хурма
Люди почали цінувати хурму тоді, коли зрозуміли, що її вживання сприятливо діє на багато життєво важливі органи. Ще в давні часи народні цілителі навчилися виготовляти їх неї лікарські засоби для нирок і печінки, а сьогодні хурму використовують ще і в кулінарії, причому, використовують успішно.У хурми немає недоліків, але є прикрі мінуси. Основним таким мінусом є маленький термін зберігання. Вона дуже швидко псується, якщо зберігається не в промисловому масштабі.Давайте спробуємо знайти рішення того, як правильно зберігати хурму в домашніх умовах.
Чому варто звертати увагу на зрілість
Терміни зберігання хурми повністю залежать від ступеня її стиглості, тому і умови зберігання різних плодів можуть значно відрізнятися.Якщо ви купуєте вже дозрілу хурму, то перше, на що варто звернути увагу – її щільність. Навіть стиглий плід повинен мати певний рівень щільності. Якщо хурма дуже м'яка і розминається від дотику пальця – «жити» їй залишилося лічені години.Ви повинні навчитися зберігати продукт так, щоб не допустити процесу загнивання.Найоптимальніше – це зберігання хурми в холодильнику. У відсіку для фруктів вона буде зберігатися кілька місяців, і продовжить залишатися смачною і соковитою.Вологість – другий параметр, який необхідно враховувати. Рівень вологості при зберіганні хурми повинен бути не нижче і не вище 80%. Якщо показник буде перевищений, то фрукт почне псуватися, а якщо, навпаки, знижений – засохне або скривиться.Якщо вас не влаштовує термін зберігання в декілька місяців, і ви хочете його збільшити, то помістіть хурму в морозилку. При підтримці правильної температури фрукт буде залишатися придатним близько півроку – збережуться всі його якості, включаючи приємний свіжий аромат. Єдиний недолік – після розморожування хурма стає пухкої, схожою на кашку. Так що використовувати такий продукт в чистому вигляді не вдасться, зате він відмінно підійде для консервації, салатів і десертів.Поза холодильника хурму зберігати не можна. Вона вирощується в спеціальних умовах, тому без дотримання температурного режиму псується в лічені години.Недозріла хурма, як її зберігатиДеякі вважають за краще купувати зелені плоди заздалегідь, щоб вони дозрівали в холодильнику – таким чином фрукт точно не встигне зіпсуватися. Природно, терміни такого зберігання значно збільшуються, адже, спочатку хурмі потрібно дозріти і досягти потрібної консистенції.Недозрілий продукт не можна заморожувати, потрібно зберігати його в холодильнику, в загальному відділенні і стежити за тим, щоб температура не опускалася нижче 0. У противному випадку хурма перемерзнет, і є її доведеться в зеленому вигляді, а це мало кому припаде до смаку.Ми дамо вам кілька невеликих рад, які допоможуть вам навчитися тому, як зберігати Недозрілий хурму в домашніх умовах:- Помістіть її в тару, в якій зберігаєте яблука, банани або інші фрукти, здатні до виділення етилену.
- У 40-градусній воді, якщо її температуру підтримувати постійно, хурма може швидко дозріти. Але тримати її доведеться довго, близько доби.
- Ще один «дідівський» спосіб, який вважається ефективним – помістити хурму в 10% розчин вапна. За кілька днів в таких умовах хурма набере колір і дозріє.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами