Як зберігати кріп
Ароматні пухнасті гілочки кропу і в свіжому, і в сушеному вигляді додають в салати, супи, м'ясні і рибні страви. Чудово підходить кріп для маринадів і солінь. Яскраво виражений аромат і неповторний смак дозволяють використовувати його без додавання інших прянощів.
ПІДГОТОВКА УКРОПА до зберігання
Повсюдна популярність кропу привела до того, що люди придумали безліч способів його тривалого зберігання. Але щоб пряність довго зберігалася, не втрачаючи при цьому своїх властивостей, слід правильно вибрати і обробити рослини:• При виборі кропу в першу чергу огляньте його гілочку. Листя і стебло не повинні бути млявими і мати потемнілих листочків.
• Кінчики стебла повинні бути пружними, а місце зрізу не повинно зморщуватися.
• Понюхайте пучок зелені. Якщо відчувається запах гниття, така травичка для зберігання вже не підходить, та й для вживання теж.
• Якщо ви плануєте зберігати кріп цілими гілочками, не мийте його перед закладкою на зберігання, а якщо він вже вологий, просушіть паперовим рушником.
ЯК ЗБЕРІГАТИ СВІЖИЙ УКРОП
Свіжа зелень в будь-якій страві виглядає приємно і радісно, нагадуючи про сонячні літні днинки своїм смаком і ароматом. Крім того, так вона зберігає всі свої корисні властивості. Щоб довше зберегти кріп в свіжому вигляді будинку, можна використовувати кілька способів.• Ароматний зелений букет чудово почуватиметься 2-3 дня, стоячи в баночці з водою при кімнатній температурі. Щоб продовжити йому життя на 3-4 дні, можна накрити зелень поліетиленовим пакетом і прибрати на нижню полицю холодильника.
• Упакований в поліетиленову плівку, пакет з перфорацією або в спеціальний пластиковий контейнер кріп може провести в холодильнику без втрат близько тижня.
• У холодильнику кріп може зберігатися близько місяця, якщо прибрати пучок в поліетиленовий пакет, туди ж потрібно помістити розрізану на чотири частини цибулину і щільно зав'язати. Зелень перед упаковкою не миють і провітрюють її через п'ять днів, одночасно замінюючи цибулю свіжим.
• Ще довше, до двох місяців, кріп може зберігатися в холодильнику, якщо його, попередньо вимивши і просушивши, дрібно нарізати і помістити в сухі скляні банки під поліетиленовими кришками.
ЯК ЗБЕРЕГТИ УКРОП НА ЗИМУ
Для того щоб зберегти запашну травичку в домашніх умовах на всю зиму, її можна посушити або заморозити. Сушений кріп зовсім невимогливий до умов зберігання. Це може бути навіть кімнатна температура. Головне – оберігати його від занадто високої вологості, помістивши в герметичні ємності, найкраще скляні. Щоб висушити кріп:• Слід його попередньо ретельно промити, правильно робити це в ємності з водою, в якій пучок треба ретельно прополоскати.
• Потім дрібно нарізати і розкласти тонким шаром на великому блюді або деку.
• У розсипаному вигляді помістити в тінь і при хорошому провітрюванні (найкраще на свіжому повітрі) залишити там до готовності.Заморожений кріп дуже зручно використовувати і зовсім не клопітно зберігати. Досить просто розділити зелень на порційні пучки, запакувати кожен окремо в поліетиленову плівку, укласти в контейнер і прибрати в морозилку. Такі порції дуже зручно розморожувати частинами у міру потреби. Не забудьте, що мити кріп перед заморожуванням не слід. Це цілком можна зробити безпосередньо перед вживанням.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами