здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
калина
Калина ягода корисні властивості.
калина ягода в кількості однієї столової ложки в день нормалізує обмін речовин. Немає хвороб які не лікує калина ягода.Глікемічний індекс калини низький – 20.Калорійність калини – 26 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність калини в 100 грамах продукту: білки 0 грамів; жири 0 грамів; вуглеводи 7 грамів.Містить вітаміни: А, С, Е.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, пектини, каротин, цукру, дубильні речовини і органічні кислоти.Ягоди калини без кісточок з медом або цукром знижують кров'яний тиск. Разом з кісточками ягоди застосовуються при захворюваннях серця, нирок і шлунка. Ягоди калини використовуються як сечогінний і потогінний засіб, а також при застуді, кашлі і задишки.Настій з ягід калини ефективний при спазмах судин, гіпертонії і неврозах.Відвар ягід калини застосовується при гіпертонічній хворобі, захворюваннях серця, при болісних менструаціях, ангіні, застуді, кашлі, для лікування ясен. Відвар може використовуватися разом з медом, особливо при осиплості голосу і простудному кашлі.
калина ягода
Настій квіток калини допомагає від золотухи і висипу, а відвар квіток лікує захворювання шлунка, запалення придатків, використовується як відхаркувальний засіб, рекомендується при склерозі, застуді, кашлі, задишці. Відваром квіток поять дітей і купають їх у цьому відварі при діатезі і дитячої екземі.Настій листя калини розширює кровоносні судини, знижуючи артеріальний тиск і посилюючи скорочення серцевого м'яза.Настої і відвари кори калини допомагають при внутрішніх кровотечах, нервових розладах і розладах сну, застудах.Перемелені кісточки калини мають тонізуючу дію і надають допомогу при запорах.Не слід вживати калину при зниженому кров'яному тиску, схильності до тромбоутворення, при підвищеній кислотності шлункового соку, при вагітності, подагрі і артриті, сечокам'яної хвороби, тромбофлебіті.калина ягода
добре зберігається в прохолодних місцях не втрачаючи свої корисні властивості протягом декількох місяців. Для більш довгого зберігання її консервують з цукром і заморожують.Калина в'язка гірко-кисла на смак і для вживання в сирому вигляді мало придатна. Після заморозків ягода втрачає гіркоту. З калини готують різні приправи і підливи, варення, киселі, соки, настойки, пастилу і мармелад, начинки для пирогів. Хороша калина томлёная з гарбузом або з медом і солодкої кашею.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами