кріп
Кріп традиційно займає лідируючу позицію в списку найбільш поширених приправ, завдяки яким багато страв мають впізнаваний неповторний смак. Крім іншого, поряд з будь-якою іншою зеленню, кріп є джерелом безлічі мікроелементів, вітамінів і мінералів, в яких організм людини потребує цілий рік. Включи кріп в свій щоденний раціон – і підвищиться апетит, зміцниться імунітет, покращиться обмін речовин і нормалізується моторика шлунково-кишкового тракту.У супермаркеті можна знайти кріп завжди, не залежно від сезону, але теплична зелень не зрівняється з ніжною, ароматною, що виросла на грядці. Кріп може залишатися свіжим і не в'янути при короткостроковому зберіганні, але можна навчитися зберігати цю неймовірно корисну зелень нема на тиждень, а на всю зиму.
Правильне зберігання кропу
Готуючи кріп для тривалого зберігання в свіжому вигляді, його можна мити під струменем з сильним напором. Для цього як найкраще підійде глибока миска, а ось прополоскати зелень можна під слабким струменем води. Після цього надлишки вологи видаляють за допомогою паперового або лляної рушники і гілочки кропу просушують, розклавши на рівній поверхні. Тепер він готовий до подальшого збереження.Способи зберігання свіжого кропу
Щоб зберегти свіжим маленький пучок кропу його досить поставити в ємність з водою і накрити целофановим пакетом з притиснутими до склянки краями – так він залишиться свіжим декількох днів навіть без холодильника. Головне, щоб на зелень кропу не потрапляли сонячні промені.Можна попередньо підготовлену зелень нарізати і висушити в подрібненому вигляді. Зберігається він у такому стані чудово – досить пересипати його в скляну банку, щільно закрити кришкою і поставити в захищене від сонця сухе місце. Термін придатності становить близько місяця.Зберігання кропу в морозилці
Для тривалого зберігання кріп краще заморожувати. З цією метою пучки кропу ретельно миють і розкладають для просушування в провітрюваному місці. Сушити зелень на сонце не рекомендується, а якщо для цього використовується сушарка – температура в ній не повинна перевищувати 50 ˚ С, і треба буде стежити, щоб кріп не зів'яли. Після цього зелень слід розкласти в один шар в морозилці і витримати годину-півтора. Заморожений продукт розкладають по пакетам, які слід зберігати в морозилці.Можна заморожувати і нарізану зелень – кріп миють, просушують, дрібно ріжуть і загортають в харчову плівку у вигляді «ковбасок» довжиною 10-15 см. Згодом при приготуванні їжі від цих «ковбасок» можна відрізати потрібну кількість.Заморожують подрібнений кріп і у вигляді кубиків – для цього використовують форми для приготування льоду. Дрібно нарізану зелень кладуть в формочки, заливають водою і ставлять в морозилку. Після того, як лід повністю замерзне, для зручності зберігання їх можна перекласти в пакети.Зберігання сушеного кропу
З метою тривалого зберігання сушеного кропу його миють, нарізають і висушують, після чого перекладають в порцеляновий або скляний посуд з щільно закриваються кришками. Для банок краще вибрати темне сухе місце, щоб зелень не втратила свого кольору і аромату.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами