Який овоч найкорисніший?
Дієтологи вважають, що для нормальної життєдіяльності людина повинна з'їдати щодня як мінімум п'ять овочів (всього ж їх існує понад 100). Саме овочі допомагають боротися з важкими захворюваннями, не вдаючись до ліків або ж болючим медичним процедурам. Але які овочі вважаються найкориснішими?
Зелені листові овочі
Дана група овочів низькокалорійна, але в той же час містить значну кількість грубих волокон, а тому надає активізують вплив на перистальтику кишечника.другий хліб
Клітковина картоплі не робить подразнюючу дію на слизову оболонку кишечника і шлунка, а тому його можна їсти при деяких захворювань кишечника і шлунка. Картопля корисно включати в раціон і при хворобах нирок, що призводять до набряків, оскільки в ньому міститься величезна кількість солей калію. І незважаючи на те, що користь картоплі останнім часом піддають сумнівам і виключають з багатьох дієт для схуднення, багато вчених упевнені в тому, що це самий корисний овоч в світі.Дивовижне «яблуко любові»
На кінець літа – початок осені припадає пора збору помідорів. Томати надзвичайно корисні при хворобах серцево-судинної системи.Наявність в томатах лимонної і яблучної кислот дозволяє підтримувати в організмі кислотно-лужний баланс, а фітонциди в їх складі мають антибактеріальні і протизапальні властивості. Лікопен ж, що міститься в томатах, благотворно впливає на роботу мозку.Цілителька-морковь
Багато лікарі впевнені в тому, що найкорисніший овоч – це морква. Морква за змістом каротину перевершує ряд інших овочів, крім того, вона багата солями калію, а тому рекомендується при різних хворобах серцево-судинної системи. Натуропати рекомендують включати морква в раціон пацієнтів, що мають хвороби кишечника і шлунка, нирок, а також при запорах. Якщо загострюються деякі захворювання (наприклад, виразкова хвороба шлунка, гастрит) морква рекомендують вживати в подрібненому або ж відварному вигляді.З сімейства цвітної капусти
Капуста брокколі найбільш унікальна з усіх видів капусти. Вміст у ній значної кількості вітаміну С дозволяє вживати її для зміцнення імунної системи, кальцію – для підтримки здорового стану шкіри, марганцю – для знешкодження отрут в організмі, кальцію – для зміцнення кісток. Баластні речовини, що входять до складу брокколі, виводять з організму токсини і «расшлаковивают» кишечник. Крім цього, в капусті брокколі містяться індоли – сполуки азоту, що дозволяють проводити профілактику раку.Лекарь з сімейства гарбузових
Ще одна версія вчених: найкорисніший овоч – кабачок. З давніх пір кабачок був відомий людині не тільки як продукт харчування, а й як цілющий засіб. У його складі відсутні харчові волокна, що викликають роздратування шлунково-кишкового тракту, крім цього, кабачок – адсорбент, що поглинає токсичні речовини, холестерин, зайву рідину. Цей овоч має і сечогінний ефект, а калій в його складі позитивно впливає на роботу серця і органів кровотворення.«Овоч від семи хвороб»
Лук недарма вважається панацеєю від усіх хвороб. Він благотворно впливає на роботу щитовидної залози, печінки, крім цього покращує імунітет.Дарина Семенюк спеціально для сайту Жіночі ПитанняWritten by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами