сюрпризу виступають ядра волоських горіхів.Даємо розклад на невелику кількість абрикосів. Спробуйте, і якщо сподобається, то можна збільшити обсяг підсумкового продукту. У нас вийшло трохи більше півлітрової баночки.
Інгредієнти для варення з абрикосів
- Абрикоси – 600 гр.
- Цукор-пісок – 450-500 гр.
- Вода очищена – 150 мл
- Кількість волоських горіхів за бажанням (у нашому рецепті пішло близько десяти).
Абрикосове варення. Рецепт з покроковими фото
Спочатку займемося підготовкою абрикосів. Їх потрібно добре промити і, розділивши навпіл видалити кісточку.Далі зваримо цукровий сироп. Для цього в кипляче воду даси весь цукор. Проварити і отримаємо сироп.
Цим гарячим сиропом відразу ж заллємо підготовлені нами Абрикосик.
Дамо їм можливість добре насолодитися (насититися) сиропом, приблизно протягом години, до повного охолодження.
Потім починаємо безпосередньо варити абрикосове варення. Ставимо залиті сиропом абрикоси на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Даємо прокипіти пару хвилин і відразу знімаємо з вогню. Ми залишаємо їх до повного охолодження.
А самі готуємо наш сюрприз. Очищаємо горіхи, витягаємо ядра. Подрібнюємо на шматочки (розмір довільний).
Знову повертаємося до варіння варення з абрикосів. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо одну-дві хвилини. Знімаємо з вогню. Додаємо подрібнені ядра волоських горіхів. Перемішуємо і залишаємо остигати.
З горішками проварюємо варення ще пару раз з такою ж тривалістю і в такій же послідовності.
Ось і все, наше абрикосове варення з сюрпризом готове. Можна трошки спробувати (але не захоплюйтеся), ну а решта краще приховати до зими. Адже саме тоді воно буде оцінено по достоїнству!Людмила Лебідь для сайту Жіночі Питання. фото автора
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами