Квас і закваска
З настанням літа виробники лимонаду, газованої води та інших напоїв втрачають прибуток, тому що на вулицях і в магазинах з'являється квас. Квас – це напій, який можна створити самостійно вдома або ж купити у продавця. Це завжди буде натуральний продукт, без домішок і добавок, а тому, корисний і абсолютно нешкідливий. Він втамовує спрагу, тонізує, відновлює роботу шлунка і допомагає охолодитися на літній спеці.Зрозуміло, існує квас від підприємств, які використовують домішки для прискорення процесу бродіння – такий квас не вважають якісним, а досвідчені любителі цього напою легко навчилися відрізняти природний продукт від машинного.Справжній квас робиться на основі хліба, за допомогою домашнього бродіння. Саме його називають «живим», і саме він має на організм людини сприятливий вплив. Справжній квас не зберігається довго, так як створений за допомогою закваски, але є декілька хитрощів, які можуть допомогти господині продовжити цього чудового напою життя.
Як правильно зберігати квас
Коли ви купуєте квас, а не створюєте його самостійно, він зберігається в закупорених пляшках. Якщо ви вже роздрукували пляшку і впустили в неї повітря, то терміни зберігання квасу скорочуються до 2-3 діб. Якщо ж пляшки закриті, то можна тримати їх в холодильнику 10-12 днів.Не забувайте читати текст на етикетці – там буде вказана більш точна інформація!Розливний квас зазвичай купують в невеликих кількостях, щоб випити в найближчі години. Якщо у вас є підвал або льох з прохолодною температурою, то ви можете придбати запас розливного квасу на 2-3 дні і зберігати його там.Домашній квас не зберігається в загальній ємності. Якщо ви доводили його до кондиції в діжці або іншій тарі, то слід перелити готовий квас в пляшки і відправити в холодне місце – підвал або льох. На те, щоб спожити продукт, у вас є тиждень. Далі квас вважається непридатним. Намагайтеся використовувати пляшки невеликого обсягу – 1л, не більше, оскільки у відкритій ємності квас зберігається ще менше – про це було сказано вище.Як зберігати закваску для квасу
Закваска – це живий організм, її потрібно не просто зберігати, за нею потрібен постійних догляд. Крім загальної маси закваски у вас повинен бути свого роду резерв – засушена або заморожена заквасочних маса, яку можна в будь-який час привести в форму і використовувати для приготування квасу.Закваска вимагає «підживлення». Можна зберігати її при кімнатній температурі – тримати в кухонній шафі або в темному кутку кухні. Але в цьому випадку вам доведеться щодня підгодовувати її. Якщо ж у вас є можливість зберігати закваску в холодильнику, то догляд за нею буде простішим.Не забувайте про те, що перед використанням закваску потрібно «оживити», змусити бактерії працювати, а на це піде час. Якщо ви зберігаєте її в замороженому або засушеному вигляді – почніть готувати її заздалегідь, якщо хочете найближчим часом спробувати свіжий квас.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами