холодець
Зазвичай холодець готують про запас і зберігають в тарілках, щоб він не втратив форму. До свят або майбутнім великим застіль багато господинь готують дуже багато холодцю, оскільки, як відомо – краще нехай залишиться, ніж не вистачить.Що робити, якщо у вас є холодець, який потрібно зберегти в свіжому вигляді на тривалий термін? Або ж у вас залишився цей продукт після свята, і вам шкода викидати його, оскільки він все ще відповідає вимогам смаку і якості?Господині, у яких є досвід зберігання холодцю, із задоволенням поділяться з вами своїми маленькими секретами.
Секрет № 1: як правильно зберігати холодець
Щоб зберегти всі корисні властивості холодцю і продовжити його життя, необхідно прохолодне місце, на зразок льоху, холодильника або морозилки.Тара повинна бути невеликою – краще розділіть холодець на порції, так буде зручно і зберігати його, і подавати. Матеріал краще підбирати такий, який не пропускає повітря і сторонні запахи. Візьміть скляну або металеву посуд з кришками, які щільно закриваються.Секрет № 2: скільки зберігати холодець в холодильнику
«Холодець» і «холодильник» не просто так є однокореневі словами від слова «холод», адже саме це їх і об'єднує. Холодцю потрібна прохолода, його консистенція і склад не потерплять високої температури.Кулінари радять взагалі не готувати багато холодцю про запас, оскільки він не зберігається довго, швидко втрачає свіжість і смак. Якщо ж у вас залишилися запаси, то постарайтеся вжити їх в максимально короткий термін, тому що через пару днів він вже прийде в непридатність.У морозилці холодець зберігається довго – до 6 місяців, але смак страви за цей час значно притупляється.Якщо після свята холодець трохи втратив форму через високу температуру, то не обов'язково його викидати, досить перекласти його в каструлю і розігріти. Увага, не доводьте холодець до кипіння, ваше завдання – збільшити його температуру. Після цього холодець знову розливається по формах і заморожується.Таким чином, ми даємо страві друге життя.Після другого розливу або заморозьте холодець, або вживайте його протягом доби – довше він не збережеться.Секрет № 3: як зберігати холодець в морозилці
Багато господинь вже давно використовують тактику готування на цілий тиждень, а не на один вечір. Особливо це стосується тих, кому робота або справи не дозволяють проводити кожен день біля плити.Приготувавши кілька порцій холодцю, ви можете зберегти його в морозилці в працях і виймати в ті дні, коли він є у вашому особистому меню.Є кілька основних правил, які варто враховувати, поміщаючи холодець в морозильну камеру для зберігання:- Зберігати його варто в закритому посуді подалі від сильно пахнуть продуктів.
- Температура повинна бути не вище -15 ° С – бажано дотримуватися цієї температури постійно.
- Чи не переморажівайте холодець, інакше після розморожування він буде рихлим і несмачним.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами