Яловичина з печерицями
Завдання у нас стоїть наступне: приготувати м'яке яловиче м'ясо, але що б до смаку воно було ближче до смаженого, а не вареному і на додаток до нього – гриби. Гриби готуємо таким чином що б вони були досить великими (відчутними як повноцінна частина страви, а не як щось плаває в підливі) у країнах-кандидатах і смачними шматочками. Можливо написано злегка ветувати, але насправді це простий рецепт.
Яловичина (бажано нежирна), гриби, морква, пара цибулин, спеції, сіль.
Яловичину нарізаємо дрібними шматками. Чим дрібніше будуть шматочки м'яса, тим швидше вони прожаряться, протушатся і приготуються, в кінці кінців. Ще одна перевага дрібної нарізки м'яса – прикладом: 6 маленьких шматочків яловичини завжди виглядають «об'ємніший» в тарілці, ніж 3 великих того ж ваги.
Кому цікавий вітамінний і мінеральний склад яловичини, подивіться тут, а кого зацікавить відміну яловичини від телятини – тут.
Другий за значимістю інгредієнт – гриби. У нашому випадку це печериці. Вони гарні своєю цілорічної доступністю і цілком демократичною ціною, та й смакові якості теж гідні. Помийте їх під проточною водою, промокніть і наріжте великими часточками. Якщо самі грибочки дрібні – розрізані їх, нехай будуть целенькая. Сенс нарізки тільки в тому, що б гриби досить щільно розмістилися в посуді для гасіння.
Думаю ви помітили, що я не вказав скільки грибів потрібно по відношенню до яловичини. Але справа в тому, що такий пропорції немає. Грибов в цьому рецепті багато не буває! Навіть якщо їх в два рази більше ніж м'яса. Самі по собі, в цій страві, вони виходять дуже смачними – просочуються підливою і мають характерний насичений смак.
Крім того що морквина надає свої додаткові смакові нотки в готову страву, вона ще відповідає за густоту майбутньої підливи. Чим більше моркви буде при гасінні м'яса, тим швидше загусне підлива. Це тому що в складі моркви крохмаль і багато клітковини. В даному випадку я використав одну морквину середнього розміру і нарізав її напівколами. Цього цілком достатньо.
І ще одна складова частина нашого майбутнього страви – ріпчаста цибуля. Двох цибулин середнього розміру цілком достатньо для півтора кілограма яловичини. Нарізати можна як завгодно, а в моєму варіанті – кільцями, для краси. 🙂
З підготовкою закінчено!
Ставимо сковороду на вогонь, гарненько прогріваємо її і вливаємо невелику кількість рослинного масла. Поки масло розігрівається, посоліть яловичину, додайте спецій і ретельно перемішайте. Після цієї процедури викладаємо підготовлене м'ясо на сковорідку.
Встановіть вогонь майже на максимум і ретельно помішуйте м'ясо протягом пари хвилин. За цей час яловичина пустить сік і прийме ось такий вигляд. Сбавьте вогонь до середнього, ближче до великого і нехай м'ясо так гаситься-смажиться до тих пір, поки не випарується зайва вода. Кришкою не накривати і час від часу помішувати м'ясо …
Через невеликий проміжок часу (залежить від інтенсивності вогню і кількості м'яса) зайва рідина випарується і м'ясо прийме такий вигляд:
Для багатьох цієї кондиції піджареної м'яса буде досить і в цьому є свої плюси: не сильно просмажене м'ясо надалі легше приготувати м'яким, та й гасити його потрібно менше ніж сильно просмажене. Недолік цієї кондиції: після гасіння, таке м'ясо нагадує скоріше варене … як в студентських їдальнях. Але це справа смаку.
Рідина випарилася? Тепер прикрутіть вогонь до середнього, ближче до малого і прожарьте яловичину до легкої піджареної скоринки. Не забуваючи досить часто перемішувати м'ясо. Такий ось результат повинен вийти:
Прибираємо з вогню вже підготовлене до гасіння (і вже їстівне само по собі), поджарістая м'ясо і готуємося його гасити з грибами і іншими овочами.
Тушкуємо ГОВЯДИНУ з печерицями
Беремо товстостінну глибоку посудину типу казана або качатниці і шарами вкладаємо підготовлені овочі і гриби, зверху викладаємо підсмажену яловичину.
Далі все залийте відфільтрованої водою, до того рівня як зазначено на фото. М'ясо має майже повністю покритися водою.
Чим більше води ви наллє, тим більше і рідині буде підлива, до моменту як м'ясо вже стушкувати.
Відкрийте вогонь (на максимум) під утятніце і простежте щоб вода закипіла. Далі сбавьте вогонь до мінімального, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір для виходу пари і нехай воно собі гаситься.
Приблизно через 30 хвилин майже половина рідини випарується. Це саме час спробувати підливу на сіль. За ідеєю вона буде пріснуватої: воду ми ще не підсолювали і овочі з грибами теж не солоні. Посоліть по-смаку … але враховуючи що рідина ще буде випаровуватися. Так що краще буде трохи досолити, щоб не пересолити. 🙂
Ще через 30 хвилин гасіння, яловичина і гриби приймуть такий вигляд:
Власне це фінал. 🙂 Спробуйте м'ясо на солоність і чи достатньо воно протушкувати. Якщо воно здалося вам ще дещо жорстким, долийте води і протушкувати ще хвилин 15-20. Хоча особисто у мене за 1 годину гасіння, яловичина стає м'якою і дуже навіть «жевабельной». 🙂
Демонструю вам фінальний результат поблизу. Бачите, гриби в цій страві є повноцінним компонентом, а не якимось додатком до основного інгредієнту. Вони дійсно помітні в тарілці, їх приємно наколоти на виделку і скуштувати, насолоджуючись відмінним смаком і ароматом тушкованої яловичини. Бон Апетит!
Апетитне поєднання м'ясного гарніру, грибів і вершкового соусу
Унікальність першого рецепта яловичини з печерицями у вершковому соусі полягає в неймовірною м'якості і ніжності підливи.
- теляча мякоть- 500 гр .;
- гриби-300 гр .;
- цибуля-порей – 2 шт .;
- вершкове масло – 100 гр .;
- вершки (33%) – 200 мл .;
- оливкова олія – 2 ст. л .;
- зелень – 5 гр .;
- сіль, перець за смаком.
Телятину вимийте. Видаліть прожилки. Готовий шматок вирізки поріжте на шматочки 2 на 4 см. Посипте сіллю, перцем. Розтопити вершкове масло в сотейнику. Висипати шматочки телятини. Підсмажте до зникнення рідини.
Лісові продукти добре промийте. Потім відваріть в підсоленій воді 15 хвилин. Вийміть печериці шумівкою в будь-яку посудину, потім остудіть. Після того, як вони охололи, наріжте їх півкільцями, додайте до вирізки. Потім влийте оливкову олію. Підсмажте лісові продукти з телятиною до появи золотистої скоринки. Очистіть цибулю-порей. Наріжте його півкільцями. Доповніть цибулею. Зменшіть вогонь до мінімуму. Гасіть все разом, не забуваючи помішувати суміш.
Тим часом підготуйте підливу: вершки змішайте із зеленню. Отриману суміш влийте в сковороду до м'ясної підливі. Гасіть на повільному вогні 13-15 хвилин. Яловичина, тушкована з шампіньйонами не залишить байдужими ваших близьких і гостей
Бефстроганов з яловичої м'якоті з маленьким доповненням
Швидко, легко і смачно – це про бефстроганов. А якщо до цієї страви додати ароматний грибний соус, то ваші домочадці просто не встоять!
- яловича мякоть- 500 гр .;
- гриби-700 гр .;
- сметана – 200 мл .;
- ріпчаста цибуля – 2 шт .;
- гірчиця – 2 ст. л .;
- сіль, перець за смаком;
- борошно для обвалювання м'яса.
Печериці добре промийте під холодною водою. Подрібніть середніми за розміром кубиками. Почистіть цибулю, наріжте півкільцями. Підсмажте в сотейнику або на сковороді з соняшниковою або оливковою олією. Як тільки вони почнуть виділяти сік, відливали його в окрему ємність. До грибного відвару додайте трохи гірчиці і сметани (при бажанні сметану можна замінити вершками або молоком). Добре перемішайте. Посоліть отриманий соус. Вилийте суміш у сковороду до грибів. Гасіть пару хвилин.
М'ясо промийте, очистіть від прожилок, наріжте тоненькими шматочками (так воно краще прожарітся і набуде більш тонкий смак). Злегка відбийте, щоб зробити м'ясо м'якше. Скибочки обваляйте в борошні і перекладіть на заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажте з усіх боків кілька хвилин на сильному вогні. Потім перекладіть м'ясо в сковороду до грибного соусу. Вогонь зробіть менше. Гасіть блюдо 10 хвилин під закритою кришкою.Яловичина з печерицями в сметані готова!
Завдання у нас стоїть наступне: приготувати м'яке яловиче м'ясо, але що б до смаку воно було ближче до смаженого, а не вареному і на додаток до нього – гриби. Гриби готуємо таким чином що б вони були досить великими (відчутними як повноцінна частина страви, а не як щось плаває в підливі) у країнах-кандидатах і смачними шматочками. Можливо написано злегка ветувати, але насправді це простий рецепт.
Яловичина (бажано нежирна), гриби, морква, пара цибулин, спеції, сіль.
Яловичину нарізаємо дрібними шматками. Чим дрібніше будуть шматочки м'яса, тим швидше вони прожаряться, протушатся і приготуються, в кінці кінців. Ще одна перевага дрібної нарізки м'яса – прикладом: 6 маленьких шматочків яловичини завжди виглядають "об'ємніший" в тарілці, ніж 3 великих того ж ваги.
Кому цікавий вітамінний і мінеральний склад яловичини, подивіться тут , А кого зацікавить відміну яловичини від телятини – тут.
Другий за значимістю інгредієнт – гриби. У нашому випадку це печериці. Вони гарні своєю цілорічної доступністю і цілком демократичною ціною, та й смакові якості теж гідні. Помийте їх під проточною водою, промокніть і наріжте великими часточками. Якщо самі грибочки дрібні – розрізані їх, нехай будуть целенькая. Сенс нарізки тільки в тому, що б гриби досить щільно розмістилися в посуді для гасіння.
Думаю ви помітили, що я не вказав скільки грибів потрібно по відношенню до яловичини. Але справа в тому, що такий пропорції немає. Грибов в цьому рецепті багато не буває! Навіть якщо їх в два рази більше ніж м'яса. Самі по собі, в цій страві, вони виходять дуже смачними – просочуються підливою і мають характерний насичений смак.
Крім того що морквина надає свої додаткові смакові нотки в готову страву, вона ще відповідає за густоту майбутньої підливи. Чим більше моркви буде при гасінні м'яса, тим швидше загусне підлива. Це тому що в складі моркви крохмаль і багато клітковини. В даному випадку я використав одну морквину середнього розміру і нарізав її напівколами. Цього цілком достатньо.
І ще одна складова частина нашого майбутнього страви – ріпчаста цибуля. Двох цибулин середнього розміру цілком достатньо для півтора кілограма яловичини. Нарізати можна як завгодно, а в моєму варіанті – кільцями, для краси. 🙂
З підготовкою закінчено!
Ставимо сковороду на вогонь, гарненько прогріваємо її і вливаємо невелику кількість рослинного масла. Поки масло розігрівається, посоліть яловичину, додайте спецій і ретельно перемішайте. Після цієї процедури викладаємо підготовлене м'ясо на сковорідку.
Встановіть вогонь майже на максимум і ретельно помішуйте м'ясо протягом пари хвилин. За цей час яловичина пустить сік і прийме ось такий вигляд. Сбавьте вогонь до середнього, ближче до великого і нехай м'ясо так гаситься-смажиться до тих пір, поки не випарується зайва вода. Кришкою не накривати і час від часу помішувати м'ясо.
Через невеликий проміжок часу (залежить від інтенсивності вогню і кількості м'яса) зайва рідина випарується і м'ясо прийме такий вигляд:
Для багатьох цієї кондиції піджареної м'яса буде досить і в цьому є свої плюси: не сильно просмажене м'ясо надалі легше приготувати м'яким, та й гасити його потрібно менше ніж сильно просмажене. Недолік цієї кондиції: після гасіння, таке м'ясо нагадує скоріше варене. як в студентських їдальнях. Але це справа смаку.
Рідина випарилася? Тепер прикрутіть вогонь до середнього, ближче до малого і прожарьте яловичину до легкої піджареної скоринки. Не забуваючи досить часто перемішувати м'ясо. Такий ось результат повинен вийти:
Прибираємо з вогню вже підготовлене до гасіння (і вже їстівне само по собі), поджарістая м'ясо і готуємося його гасити з грибами і іншими овочами.
Тушкуємо яловичину з печерицями
Беремо товстостінну глибоку посудину типу казана або качатниці і шарами вкладаємо підготовлені овочі і гриби, зверху викладаємо підсмажену яловичину.
Далі все залийте відфільтрованої водою, до того рівня як зазначено на фото. М'ясо має майже повністю покритися водою.
Чим більше води ви наллє, тим більше і рідині буде підлива, до моменту як м'ясо вже стушкувати.
Відкрийте вогонь (на максимум) під утятніце і простежте щоб вода закипіла. Далі сбавьте вогонь до мінімального, накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір для виходу пари і нехай воно собі гаситься.
Приблизно через 30 хвилин майже половина рідини випарується. Це саме час спробувати підливу на сіль. За ідеєю вона буде пріснуватої: воду ми ще не підсолювали і овочі з грибами теж не солоні. Посоліть по-смаку. але враховуючи що рідина ще буде випаровуватися. Так що краще буде трохи досолити, щоб не пересолити. 🙂
Ще через 30 хвилин гасіння, яловичина і гриби приймуть такий вигляд:
Власне це фінал. 🙂 Спробуйте м'ясо на солоність і чи достатньо воно протушкувати. Якщо воно здалося вам ще дещо жорстким, долийте води і протушкувати ще хвилин 15-20. Хоча особисто у мене за 1 годину гасіння, яловичина стає м'якою і дуже навіть "жевабельной". 🙂
Демонструю вам фінальний результат поблизу. Бачите, гриби в цій страві є повноцінним компонентом, а не якимось додатком до основного інгредієнту. Вони дійсно помітні в тарілці, їх приємно наколоти на виделку і скуштувати, насолоджуючись відмінним смаком і ароматом тушкованої яловичини. Бон Апетит!
Що їсти будемо?
Домашня дієта | 2011 – 2014 | © ласка при використанні матеріалів цього сайту вкажіть джерело гіперпосиланням. | Карта сайту
Бефстроганов з грибами
Самий класичний варіант приготування такого м'яса – яловичина по-строгановськи. І хоч назва такої страви французьке, все ж це споконвічно російська рецепт. Його подавали не до одного значного торжества. І сьогодні будь-яка господиня може порадувати свою сім'ю і гостей таким смачним, вишуканим і в той же час простим стравою.
Отже, нам знадобиться:
Подають бефстроганов з будь-яким гарніром.
Печеня з яловичини з грибами
Такий варіант приготування також може бути святковим. А якщо ви приготуєте спекотне не в загальній жаровні, а в окремих порційних горщиках, то забезпечите ще й оригінальну подачу страви.
Отже, нам знадобиться:
- Яловиче м'ясо – 600 – 800 грам. Приблизно розраховують по 100 грам м'яса на одну порцію.
- Картопля – відповідно 6 – 8 штук середнього або великого розміру.
- Цибулина.
- Одна середня морква.
- Будь-які свіжі гриби – 300 грам.
- Трохи сушени грибочків для аромату – достатньо 15 грам. Якщо таких немає, то можна їх і не використовувати.
- Сметана – 100 мл або трохи більше.
- М'ясний бульйон, грибний відвар, настій або проста вода – півлітра.
- Масло вершкове – близько 50 грам.
- Олія – скільки піде для обсмажування.
- Лавровий лист – не більш двох штук.
- Спеції – сіль, перець.
- Якщо ви використовуєте сушені гриби, то почніть з них. Спочатку їх потрібно замочити, бажано на ніч. Перед приготуванням злити з них рідину і дрібно нарізати. Настій з цих грибів можна використовувати замість бульйону в процесі приготування.
- Яловичу вирізку добре промити, обсушити і порізати невеликими кубиками.
- Лук також промити і порізати подрібніше.
- Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці.
- Картоплю чистимо і ріжемо на дольки, брусочки, кубики або як вам подобається.
- Свіжі або морожені гриби слід промити і проварити максимум 20 хвилин в злегка підсоленій воді. Відвар з грибів також можна залишити на потім. Гриби трохи остудити і порізати.
- Починаємо обжарку з м'яса. Робимо це з використанням рослинного масла. Вижаріваем його до рум'яності. Якщо м'яса вийшло багато, то краще робити це декількома порціями, щоб воно не стільки тушкувалось, скільки підрум'янюємо.
- Викладаємо готове просмажене м'ясо в жаровню або розкладаємо відразу по горщикам.
- У тому ж маслі смажимо картоплю. Якщо потрібно, додаємо ще трохи олії. Готову картоплю перекладаємо в жаровню до м'яса.
- Далі прожарюємо вже цибулю хвилин п'ять, а потім додаємо до нього моркву.Для особливого смаку краще додати трохи вершкового масла. Можна їх посолити і поперчити. Обсмажити морква з цибулею не довше ніж семи хвилин.
- Намагаємося перекласти морква з цибулею в загальну каструлю так, щоб на сковороді ще залишилося масло.
- Гриби також обсмажуємо. Перекладаємо їх в жаровню і додаємо туди ж сушені гриби.
- Тепер в жаровню викладаємо сметану і лавровий лист, за смаком спеції. Заливаємо бульйон або залишилися відвари, в крайньому випадку, просто воду. Можна також додати невеликий шматочок масла. Все це добре перемішуємо.
- Жаровню або горщики дуже щільно закриваємо. Можна навіть закрити за допомогою фольги. Ставимо в розігріту духовку (близько 200 градусів) і залишаємо на 1,5, а то і 2 години. Головне простежити, щоб завчасно не википіла вся рідина.
Після того, як ви дістали м'ясо з духовки, йому потрібно дати постояти хоча б 15 хвилин. Тепер можна подавати як самостійне готову страву.
Яловичина з білими грибами в листковому тісті
Незвичайна ідея – подати м'ясо, запечене в листковому тісті. Таке блюдо буде особливо вишуканим і незвичайним, підійде для будь-якого святкового торжества. Нам знадобиться:
- Яловичина – 800 грам.
- Готове листкове тісто (можна заморожене, покупне) – 450 грам.
- Гриби, білі – 300 грам. Якщо раптом у вас їх не виявилося, то можна, на крайній випадок, замінити і печерицями.
- Одна цибулина.
- Біле вино, будь – 50 мл.
- Олія – 4 столові ложки.
- Гірчиця, за бажанням, – не більш двох чайних ложок.
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- Одне куряче яйце.
- Сіль, перець, спеції, зелень петрушки – за смаком.
- Для початку подрібнюємо гриби і цибулю.
- На розігрітій сковороді прожарюємо цибулю до м'якого стану. Додаємо порізані гриби і смажимо ще 10 хвилин.
- Наливаємо до овочів вино і тушкуємо до повного випаровування рідини.
- Зелень подрібнюємо і викладаємо до овочів разом з панірувальними сухарями.
- Окремо варто зайнятися м'ясом. Його потрібно промити, висушити, обмазати спеціями.
- Смажимо на іншій сковороді м'ясо з усіх боків. Остуджують і змащуємо гірчицею.
- Тісто розгортаємо у вигляді прямокутника і викладаємо на неї половину охолодженої цибульний-грибної маси.
- На неї викладаємо м'ясо. А поверх – залишилися гриби.
- Защепляем краю тесту.
- Саму поверхню такого рулету змащуємо збитим яйцем і кілька разів проколюємо виделкою в різних місцях.
- Ставимо запікати в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Перед тим, як нарізати на порції і подавати, слід остудити блюдо. На гарнір годяться будь-які овочі і салати.
Як бачите, в кожному з варіантів немає нічого складного. А деякі продукти легко замінити іншими, при необхідності. Спеції також можна додавати будь-які, на ваш смак або готувати при їх мінімальній кількості. Головне, що в результаті виходить відмінна яловичина з грибами, яка стане прикрасою святкового столу або порадує вашу сім'ю своїм смаком під час домашньої вечері.
Яловичина з консервованими печерицями та яблуками
інгредієнти
- 200 г яловичини
- 2 яблука
- 1 стакан консервованих печериць
- 3 ст. ложки вершкового масла
- 1 стакан молока
- 1,5 ст. ложки пшеничного борошна
- Щоб приготувати яловичину з консервованими печерицями, м'ясо потрібно відварити і розрізати на тонкі скибочки, потім з молока і борошна приготувати соус.
- Яблука очистити від шкірки і серцевини, розрізати на тонкі скибочки.
- Так само нарізати і гриби.
- Сковороду змастити маслом, дно викласти часточками яблук, на яблука покласти м'ясо упереміж з грибами, зверху залити соусом, скропити розтопленим маслом і запекти.
Печеня з яловичини з печерицями та картоплею
інгредієнти
- 180 г яловичої вирізки
- 15 г сушених печериць
- 140 г картоплі
- 50 г ріпчастої цибулі
- 25 г вершкового масла
- 10 г сиру
- 2 ст. ложки сметани
- 3 г зелені петрушки
- 20 г свіжих помідорів
- сіль перець
Яловичина з баклажанами, печерицями та помідорами
інгредієнти
- 150 г яловичини
- 100 г баклажанів
- 100 г свіжих печериць
- 20 г вершкового масла
- 20 г ріпчастої цибулі
- 5 г томатного пюре
- 75 г помідорів
- 10 г стручкового перцю
- 5 г зелені петрушки
- 1 лавровий лист
М'яке нежілістая м'ясо обсмажити в маслі (5 г) до утворення рум'яної скоринки, додати томатне пюре, 1/2 склянки води, лавровий лист і тушкувати під кришкою на слабкому вогні до готовності. Потім розрізати м'ясо на 3 скибочки і в тому ж посуді засипати дрібно нашаткованою і обсмаженою цибулею, грибами, зеленим перцем. Після цього гасити 5-8 хв. Подавати яловичину з печерицями та овочами на блюді, заливши соусом і посипавши рубаною зеленню.
Баклажани і помідори нарізати кружальцями, обсмажити на маслі і упереміж укласти біля м'яса як гарнір.
Рецепт салату з яловичиною, солодким перцем і печерицями
інгредієнти
- яловичина (пісна, варена, охолоджена) – 400 г
- мариновані печериці – 250 г
- зелена цибуля – 6 пір'я
- перець солодкий червоний – 1 шт.
Для кислої сметаною приправи:
- густа сметана – 2/3 склянки
- хрін – 1 ст. ложка
- лимонний сік – 2 ст. ложки
- сіль, перець – за смаком
Салат з яловичиною та печерицями, рецепт якого описаний нижче, дуже ситний і смачний, тому по праву займає почесне місце навіть на святковому столі.
- Наріжте яловичину і гриби тонкими смужками.
- Солодкий перець вимийте, очистіть від насіння і наріжте соломкою.
- Пір'я лука дрібно наріжте і покладіть в миску разом з грибами, яловичиною і перцем.
- Приготуйте приправу, заправте нею салат і обережно перемішайте.
Яловичина з печерицями та червоним перцем
інгредієнти
- яловичина – 500 г
- печериці – 300-500 г
- часник – 2 зубчики
- цукор – 1 ч ложка
- сіль, червоний мелений перець
- зелень – 2 ст. ложки
- цибуля – 1 шт.,
- вершкове масло або маргарин – 3-4 ст. ложки
- маїсова або пшеничне борошно для згущення підливи – 2 ст. ложки.
М'ясо нарізати шматочками (2 × 4 см) і добре перемішати з дуже сильно подрібненим часником, цукром, сіллю, червоним перцем і зеленню. Прикрити кришкою і залишити на одну годину. Гриби очистити, порізати, обсмажити в маслі, додати води і тушкувати до готовності. М'ясо залити 1 л води, додати цибулю, половину масла, рідина, що залишилася від гасіння грибів. Все щільно прикрити кришкою і на сильному вогні тушкувати до готовності. За 10 хвилин до готовності додати гриби. Борошно розвести водою і додати в підливку, змішати із залишками масла. Подати суп з розсипчастим рисом.
Яловичина в поєднанні з печерицями та червоним перцем дає супу гострий пікантний смак і тонкий аромат.
Крученики з яловичини в соусі з печерицями
інгредієнти
- 640 г яловичини
- 1 яйце
- 40 г жиру для соусу
- 120 г цибулі ріпчастої,
- 40 г сушених печериць,
- 30 г жиру,
- 120 г сметани,
- 40 г борошна,
- 80 г томату-пюре,
- 80 г шпику,
- 40 г борошна,
- спеції за смаком,
для крокетов:
- 1 кг картоплі,
- 40 г масла вершкового або маргарину,
- 1 яйце,
- 40 г борошна,
- 40 г смальцю.
Яловичина з соусом з печериць – запаморочливе блюдо, яке, з одного боку змушує поклопотатися над ним, але з іншого боку – воно коштує того.
М'ясо яловичини пропускають через м'ясорубку, додають яйця, сало, сіль, перець і все добре перемішують. З фаршу роблять рулетики, з яких формують кільця, панірують у борошні і смажать в сковороді на добре розігрітому смальці. Окремо готують грибний соус з томатом і сметаною. Обсмажені кільця кладуть в сотейник, заливають соусом і тушкують до готовності. Крученики подають з гарніром – крокетами картопляними.
Для приготування крокетов: відварну картоплю в мундирі, очищають, протирають крізь сито, додають масло або маргарин, яйце, борошно, добре вимішують, формують крокети і смажать у фритюрі. Подаючи на стіл, крученики поливають соусом, окремо подають крокети.
Яловичина зі смальцем і соусом з печериць
інгредієнти
- 900 г яловичини
- 40 г борошна
- 20 г смальцю
- сіль за смаком
Для соусу:
- 40 г цибулі ріпчастої
- 10 г борошна
- 20 г томату-пюре
- 240 г бульйону
- 20 г жиру
- 40 г сушених печериць
- 20 г цибулі ріпчастої
- 30 г жиру
- 60 г відвару грибного
- 60 г сметани
- сіль за смаком
М'ясо нарізають шматками, відбивають, солять, обкачують у борошні і смажать на смальці.Для приготування соусу: гасять цибулю, нарізану півкільцями, додають томат-пюре. Окремо пасерують борошно, охолоджують і розчиняють в теплому бульйоні, змішують з цибулею і доводять до кипіння. У соус додають варені і обсмажені з цибулею гриби, заправлені сметаною і грибним відваром. Потім заливають приготовленим соусом м'ясо і тушкують до готовності. Подають яловичину із соусом з грибів шампіньйонів і гарніром – за вибором, прикрашають зеленню.
Суп з яловичини з печерицями в мультиварці «Редмонд»
інгредієнти
- 300 г яловичої вирізки
- 300 г печериць
- 2 зубчики часнику
- 60 мл рослинного масла
- 20 г борошна
- 5 г цукру
- 1 пучок зелені петрушки, перець, сіль.
Суп з яловичини з печерицями в мультиварці виходить смачним і наваристим, він прекрасно підійде в якості першого страви для всієї родини.
- М'ясо промити, нарізати тонкими скибочками. Часник очистити, вимити, потовкти. Зелень петрушки вимити, подрібнити.
- Гриби промити, дрібно нарізати, викласти в чашу з рослинним маслом, обсмажити в режимі «Випічка». Додати м'ясо, часник, цукор і зелень, посолити, поперчити, перемішати, залишити на 1 годину в режимі «Підігрів», залити 2 л води, готувати в режимі «Гасіння» 1 годину.
- Додати розведену невеликою кількістю води борошно, готувати в режимі «На пару» 10 хвилин.
- При бажанні залишити в режимі «Підігрів».
- Готувати суп з яловичиною і печерицями рекомендується в мультиварці «Редмонд», яка завжди гарантує приготування смачних і ароматних страв.
Суп з яловичини з маринованими печерицями та томатною пастою
інгредієнти
- 300 г вареної яловичини
- 200 г маринованих шампіньйонів
- 2 бульби картоплі
- 1 цибулина
- 20 г томатної пасти
- 100 г сметани
- 50 г вершкового масла
- 3 гілочки селери
- 2-3 гілочки базиліка
- перець, сіль.
- Картопля вимити, очистити і нарізати кубиками. Лук очистити, вимити, дрібно нарізати. Яловичину нарізати скибочками, викласти в чашу з вершковим маслом, додати гриби, цибулю, томатну пасту, обсмажити в режимі «Випічка». Селера і базилік вимити, крупно нарізати.
- Влити 2, 5 л води, покласти картоплю, посолити, поперчити, готувати в режимі «Гасіння» 2 години. При бажанні залишити в режимі «Підігрів».
- Суп в мультиварці з яловичиною і печерицями краще робити в сметані, це поліпшить смак страви, крім того, рекомендується додати в нього базилік і селеру.
- Яловичина, запечена з печерицями та яблуками в духовці
інгредієнти
- 200 г яловичини
- 2 яблука
- 1 стакан консервованих печериць
- 3 ст. ложки вершкового масла
- 1 стакан молока
- 1,5 ст. ложки пшеничного борошна
Яловичина, запечена з печерицями та яблуками в духовці – незвичайне, ароматне і дуже смачна страва для тих, хто бажає спробувати щось нове і здивувати своїх домочадців.
Яловичину відварити і розрізати на тонкі скибочки, потім з молока і борошна приготувати соус. Яблука очистити від шкірки і серцевини, розрізати на тонкі скибочки. Так само нарізати і гриби. Форму для запікання змастити маслом, дно викласти часточками яблук, на яблука покласти м'ясо упереміж з грибами, зверху залити соусом, скропити розтопленим маслом і запекти в духовці при температурі 200 градусів.
Тушкована яловичина з печерицями та яблуками в сметані
інгредієнти
- 500 г м'якоті яловичини
- 1 морква
- 1 корінь петрушки (або трохи кореня селери)
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 яблуко
- 3-4 ст. ложки розігрітого жиру
- 500 г свіжих (або 250 г солоних) печериць
- 250 мл води (або бульйону)
- 2-3 ст. ложки сметани,
- 1 ст. ложка борошна
- сіль, цукор, перець
- М'ясо нарізати шматочками розміром приблизно 3 × 4 см, обсмажити на дні гусятниці в частині жиру. Додати подрібнені коріння і воду (або бульйон), тушкувати під кришкою майже до готовності.
- Гриби гасити до м'якості в решти жиру. Потім всипати борошно і змішати з м'ясом. Приблизно за 10 хв до закінчення гасіння додати трохи холодного бульйону і сметану, проварити 2 – 3 хв.
- На стіл подати в посуді для гасіння (або перекласти в миску).Гарнірувати відвареною картоплею, макаронами (або рисом) і солоними огірками.
Яловичина, тушкована з шампіньйонами в сметані, володіє насиченим смаком і ароматом, воно дуже поживне, а тому відмінно підійде в якості головної страви на обід.
Салат з консервованими печерицями, сиром і яловичиною
інгредієнти
- 200 г філе яловичини
- 100 г консервованих печериць
- 1 яблуко
- 100 г сиру
- 100 г майонезу
- листя салату, пір'я цибулі, сіль
Салат з консервованими печерицями та яловичиною слід почати з приготування м'яса, яке потрібно відварити в підсоленій воді і нарізати тонкими скибочками.
Яблуко натерти на крупній тертці. Консервовані гриби дрібно нарізати. На плоску тарілку покласти листя салату, а на них помістити нарізане м'ясо. Поверх м'яса розподілити терте яблуко, а зверху покласти гриби. Зверху все посипати тертим сиром, полити майонезом і прикрасити подрібненою зеленню цибулі.
Салат з яловичиною, печерицями, маринованими огірками і буряком
інгредієнти
- 200 г яловичини
- 100 г консервованих печериць
- 200 г вареної картоплі
- 150 г вареного буряка
- 700 г маринованих огірків
- 50 г яблук
- 1 оселедець
- 3 варених яйця
- 400 г сметани
- зелень, хрін, оцет, цукор, сіль
Відварене м'ясо, картопля, гриби, буряк, огірки, яблука, яйця і оселедець нарізати кубиками. До сметані додати сіль, цукор, хрін і оцет.
Нижній шар салату з яловичиною, потім з печерицями, огірками, картоплею, буряком, яблуками, оселедцем. Кожен шар промазати соусом. Зверху салат прикрасити подрібненими яйцями і зеленню.
Листковий салат з яловичиною, рисом і печерицями
інгредієнти
- 400 г яловичини
- 200 г рису
- 1 солоний огірок
- 100 г печериць маринованих
- 2 моркви
- 8 ст. ложок майонезу
- зелень, сіль
Салат з яловичиною та печерицями листковий, де кожен шар просочується майонезом і викладається в такій послідовності:
- Викласти на дно креманки відварений в солоній воді рис.
- Зверху помістити шарами нарізані кубиками солоний огірок
- Потім шар відвареного м'яса
- Наступний шар – відварна морква.
- Залити зверху майонезом, прикрасити зеленню.
Яловичина з печерицями в сметані, приготована в духовці
інгредієнти
- 1 кг м'якоті яловичини
- 1 цибулина
- 5 великих печериць
- 1 морква
- 1 корінь петрушки
- 1 корінь пастернаку
- 2 склянки нежирної сметани
- 2 столові ложки жиру, витопленого з сала,
- за смаком – лавровий лист, запашний перець горошком, зелень, сіль
Яловичина з печерицями в сметані, приготована в духовці, володіє відмінним смаком.
М'ясо шматком зарум'янити з усіх боків, укласти в каструлю, додати нарізані гриби, морква, пастернак, петрушку і цибулину, а також лавровий лист, перець, сіль. Залити м'ясо бульйоном або водою, поставити в духовку і тушкувати під закритою кришкою до м'якості. Потім яловичину залити сметаною і тушкувати ще кілька хвилин. Після цього м'ясо нарізати шматочками, а сметану з грибами, корінням і цибулею протерти через сито і довести до кипіння. При подачі до столу подати до м'яса соус зі сметани.
Яловичина з сушеними печерицями в сметані на сковороді
інгредієнти
- 500 г яловичини
- 40 г сушених печериць
- 2 цибулини
- 6 столових ложок топленого масла
- 1 столова ложка борошна
- 1 стакан сметани
- за смаком – перець чорний, сіль
Яловичину з печерицями в сметані часто готують на сковороді, нижче наведено один з рецептів подібної піджарки.
Гриби замочити в холодній воді на 5 годин, а потім відварити їх в цій же воді до готовності, відцідити і нарізати дрібною соломкою. Цибулини розрізати навпіл і кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями, потім обсмажити на маслі. Борошно спасерувати. М'ясо нарізати на шматочки, відбити, поперчити, посолити і обсмажити на сковороді до готовності, потім додати цибулю, борошно, гриби, сметану і тушкувати 5 хвилин.
Яловичина з печерицями та коньяком
інгредієнти
- 1 кг яловичини
- 300 г цибулі
- 250 г варених печериць
- 100 г нежирної сметани
- 3 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки коньяку
- за смаком – сіль
- Яловичина з печерицями на сковороді може готуватися і в поєднанні з коньяком, який додасть страві терпкий, неповторний смак і аромат.
- М'ясо нарізати на шматки і обсмажити на маслі, потім додати нарізані гриби, подрібнену цибулю і обсмажувати ще 5-10 хвилин.
- Потім масу посолити, додати сметану, змішану з коньяком, і тушкувати до готовності.
Смажена яловичина з печерицями та цибулею
інгредієнти
- 500 г яловичини (м'якоті)
- 500-600 г свіжих печериць
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 1 стакан сметани
- 2 ст. ложки жиру
- сіль, перець чорний горошком, зелень кропу.
М'ясо нарізати шматочками, відбити, обсмажити в жирі на розпеченій сковороді разом з нарізаною кільцями цибулею. Гриби обсмажити в жирі і приєднати до м'яса, залити сметаною, посолити, додати кілька горошин чорного перцю, перемішати, закрити посуд кришкою і тушкувати до готовності.
Смажена яловичина з печерицями, приготована за цим рецептом, виходить соковитою і ароматною.
Як приготувати яловичину, фаршировану солоними печерицями
інгредієнти
- 500 г м'ясного фаршу
- 500 г солоних шампіньйонів
- 2 яйця
- 5 ст. ложок панірувальних сухарів
- 3 цибулини
- 100 г копченого шпику
- масло сіль.
Господинь, які люблять експериментувати на кухні, часто цікавить питання, які є смачні рецепти приготування яловичини з печерицями в духовці. Дане блюдо готують в різних варіантах, нижче пропонується зробити його у вигляді рулету.
У м'ясний фарш додати яйця, дрібно нарізану цибулю, сухарі і сіль. Копчений шпик дрібно нарізати і обсмажити. Коли витече жир, додати дрібно нарізану цибулю, промиті і обсушені дрібно нарізані гриби. Гриби смажити до повного випаровування рідини.
Фарш викласти на мокру марлю, змастити яйцем, покласти на нього смажені гриби, закатати все рулетом. Помістити на змащений жиром деко, посипати сухарями і випекти в духовці. Коли рулет підрум'яниться, додати бульйон, закрити кришкою і тушкувати. Через 15 хвилин додати в рідину сметану або томатний соус, розведену муку. Прогріти, якщо потрібно, додати ще сіль. Подавати рулет розрізаним на скибки, окремо подати соус в соуснику.
Знаючи хоча б рецепт, як приготувати яловичину, фаршировану печерицями, далі можна ставити свої сміливі експерименти з даними стравою, змінюючи і доповнюючи інгредієнти в ньому.
Яловичина з печерицями, цибулею і картоплею в духовці
інгредієнти
- 600 г яловичини
- 2 ст. ложки топленого масла
- 2 ст. ложки томат-пасти
- 1/2 склянки сметани
- 50 г печериць
- 3 цибулини
- 3 моркви
- 600 г картоплі
- сіль перець, кріп, петрушка.
М'ясо нарізати шматками приблизно по 100 г і обсмажити на сковороді в киплячому маслі з двох сторін. Нарізати моркву і картоплю гуртками, а цибулю кільцями. Дрібно нарізати відварені гриби. Все обсмажити, підрум'янити на сковороді в киплячому маслі. У глиняний горщик або каструлю покласти м'ясо і овочі в такій послідовності: половину картоплі на картоплю – м'ясо, на м'ясо – гриби, морква і цибуля, зверху – решту картопля. Все палити соусом. Для його приготування в киплячу олію покласти борошно, трохи обсмажити її, розбавити грибним відваром, додати томат, сіль перець, сметану і підсмажити трохи. Яловичину з печерицями та картоплею поставити в духовку на 15-20 хвилин. Готову страву викласти на тарілки, посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу.
Рецепт бефстроганов з яловичиною, печерицями та білим вином
інгредієнти
- 400 г яловичини
- 200 г печериць
- 1 цибулина
- 2 ч. Ложки борошна,
- 50 г вершкового масла
- 150 мл сухого білого вина
- 200 г вершків
- по 2-3 гілочки свіжого чебрецю, базиліка і петрушки, сіль, перець.
Існує кілька рецептів бефстроганов з яловичини з печерицями, тут описаний найбільш простий, але в теж час дуже смачний варіант приготування.
- М'ясо нарізати тонкими скибочками, посолити, поперчити, посипати борошном.
- Цибулину дрібно порубати. Гриби нарізати соломкою.
- М'ясо обсмажити з усіх боків на розігрітій сковороді, викласти на тарілку.Цибулю і гриби згасити 5-7 хвилин, додати вино, покіпятіть 3-5 хвилин, додати вершки, посолити, поперчити, додати зелень, покласти м'ясо і на повільному вогні довести до кипіння.
- На гарнір приготувати смажену картоплю або картопляні крокети.
- Бефстроганов з яловичини з печерицями можна приготувати в мультиварці, а як це зробити, описано в наступному рецепті.
Бефстроганов з яловичини з печерицями, сметаною і томатною пастою в мультиварці
інгредієнти
- 600 г яловичини
- 100 г сметани
- 2 цибулини
- 1 лавровий лист
- 2 столові ложки томатної пасти
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 столова ложка пшеничного борошна
- 100 мл води
- чорний мелений перець, сіль.
М'ясо вимийте і наріжте брусочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкою соломкою. Налийте в мультиварку рослинне масло і пасеруйте цибулю в режимі «Випічка» 10 хв. Додайте до цибулі томатну пасту, сметану, чорний мелений перець і сіль. У невеликій кількості води розведіть пшеничне борошно і влийте в мультиварку, все перемішайте.
У соус викладіть м'ясо, перемішайте і готуйте в режимі «Гасіння» 25 хв. Покладіть в мультиварку лавровий лист, перемішайте і тушкуйте блюдо ще 15 хв.
Яловичина з печерицями у вершковому соусі з вином
інгредієнти
- 600 г яловичини
- 400 г печериць
- 300 г ріпчастої цибулі
- 2 ст. ложки топленого масла
- 1,5 ст. ложки помірно гострої гірчиці
- 1 ч. Ложка слабожгучій червоного перцю
- 1/2 л сухого білого вина
- 1/2 л овочевого бульйону
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1,5 склянки вершків
- 1 пучок зеленої цибулі
- Яловичина з печерицями у вершковому соусі виходить соковитою, наваристою і видає дуже апетитний аромат.
- М'ясо нарізати шматочками, обсмажити на топленому маслі в сотейнику, додати нарізану кубиками ріпчасту цибулю, тушкувати 10-15 хвилин. Посолити, поперчити, додати гірчицю, все перемішати. Зняти сотейник з плити, додати червоний перець, вино і бульйон, тушкувати 30-40 хвилин.
- Гриби нарізати соломкою, обсмажити на олії, посолити, поперчити, залити вершками і трохи упарити. Отриманим соусом з печерицями полити яловичину – в вершках вона стане більш ніжною.
- Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Яловичина з печерицями, капустою і чорносливом
інгредієнти
- 1 кг яловичини
- 100 г капусти
- 500 г цибулі
- 200 г свіжих печериць
- 1 помідор
- перець солодкий (червоний) 1 шт.
- чорнослив (без кісточок) 15 – 20шт.
Для соусу:
- 100 г майонезу
- 1 столова ложка томатного соусу
- яйце
- зелень
Для приготування яловичини з печерицями та чорносливом спочатку потрібно нарізати продукти шматочками середнього розміру. Готові компоненти покласти в жаровню шарами в наступній послідовності: яловичина, капуста, цибуля, гриби, помідор, перець. Все залити соусом, приготованим з майонезу, томатного соусу, дрібно нарізаного круто звареного яйця і нарізаної зелені. Зверху покласти чорнослив. Гасити 40 хвилин в духовці на повільному вогні, не перемішуючи!
- Встановити таймер режиму «Випічка» на 60 хв. Після сигналу відкрити кришку мультиварки, дати пирога трохи охолонути.
Пиріг з яловичиною і маринованими печерицями
Для любителів випічки представлений покроковий рецепт смачного, ароматного пирога з начинкою з яловичини з маринованими печерицями в мультиварці.
інгредієнти
Для начинки:
- 2 цибулини
- 200 г відвареної яловичини
- 100 г маринованих шампіньйонів
- рослинне масло для обсмажування
- вершкове масло для випічки
Для тесту:
- 2/3 склянки пшеничного борошна
- 2 ч. Л. розпушувача
- 250 г сметани
- 2 яйця
- сіль, перець – за смаком
- Дрібно порізати цибулю і обсмажити в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Мультиварку вимкнути.
- Викласти цибулю в миску. Порізати яловичину і гриби на дрібні шматочки, додати до обсмаженої цибулі, перемішати начинку.
- Збити яйця з сіллю, додати сметану, перемішати, продовжувати збивати масу.
- Просіяти борошно з розпушувачем, додати до яєць зі сметаною. Продовжувати збивати до утворення густої текучої однорідної суміші. Дати тісту постояти 20 хв.
- Змастити чашу мультиварки вершковим маслом. Влити приблизно 2/3 рідкого тесту. Акуратно розподілити начинку, залити тестом.
- Встановити таймер режиму «Випічка» на 60 хв.
- Після сигналу відкрити кришку мультиварки, дати пирога трохи охолонути.
М'ясо з печерицями – основні принципи приготування
З печерицями можна приготувати абсолютно будь-яке м'ясо, будь то курка, свинина, яловичина або баранина. В основному, м'ясо з печерицями готують з стейків, запікаючи їх в духовці.
Насправді, рецептів і способів приготування цієї страви багато. Його можна згасити в соусі, обсмажити шматочки м'яса з грибами або запекти.
Для приготування м'яса з печерицями беруть вирізку або грудку. М'ясо добре миють, обрізають все зайве і нарізають так, як передбачено в рецепті. Потім його сушать, приправляють спеціями або маринують. Незалежно від способу приготування, м'ясо бажано попередньо злегка обсмажити, щоб «запечатати» сік. В такому випадку у вас м'ясо завжди вийде соковитим.
З капелюшків грибів знімаю верхню плівку, і обтирають їх вологим рушником. Потім їх нарізають шматочками або тонкими пластинами. Печериці додають в блюдо в сирому вигляді, або попередньо обсмажують їх окремо, або з овочами.
Щоб смак страви вийшов цікавіше, звичайно, не можна обійтися без спецій, пряних трав і зелені.
М'ясо з грибами подають як доповнення до гарнірів. Якщо в блюдо додати овочі, вийти цілком самостійне блюдо.
Рецепт 1. М'ясо з печерицями «Імперське»
інгредієнти
півкілограма яловичої вирізки;
рослинне масло – 70 мл;
250 г свіжих печериць.
Спосіб приготування
1. Яловичу вирізку добре помити, обрізати все зайве і обсушити одноразовим рушником. Нарізати м'ясо поперек волокон брусками, в два сантиметри товщиною. Викласти м'ясо в розігріте олію і обсмажити до легкої рум'яності. Перекласти обсмажену яловичину на тарілку.
2. Овочі очистити і помити. Лук нашаткувати тонкими півкільцями. Морквину порізати тонкою соломкою. Печериці почистити, помити і обсушити на серветці. Гриби нарізати пластинами. Всі овочі помістити в сковороду, де смажена м'ясо. Посолити, приправити перцем і перемішати. Готувати овочі, періодично помішуючи, на невеликому вогні, минути сім. Якщо масла замало, можете трохи долити.
3. Тепер додати до овочів яловичину і залити все склянкою питної води. Трохи скрутити вогонь і томити, поки м'ясо не стане м'яким. Додати до м'яса з грибами сметану, перемішати і продовжувати мучити під кришкою ще п'ять хвилин.
Рецепт 2. М'ясо з печерицями в соєвому соусі
інгредієнти
150 мл майонезу;
200 г твердого сиру;
кг курячої грудки;
півкілограма свіжих печериць;
50 мл соєвого соусу;
Спосіб приготування
1. Курячі грудки помийте, обмокніте серветкою і наріжте пластами, як на відбивні.
2. Яйця збийте з соєвим соусом і приправте спеціями для курки.
3. М'ясо складіть в глибокий посуд, і залийте його цією сумішшю. Залиште курку маринуватися в холодильнику на чверть години.
4. Гриби почистіть, помийте і добре обсушити на рушник. Наріжте шампіньйони довільними шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими пір'ям. Обсмажте цибулю з печерицями в розігрітому рослинному маслі до легкої рум'яності.
5. В окремій сковороді розігрійте масло. Кожен шматок м'яса обваляйте в борошні й обсмажте до рум'яної скоринки з двох сторін.
6. Змішайте майонез з кетчупом, влийте трохи кип'яченої водички і перемішайте. Сир крупно натріть.
7. У глибоку форму викладіть обсмажену курку, зверху розкладіть рівномірним шаром гриби з луків і рясно обсипте все тертим сиром. Залийте все соусом і поставте форму в духовку на 20 хвилин, попередньо розігрів її, до 200 С.
Рецепт 3. М'ясо з печерицями та овочами по-японськи в мультиварці
інгредієнти
рослинне масло – 50 мл;
свіжі шампіньйони – 200 г;
50 г коричневого цукру;
три черешки селери;
третину склянки соєвого соусу;
пучок зеленої цибулі;
Спосіб приготування
1. Морква очистити і порізати тонкими четвертинками. Селера і зелена цибуля обполоснути, обсушити і дрібно покришити. Печериці почистити, обтерти вологим рушником і порізати шматочками. Шпинат крупно порвати руками.
2. М'якоть яловичини зачистити від плівок і надлишків жиру, помити, обсушити і нарізати поперек волокон довгастими брусками.
3. Влити в ємність мультиварки масло. Включити агрегат в режим «Жарка» і добре розігріти його. На дно викласти окремими купками морквину, гриби, селеру і цибулю і залишити смажитися на пару хвилин.
4. Змішати воду з соєвим соусом, додати цукор і перемішати. Полити сумішшю гриби і овочі. Готувати ще п'ять хвилин.
5. Злегка розсунути овочі, щоб в центрі утворилося простір. Викласти яловичину і перевести мультиварку в режим «Гасіння». Таймер встановити на півгодини. За п'ять хвилин до закінчення приготування додати шпинат.
6. Розкласти на порційне блюдо всі інгредієнти, не змішуючи їх і посипати кунжутом.
Рецепт 4. М'ясо з печерицями в сметані
інгредієнти
сушені кріп і петрушка;
800 г свинячої шиї;
500 г печериць;
Спосіб приготування
1. Свинячу шию помити, вмочити рушником і нарізати невеликими шматочками. Цибулини очистити, обполоснути і нашаткувати тонкими чверть кільцями. Гриби почистити, обтерти вологим рушником і порізати шматочками.
2. М'ясо викласти в розігріте олію і обсмажити до рум'яності. В кінці посолити і поперчити.
3. Розігріти в окремій сковороді олію, викласти в нього цибулю і обсмажити його до рум'яності. Потім додати до нього гриби і продовжувати смажити все разом, поки печериці не будуть готові. Посолити і приправити перцем.
4. Перекласти обсмажені гриби з цибулею до м'яса і обсмажувати все разом протягом десяти хвилин. Тепер додати сметану, перемішати і тушкувати на невеликому вогні хвилин сім. Крохмаль розвести в склянці теплої води і влити його тонкою цівкою в м'ясо. Добре перемішати, посолити і приправити перцем.
5. Закип'ятити і тушкувати, накривши кришкою, півгодини. За п'ять хвилин до готовності додати зелень петрушки і кропу, чорний перець горошком і пару лаврових листочків. Подавати з будь-яким гарніром.
Рецепт 5. М'ясо з печерицями та каштанами
інгредієнти
півкілограма яловичини або свинини;
10 г кукурудзяного борошна;
100 г печериць;
50 мл кріпленого вина;
2 лаврові листки;
100 мл сухого білого вина;
50 мл рослинного масла.
Спосіб приготування
1. Каштани відваріть в киплячій воді протягом чверті години і очистіть їх.
2. М'ясо помийте, обмокніте серветкою і наріжте середніми шматочками.
3. Очистіть цибулину, обполосніть і дрібно її покришите.
4. Печериці очистіть, помийте, обсушіть і розріжте вздовж на дві або чотири частини.
5. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому м'ясо до рум'яної.
6. Трохи зменшіть вогонь, додайте до м'яса гриби і цибулю і продовжуйте смажити, періодично помішуючи, поки вони не підрум'яняться. Посоліть, поперчіть, додайте кріплене і сухе вино, лавровий лист і прованські трави. Влийте бульйон, щоб рідина покривала м'ясо і тушкуйте на слабкому вогні до м'якості м'яса.
7. Додайте в м'ясо каштани, закип'ятіть і влийте тонкою цівкою розведену у воді борошно. Перемішайте. Гасіть ще хвилин десять. Обсипте готову страву свіжою зеленню петрушки.
Рецепт 6. М'ясо з печерицями та каперсами
інгредієнти
два шматки свинини на кісточці;
перець чорний і кухонна сіль;
свіжі шампіньйони – 50 г;
спеції для м'яса;
оливкова олія – 30 мл;
по 30 мл вершків і білого вина сухого;
масло вершкове – 20 г.
Спосіб приготування
1. Оливкова олія змішати зі спеціями, ароматними травами, перцем і сіллю. М'ясо помити, обсушити, рясно змастити ароматним маслом і залишити маринуватися на ніч.
2. Обсмажити свинину на сухій сковороді з антипригарним покриттям до рум'яності з двох сторін. Перекласти на окрему тарілку.
3. У цій же сковороді розтопити вершкове масло. Лук очистити і дрібно нашаткувати.Гриби почистити, обтерти вологим рушником і розрізати уздовж на чотири частини. Викласти цибулю з грибами в сковороду і обсмажити до рум'яності. Влити вино і додати каперси. Залити все вершками, перемішати, закип'ятити і вимкнути вогонь. Грибний сумішшю залити м'ясо і подавати з овочевим гарніром.
М'ясо з печерицями – поради та хитрості від шеф-кухаря
Вибираючи гриби, зверніть увагу, щоб на них не було темних плям. Це говорить про те, що продукт вже не першої свіжості.
Бажано використовувати охолоджене м'ясо. Заморожене м'ясо може вийти сухуватим.
Якщо ви м'ясо тушкуйте або запікаєте в духовці, обов'язково попередньо злегка його обсмажте, щоб зберегти соковитість.
Ви можете з успіхом замінювати одне м'ясо іншим. Якщо у вас в даний момент є свинина, а не яловичина, можете сміливо готувати зі свинини.
Written by admin
Недавні записи
- Вазони, які не потребують світла: кращі варіанти для темних куточків
- Курка квокче: що робити, якщо це станеться
- Як купити персидського кота: поради та рекомендації
- Фікус з круглими листками – огляд видів, особливості догляду та розмноження
- Як розмножити фіалку в домашніх умовах: крок за кроком інструкція
- Як правильно обрізати грошове дерево: всі секрети та поради
- Чому бройлери втрачають вагу: причини і рішення
- Інкубація яєць індокачки: правила та поради
- ПП УА – все, що потрібно знати про підприємництво в Україні
- Огірок малюк: корисні властивості, вирощування в домашніх умовах
- Коли садити кукурудзу в травні: оптимальний час для посіву
- Синя квітка: які вона росте, де зустрічається та що символізує