Як приготувати оладки з кабачків?
Кабачкові оладки – улюблене літнє блюдо в багатьох сім'ях. Готуються вони дуже просто і швидко, а для різноманітності до кабачків можна додавати інші інгредієнти – наприклад, бринзу. Про те, як приготувати оладки з кабачків з бринзою і спеціями, Жіночі Питання поспішають розповісти своїм читачкам – адже кабачкова пора вже не за горами!- Кабачки або цукіні (можна жовті) – 300 гр;
- бринза – 50-70 гр;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- часник – 2-3 зубчики;
- пучок свіжого кропу;
- хлібні крихти – 0,5 склянки;
- кілька гілочок зеленого базиліка;
- яйце – 1 шт;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець – щіпка;
- червоний гострий перець – щіпка (за бажанням); рослинне масло – скільки буде потрібно для смаження.
- рослинне масло – скільки буде потрібно для смаження.
Кабачкові оладки: рецепт з фото
Якщо кабачки або цукіні невеликі, з ніжною шкіркою і без насіння, то їх достатньо вимити і натерти на крупній тертці. Більші плоди з загрубілі шкіркою потрібно почистити і видалити насіння. Потім розрізати на шматки, натерти на тертці. Щоб видалити зайвий сік, кабачки посоліть (1-2 щіпки солі) і перекладіть в друшляк. Залиште на 15 хвилин.Часник для овочевого фаршу можна дрібно порубати ножем або пропустити через землянку. Базилік дрібно наріжте (тільки листочки).
Кабачки відіжміть від соку, поверніть в миску. Змішайте з часником і базиліком. Додайте дрібно нарізаний кріп.
З скибочок білого хліба зріжте кірку. М'якуш розкришите якомога дрібніше. Додайте хлібні крихти до кабачків. Бринзу натріть на тертці прямо в миску з кабачками.
Збийте яйце. Дрібними кільцями наріжте пір'я зеленої цибулі. Додайте яйце і цибулю до кабачків.
В овочевий фарш для оладок зазвичай додають тільки чорний перець. Але якщо любите гострі страви, то щіпка червоного пекучого перцю не завадить. Сіль додається за смаком, з урахуванням того, що в фарш вже додана бринза.
Змішайте всі продукти. Сформуйте оладки. Накрийте і приберіть на 30-40 хвилин в холодильник.
Обсмажуйте оладки з кабачків в достатній кількості рослинного масла спочатку з одного боку до появи твердої рум'яної скоринки.
Потім акуратно переверніть і підсмажте з іншого боку. Готуються кабачкові оладки досить швидко – на кожну сторону досить по 3-4 хвилини.
Подавати оладки з кабачків можна гарячими, відразу зі сковороди, або остиглими, як холодну закуску. До гарячої страви підійде овочевий салат, томатний соус або густий йогурт. Остигнули оладки подають з соусом цацики, який готується з натурального йогурту, свіжого огірка та оливкової олії.
Рецепт кабачковий оладок надіслала Олена Литвиненко
Фото автора. копіювання заборонено
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами