гречка
Порахувати кількість корисних речовин, що містяться в гречці, дуже складно, так як в ній є безліч мікроелементів, кислот і вітамінів. Гречка – одна з найкорисніших круп, крім цього, її можна приготувати масою різних способів, а її смак знайомий всім з дитинства. Ароматна гречка з маслом може стати відмінним сніданком, а для дівчат це чудовий продукт, який складає основу раціону багатьох дієт. Корисна, низькокалорійна, смачна – все це про нашу улюблену гречці.Нестачу гречки в тому, що її ціна завжди змінюється. Від сезону в сезон вартість цієї крупи піднімається і падає, тому найкращим варіантом буде запастися гречкою заздалегідь.
Відкриваємо секрет того, як зберігати гречку
Гречку можна утримувати в занадто жаркому приміщенні. Температура повітря – не більше 18 ° С.Давайте розберемося в основних секрети зберігання гречки разом.Тара повинна бути сухою і щільною, закривається кришкою. Якщо контейнер для зберігання пропускає вологу, то крупа починає пліснявіти і псуватися. У ненадійну тару можуть забратися жучки та інші шкідники, і тоді ваші запаси значно зменшаться і приймати їх в їжу не можна.Контейнер повинен бути пластиковим або скляним, з щільною кришкою. В крайньому випадку, можна використовувати металеву банку, якщо на внутрішній стороні немає подряпин. Оберігайте її від світла, інакше можуть початися хімічні процеси, які зіпсують крупу, зроблять її непридатною.Якщо у вас є вже дуже велика кількість гречки, яку необхідно зберегти, то висушіть її. Для цього можна помістити крупу на пару хвилин в духовку або в морозильну камеру з функцією сухої заморозки, якщо така є в будинку.Замість хитрощі господині використовують лавровий лист або часник. Помістивши пару листочків або зубчиків на дно тари, а потім, висипавши в неї гречку, можна продовжити термін зберігання продукту.Терміни зберігання: скільки зберігати гречку
Взагалі, гречана крупа зберігається дуже довго, якщо все зробити правильно, але є терміни, які необхідно дотримуватися, оскільки при більш тривалому зберіганні гречка втрачає корисні якості, вона стає безцінною.Зберігайте крупу не більше 20 місяців в сухому прохолодному місці. Слідкуйте за тим, щоб сонячне світло не потрапляло на продукт. Ідеальні терміни зберігання – один рік. Справа в тому, що в домашніх умовах досить складно дотриматися жорсткий порядок, знайти ідеальну тару і місце зберігання, не впускати сонячне світло і уберігати від шкідників.Ми не радимо зберігати крупу в поліетиленових пакетах, в них вона швидко псується і втрачає смакові якості. Ви можете помістити гречку в скло і зберігати деякий час в холодильнику, але стежте за тим, щоб волога не потрапила під кришку.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами