Як варити варення з ожини?
Ожинові ягоди дуже корисні і смачні. На жаль, вони не довговічні і дуже швидко псуються. Тому варто приготувати ароматне і густе варення з ожини на зиму, щоб в холодну пору мати можливість насолодитися її чудовим смаком.Час приготування – 6 годин, а з вказаної кількості інгредієнтів виходить 1 л варення.
Рецепт варення з ожини
Виберіть свіжі ягоди ожини без вад.Потім переберіть їх і видаліть зайве гілочки і листочки. Якщо ви виявите невелику кількість перестиглих чи деформованих ягід, то краще відкладіть їх на літній компот, для варення потрібна тільки пружна ожина.
Акуратно помістіть ягоди в друшляк і промийте їх холодною водою. Залиште друшляк на 15 хв, щоб вода стекла. Потім перекладіть ягоди в глибоку керамічну миску.
Для приготування варення використовуйте емальовану каструлю з товстим дном або глибоку миску. Помістіть туди ягоди ожини.Засипте ожину цукром і залиште на півгодини. Суміш повинна пустити сік і утворити сироп. Якщо соку виділяється дуже мало, можете додати кілька столових ложок води. Але без неї варення буде густішим і ароматні.
Поставте ємність з ягодами і цукром на включену плиту. На слабкому вогні доведіть все до кипіння і варіть 10 хв. Потім вимкніть плиту та залиште суміш остигати до кімнатної температури. Потім аналогічним чином проваріть ще 2 рази. У період охолодження варення займіться стерилізацією ємностей для консервації. Спочатку потрібно все промити водою і содою, щоб потім ваше чудове варення не зіпсувалося. Банки простерилизуйте в духовій шафі при температурі 180 градусів 15-20 хв або обдайте окропом. Кришки прокип'ятіть у воді теж близько 15 хв.
Після третього прийому кип'ятіння варення ви можете його остудити і подавати до столу. Такий десерт добре гармонує з млинцями, пирогами або морозивом. Якщо ж ви готуєте варення з ожини на зиму, то після третього етапу кип'ятіння відразу ж розлийте його по стерилізованим банкам. Ключем для консервації закатати банку стерилізованої кришкою або просто укупорьте кришкою з різьбленням.
Потім перемістіть ожиновому варення на зберігання в прохолодне темне місце. Можна зберігати його в холодильнику, якщо є місце. Дуже смачне варення з ожини готово! Тепер ви зможете насолоджуватися пряним ароматом і незрівнянним смаком ягід навіть взимку.
На зло Акмоллаева для сайту Жіночі Питання
Фото автора. копіювання заборонено
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами