здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
яловичина
Яловичина м'ясо.
яловичина містить велику кількість білка необхідного для повноцінного харчування. Особливо багата мікроелементом залізом яловичина.
Глікемічний індекс яловичини невисокий – 40.Калорійність яловичини – від 170 до 225 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність яловичини в 100 грамах продукту: білки від 17,0 до 19,4 грамів; жири від 10,0 до 17,4 грамів; вуглеводи 0,0 грамів.Містить вітаміни: А, В, С, К, РР.Містить: кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, мідь, йод, цинк, фтор, кобальт, олово, молібден, нікель, селен, хлор, хром, сірку, насичені і поліненасичені жирні кислоти.Найціннішим вважається яловиче м'ясо, отримане від молодих відгодованих тварин у віці 20 місяців. Таке теляче м'ясо визнається чистим, дієтичним. Воно має соковитий світлий червоно-рожевий колір, ароматно, ніжно і швидко уварюється.Яловичина смачна, досить ситна і при цьому пісна (не жирний), досить добре засвоюється організмом (м'ясо молодих тварин), відновлює сили при великих фізичних навантаженнях, травмах і хворобах, при помірному вживанні підвищує імунітет.
яловичина
сприяє зміцненню та збереженню м'язів, межсуставних зв'язок, вироблення чоловічого гормону – тестостерону. Допомагає впоратися із залізодефіцитною анемією. Може вживатися хворими на цукровий діабет. Корисна для людини в будь-якому віці. Правда, для літніх людей бажано м'ясо лише молодих тварин.Важливо пам'ятати про те, що не варто їсти яловичину регулярно у великій кількості. Все добре в міру. Інакше можливе виникнення подагри, сечокам'яної хвороби, остеохондрозу. Переїдання яловичини може привести до раку товстої кишки, а, якщо м'ясо досить жирне, то і до захворювань серцево-судинної системи.При виборі яловичини перевагу слід віддавати трохи вологому, пружного м'яса (що утворюється при натисканні ямка незабаром зникає) насиченого однорідного кольору без плям з приємним м'ясним запахом і блиском на зрізі. Яловичий жир повинен бути м'яким і мати кремовий колір. Це ознаки свіжого продукту.Яловичину треба зберігати в холодильнику. Зазвичай в морозильній камері, але якщо м'ясо призначене для використання протягом півдоби після придбання, то тоді його можна тримати в звичайній камері.яловичина
вариться, смажиться, тушкується і коптиться. Іноді попередньо замочується в червоному вині або в маринадах зі спеціями. Найбільш корисно відварне м'ясо, а шкідливо смажене і, особливо, копчене. У перших і в других стравах, в салатах яловичина чудово поєднується з будь-якими овочами, з зеленню, грибами, ягодами, фруктами, сухофруктами, рисом, крупами, бобовими. З яловичини готують шашлики, біфштекси, антрекоти, відбивні, гуляші, зрази, заливні страви, холодець. Яловичий фарш йде на приготування пельменів, локшини по-флотськи, котлет, тефтелькою, пиріжків, рулетів, чаклунів і ряду інших смачних кулінарних виробів.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами