Як приготувати варення з ревеню, рецепт з яблуками
Варення – традиційний кулінарний десерт з фруктів, ягід, і навіть овочів, який багато хто з нас звикли самостійно заготовляти на зиму.Пропонуємо вам оригінальний, а, головне, дуже корисний рецепт – варення з ревеню з яблуками, в якому цілий джерело вітамінів для здоров'я і міцного імунітету. Адже відомо, що ревінь – це не просто городня зелень, а цілюща рослина, з давніх часів застосовується в рецептах народної медицини.
Користь варення з яблук і ревеню
Ревінь містить в собі велику кількість заліза і вітаміну C. Він особливо корисний при анемії, слабкому імунітеті, частих простудних захворюваннях. Рослина покращує метаболізм і роботу кишечника. Також воно є прекрасним антиоксидантом і допомагає очищати судини від холестерину.Яблука також багаті залізом, ретинолом, аскорбінової кислотою і іншими макро і мікроелементами.Яблука разом з ревенем стають прекрасним засобом, що допомагає при захворюваннях шкіри, суглобів, серцево-судинних патологіях. Клітковина очищає кишечник, покращує його мікрофлору. Вітамін C зміцнює стінки судин, роблячи їх більш еластичними.Продукт благотворно впливає на багато обмінні процеси, профилактирует камені в нирках і жовчному міхурі, знижує ризик інфаркту, покращує роботу мозку.Звичайно, не слід приймати варення з ревеню та яблук за ліки. Але як допоміжний натуральний продукт, воно підтримає і зміцнить здоров'я.Як приготувати варення з ревеню та яблук в домашніх умовах
Стебла ревеню кислі, щоб не використовувати багато цукру, яблука краще брати солодкого сорту. Бажано використовувати молодий ревінь. Пізня зелень грубіша і може мати гірчинку. Не забудьте, що банки, перед заливкою в них варення, обов'язково потрібно простерилізувати разом з кришками.Для варення нам буде потрібно- Ревінь (тільки стебла) – 1 кг.
- Яблука – 1 кг.
- Цукор-пісок – 1-1,2 кг.
- Стебла ревеню очистіть від шкірки, промити, обсушити і поріжте кубиками.
- Яблука промийте, зніміть з них шкірку, порізати дольками або кубиками (як вам більше подобається).
- Ревінь разом з яблуками складіть в зручну ємність (емальований або з антипригарним покриттям) і засипте все цукром.
- Залиште інгредієнти на 10-12 годин настоюватися. За цей час цукор повинен розтанути, а яблука і ревінь пустять сік.
- З плином часу поставте ємність на повільний вогонь, доведіть до кипіння і поваріть 8-10 хвилин, періодично помішуючи. Зніміть каструлю з вогню і дайте варення постояти пару годин.
- Потім знову прокип'ятіть варення 10-15 міну. Якщо воно здається вам рідким, повторіть процес (дайте йому постояти ще 2-3 години і знову прокип'ятіть).
- Розлийте готове варення по банкам і закрутіть їх кришками.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами