пармезан
Асортимент страв сучасних ресторанів і кафе рясніє всілякими стравами з риби, м'яса, овочів та інших інгредієнтів. Полюбилися рецепти господині опановують удома, чим невимовно дивують і радують своїх домочадців. Для приготування багатьох страв використовуються цікаві продукти, які не зустрінеш в повсякденному меню. Одним з таких продуктів є сир пармезан. Це головний компонент смачного салату «Цезар» і пасти по-італійськи. Але варто пармезан досить дорого, тому навіть невеликі шматочки, що залишилися невикористаними, хочеться зберегти для наступного блюда. Ось тут і виникає питання: де і як правильно зберігати благородний сир, щоб він не зіпсувався?У ресторанних умовах продукт загортають в тканину, яку попередньо змочують у звичайній воді і віджимають до стану легкої вологості. Вступати таким чином рекомендують самі сировари. Але що робити, якщо потрібно зберегти сир в домашніх умовах?
Вакуум і пергамент в допомогу!
Сьогодні пармезан випускають на прилавки у вигляді шматків – від маленьких до величезних. Покупець може вибрати стільки продукту, скільки йому потрібно. Але трапляються і форс-мажори. Так, наприклад, обраний шмат все-таки виявився занадто великим, або в продажу не було підходящого шматка і довелося взяти побільше. У цих випадках залишки сиру слід прибрати в холодильник, але при цьому дотримати певні вимоги до його зберігання.Відмінною упаковкою для продукту стане вакуумний пакет. Такі є у вільному продажу. А в продуктових магазинах пармезан вже упакований в вакуумні пакетики: в них його і слід зберігати вдома.Нарізаний або тертий сир найкраще обернути пергаментним папером, а потім прибрати в холодильник. Папір можна згорнути в кульок і помістити на верхню полицю – так продукт буде зберігати свою свіжість протягом двох тижнів. Інший варіант: покласти натерту соломку в спеціальний посуд, яка так і називається – пармезанніца. У ній сир не втратить своїх якостей.Маленькі секрети зберігання пармезану
Як тільки пармезан куплений і принесений додому з супермаркету, його необхідно звільнити від звичайної упаковки і укласти в пергамент, а потім обернути фольгою. Завдяки цим нехитрим діям можна запобігти розпаду ферментів сиру.Не варто тримати пармезан в холодильнику більше півроку після відкриття упаковки. Щоб не упустити термін, бажано прикріпити до паперу стікер з датою початку зберігання.Якщо пармезан зберігається в тертому вигляді, то його слід з'їсти протягом тижня.Пармезан в морозильній камері
Сир пармезан можна тримати не тільки в холодильнику, а й в морозильній камері. Оскільки його вже переробляли, можна заморозити і розморозити продукт без будь-якого для нього шкоди. Смак анітрохи не зіпсується. Але важливо пам'ятати, що при низькій температурі (20-15 градусів нижче нуля) пармезан можна зберігати довше 90 днів.Якщо продукту було куплено багато і залишилася значна частина, необхідно порізати її ще на кілька шматків, після чого кожну скибочку покласти в окремий що не пропускає рідини пакет і прибрати на полицю морозилки. Подібним чином сир пармезан зберігають не тільки в нашій країні, але і в спекотній Італії, де він і з'явився.Written by admin
Недавні записи
- Лікування чистотілом: відгуки, результати та рекомендації
- Характеристика рибок неон: особливості вигляду та утримання
- Козли на горі – неймовірна пригода у високогірній місцевості
- Коні паруються: особливості процесу і правила догляду
- Толстянка в диких природних умовах
- Догляд за геранью: порадуйте свої очі красою квітів
- Рецепт салату з куркою і маринованими грибами: просто і смачно
- Фото восточних лілій – неперевершена краса східних символів
- Білокрилка на вазонах: як створити привабливий сад
- Український білий гриб дубовик: опис, властивості та способи приготування
- Підкормка винограду: основні правила і рекомендації
- Як доглядати за ірисами: основні правила догляду та поради