Як варити кисіль?
Практично всі буквально з дитинства пам'ятають і люблять смак вишневого киселю. Його готували нам з любов'ю бабусі і мами і, напевно, саме тому це нехитре ласощі так відклалося в пам'яті і нагадує нам, дорослим, смак дитинства. Рецепт приготування киселю досить простий, і все ж ми хочемо запропонувати його вашій увазі. Адже кожна господиня все одно щось робить по-своєму.Щоб зварити кисіль, нам знадобиться:
- Вишня свіжа або свіжозаморожена – 300-350 грам
- Цукор (пісок) – 3-4 столові ложки
- Крохмаль картопляний – 3-3,5 столові ложки
- Вода очищена – 1 літр
- Лимонна кислота – кілька крупинок
Як варити вишневий кисіль? Рецепт з фото
Якщо у вас є свіжа вишня, її просто потрібно від'єднати від хвостиків і промити в проточній воді. Якщо заготовлена самостійно або куплена в супермаркеті свіжозаморожена вишня, її потрібно заздалегідь виставити і хоча б злегка розморозити при кімнатній температурі.До речі, на смак і якість киселю ніяк не відіб'ється, свіжа ягода використовувалася або морожена.У каструльку вливаємо воду і ставимо на вогонь, чекаємо, поки закипить. Тим часом готуємо крохмаль. Висипаємо його в чашку або іншу ємність і заливаємо холодною водою (приблизно 150 мл).Розмішуємо ложкою і залишаємо на час.
У вже кипляче воду кидаємо кілька крупинок лимонної кислоти і висипаємо вишню.
Накриваємо каструльку кришкою, зменшуємо вогонь і даємо прокипіти хвилин десять. Потім відкриваємо, додаємо цукор і пробуємо на смак.
Виварені ягоди при бажанні видаляємо за допомогою шумівки.Якщо вас влаштовують смакові якості напою, значить, залишається додати розведений крохмаль і отримати довгоочікуваний вишневий кисіль. Робити це потрібно, зменшивши вогонь (вода не повинна «кипіти ключем»).Крохмальну рідина перед вливанням в каструльку потрібно ще раз добре вимішати. Потім відразу ж тонкою цівкою вливати, постійно помішуючи ложкою по спіралі (по колу). Робити це треба до повного однорідного загустіння киселю. Тоді він вийде без грудочок.
Після чого зняти каструлю з напоєм з вогню і присипати його цукровим піском. Це запобіжить утворенню непотрібної плівки.Ось і всі секрети приготування киселю!Остиглий напій наливаємо в склянку або чашку і насолоджуємося смаком дитинства.
Кисіль варила Людмила Лебідь спеціально для сайту Жіночі Питання
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами