Як вибрати насіння моркви – список кращих сортів
У кулінарії найбільшим попитом користується морква. Її кладуть в багато страви, готують начинки для пирогів, роблять соки і пюре, вона – овочевий лідер в дитячому харчуванні. І все це неспроста. Коренеплід багатий вітаміном А і каротином, необхідним для здоров'я, зміцнення імунітету, зору і зростання людини. До того ж вирощувати овоч одне задоволення – він невибагливий у догляді і росте на будь-яких грунтах, а при правильному виборі насіння моркви можна зібрати відмінний урожай.Соковита, хрустка, солодка на смак, морква корисна дорослим, дітям та людям похилого віку, її рекомендують вживати худне людям і вписують в дієтичне меню. Малокалорійний продукт містить багато важливих компонентів: вітаміни (А, всю групу В, С, Д, РР, Е), мінерали (калій, натрій, хлор, магній, кальцій, сірка, фосфор), мікроелементи (йод, фтор, марганець, мідь , кобальт, селен), клітковину, органічні кислоти і моносахариди.Всі компоненти позитивно впливають на загальний стан здоров'я, зміцнюють імунітет, протистоять багатьом хворобам, сприяють очищенню організму і підвищенню гемоглобіну. Користь моркви не зменшується після термічної обробки, елементи зберігаються в первісному кількості і легко всмоктуються стінками шлунка. Калорійність 100 грам продукту не перевищує 40 ккал, тому овоч визнаний кращим в дієтичному меню.Корисні властивості можна перераховувати безкінечно, і це дає поштовх для вирощування моркви на домашній грядці, до того ж вона не примхлива у догляді. Для отримання великого врожаю необхідно правильно вибрати сорт, що підходить регіону, клімату і складу грунту. Завдяки працям селекціонерів це зробити дуже легко, адже нам надано величезну кількість всіляких гібридів з різними характеристиками.- Рання дозріває за 85-100 днів.
- Середнього терміну дозрівання – 105-120 днів.
- Пізня – більше 125 днів.
Довгоплідні культури добре ростуть на глибоко поораних, пухких грунтах.Відмінності в смаку і терміни зберігання спостерігаються навіть в країні селекціонера. Вітчизняні сорти смачніші, вміст каротину вище, зимова лежкість поліпшена. Іноземні більш фігурні, гладкі і красиві, але поступаються за смаковими якостями, їх вибирають для промислових масштабів і вирощування на продаж.
Головний критерій вибору насіння – термін дозрівання коренеплодів.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами