Як варити грушеве варення часточками?
Варення з груш люблять за його незвичайний смак, за простоту приготування, а також порівняно невелику калорійність. Навчившись готувати класичний варіант цього варення, в подальшому можна «облагороджувати» його смак всілякими спеціями, сиропами або іншими фруктами. До речі, грушеве варення може стати відмінним солодким подарунком для друзів, тільки подбайте заздалегідь про невеликі баночках і декорі.Для приготування варення з груш знадобиться:
- дрібний цукор – 1 кг;
- стиглі груші – 1.5-2 кг.
- лимон – 3-4 часточки або лимонна кислота 0.5 ч. ложки.
Рецепт приготування грушевого варення часточками
Чисті сухі груші нарізаємо невеликими шматочками, качани вирізаємо і викидаємо. Крім груш нам знадобиться лимон (всього кілька часточок) або лимонна кислота. Якщо у вас є лимон, тоді наріжте його і додайте до грушевим часточок, а якщо будете використовувати лимонну кислоту, тоді відставте її, вона знадобиться пізніше. Змішуємо фрукти з цукром і залишаємо до появи соку (приблизно на 5 годин або менше, якщо груші соковиті і стиглі).Потім варимо вариво: доводимо його на середньому вогні до кипіння, а потім продовжуємо варити 40 хвилин на дуже повільному вогні. Не забувайте знімати солодку пінку ложкою! Вимикаємо плиту і чекаємо, коли варення охолоне.
Другий раз варення з груш вариться теж 40 хвилин, ви помітите, що сироп стане гущі, а самі груші м'якше, але вони не перетворюються в пюре, а тримають свою форму. Тому, якщо ви хочете отримати однорідне варення, тоді можете перетерти його через сито, а також на самому початку приготування зняти шкірку з груш.
В кінці другої варіння треба дістати лимони, залишити тільки груші з сиропом. І якщо ви не додавали лимони, як раз зараз час додати лимонну кислоту (за 10 хвилин до готовності). Розливається варення гарячим, баночки повинні бути прогрітими, сухими і чистими. Заготовки закриваються кришками, а потім «гріються» в ковдрі верх ногами приблизно добу.
Повністю остигле грушеве варення часточками можна відправляти в підвал або комору, зберігати в сухому прохолодному місці. Взимку ви будете вдячні собі за своє літнє працьовитість, адже, відкривши баночку такого ароматного і смачного ласощі, ви зможете насолодитися нотками теплого і яскравого літа!
Приємного апетиту вам і смачних заготовок!
Вчила варити грушеве варення Панасюк Вікторія
Текст і фото автора. копіювання заборонено
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами