авокадо
Чим гарний авокадо, якщо він не має характерного смаку, по якому його б все дізнавалися? Як показує практика – головне не смак, головне – те, які відтінки авокадо може давати іншим продуктам, наприклад рибних виробів. Так уже повелося, що пік смаку авокадо доводиться на ті моменти, коли його змішують з морепродуктами та іншими виробами, що мають яскраво виражений смак.Щоб відчути ці відтінки в повній мірі, потрібно знати всі секрети того, як правильно зберігати авокадо.
Правила зберігання авокадо
У цій справі важливо знати, чи будете ви вживати в їжу авокадо зараз або ж вам необхідно зберегти його на деякий час. Якщо тривалий термін придатності вас не цікавить, то ви можете купити стиглий плід, на якому при натисканні утворюються вм'ятини.Якщо авокадо зрілий, то він зберігається в холодильнику, температура повітря в якому становить 4-6 ° C. Якщо ж ви купили трохи незрілий фрукт і хочете, щоб він у вас дозрів, але не зіпсувався, створіть для нього темний простір з температурою в 19-22 ° C.Зрілий авокадо в холодильнику може зберігатися до 5 днів. При більш тривалому терміні шкірка починає темніти, і ви самі помітите, що фрукт псується.Немає певних параметрів того, як зберігати авокадо в холодильнику, хіба що температура. Якщо він дозрів, то варто використовувати його максимально швидко – чим довше ви зберігаєте авокадо, тим більше корисних речовин він втрачає.У недозрілі фрукта є додаткові дві або три тижні, поки він не придбає необхідну форму. Після цього він стає досить стиглим, і його пора «перекладати» на більш суворий температурний режим.Якщо ви залишаєте авокадо в холодильнику і хочете, щоб він дозрів там, то оберніть його папером.
Розрізаний авокадо – як зберігати
Часто господиня використовує для приготування страви не весь фрукт, а тільки його частину. Після цього залишається ще частина, яку шкода викидати, адже вона може стати в нагоді в подальшому.Чи можна зберігати авокадо в розрізає вигляді, і як це робити? Відомо, що в теплі або при кімнатній температурі м'якоть фрукта темніє, відбувається процес окислення. Те ж саме відбувається з ним і в готових стравах. Салати з додаванням авокадо швидко псуються, якщо не вжити заходів.Але що робити, якщо страви вже готові, а гості ще не прийшли? Чи є спосіб зберегти властивості і привабливий вигляд страви? Для цього існують правила того, як зберігати авокадо будинку.Щоб фрукт не потемнів, можна збризнути м'якоть соком лимона і аскорбінової кислотою. Щоб зберегти ще й смак, необхідно накрити чимось розрізаний фрукт, перекривши доступ повітря. Взагалі, смакові якості не зміняться після того, як авокадо потемніє, так що всі запобіжні заходи більше підходять для тих, хто бажає облагородити саме зовнішній вигляд продукту.Як зберігати авокадо в морозилці
Якщо у вас є запас авокадо, який найближчим часом ви не можете використовувати, то є можливість заморозити його для тривалого зберігання.Смакові якості замороженого фрукта значно притупиться, але для приготування соусів для страв він цілком придатний. Можна тримати в морозилці як цілий фрукт, так і подрібнений – поріжте його на кубики або зробіть пюре.Упаковка для зберігання повинна бути герметичною. Підберіть контейнер або іншу тару з кришкою.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами