Гриби козенята помилкові: як відрізнити від їстівних, інструкція з фото і описом
З настанням сезону тихого полювання з'являються гриби козенята помилкові; як відрізнити від їстівних і як не сплутати козеня з іншими, схожими на нього підвидами – таке питання виникає перед початківцями грибниками. Інші назви – Решетник, коров'як, рогатик, болотовік, Овечников, Іванчик, подореховік.Як виглядає гриб козляк
Козляк – це трубчастий гриб червоно-охряного, блідо-жовтого або світло-коричневого кольору. Округла капелюшок має блискучу, гладку поверхню. Висота ніжки 3-7 см, діаметр капелюшка 4-12 см. Суперечки Решетника м'які, жовтого або бурого відтінку, неправильної незграбною форми.
первинна обробка
Козенята подобаються грибникам, так як мають приємний смак і високу поживну цінність. Перед вживанням Решетники замочують у холодній воді на 10-15 хвилин. Потім видаляють червиві місця і варять протягом 20-30 хвилин. Причому варіння обов'язкове незалежно від того, чи будуть Решетники піддаватися іншій обробці. Це пояснюється тим, що козенята вбирають в себе хімічні елементи з навколишнього середовища. Після варіння шкідливі речовини залишаються в бульйоні, йде гіркоту, притаманна смаку коров'яків. Якщо готується суп, перший відвар зливають.Застосування гриба козляка Решетника
Коров'як, як і інші види, варять, смажать, сушать, роблять з них грибний порошок, який використовують як приправу. З молодих екземплярів виходять смачні соління.Чи існують хибні козенята
Через розмаїття грибного царства відбувається плутанина, пов'язана з існуванням схожих на Решетники грибів – маслюків та моховиков. У козенят не буває двійників. Так що Решетники можна збирати без побоювання, вивчивши вид і особливості помилкових козенят, фото і опис схожих сортів.Порівняння гриба козеня з перцевим грибом
Якщо порівняти зображення козеняти з фотографіями перечніка, можна відзначити характерне відмінність – козенята не мають спідниці, як перцеві маслюки. До того ж перечнікам притаманний більш яскравий, насичений червоно-бурий колір.
І про секрети
Так як гриби козенята неправдиві невідомі у природі, збирати Решетники можна, не побоюючись переплутати і заробити отруєння. Коров'як зростає або в болотистих місцевостях, або в сухих хвойних лісах з піщаним ґрунтом, в регіонах з континентальним, помірним кліматом. Решетники зустрічаються в європейській і південній частині Росії, Сибіру, Кавказі. Їхні улюблені місця – поруч з чорницею, морошкою і лохиною. Ці гриби з'являються після теплих проливних дощів в період з травня по листопад.Смак і поживність страви залежить від якості козенят. Свіжі, молоді коров'яку містять корисні для людини амінокислоти – лецитин і триптофан, а також вітаміни групи В і нікотинову кислоту. Але ці гриби часто бувають червивими, тому перед тим, як покласти коров'як в кошик, потрібно переконатися в тому, що він не пошкоджений паразитами.Хочете бути "зарядженим" до початку сезону тихого полювання?
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами