Камбала запечена в духовці
Сьогодні збираюся показати спосіб приготування риби, який дивовижно гарний своєю простотою – це камбала запечена в духовці у фользі. А ще цей метод цікавий тим, що на виході виходить неймовірно соковита рибка, яка не буде зіпсована ніякими добавками і приправами.Камбала подобається мені тим, що м'ясо у неї дуже ніжне, смачне, має трохи солодкуватим смаком, майже не містить кісток, а якщо вони і зустрічаються, то легко витягуються, цінується багатьма гурманами. Правда, є одне правило, якого варто дотримуватися, не варто зловживати спеціями і травами, тому як можна втратити вишуканий смак цієї надзвичайної риби.- камбала – одна рибка;
- лимон – одна штука;
- помідори-дві штуки;
- цибуля ріпчаста – 2 головки;
- сіль, перець, рослинна олія – за потребою.
- Чистимо камбалу, у неї майже немає луски, тому злегка пошкріб шкірку ножем. Відокремлюємо у риби голову від тулуба, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі, прибираємо плавники, відрізаємо хвіст.
- В інтернеті зустрічається багато рецептів, в яких радять знімати шкірку з риби, так як дає неприємний запах. Якщо бажаєте, можете зняти шкірку, саме вона є джерелом йодного запаху, але я так не роблю. З втратою шкурки, камбала втрачає значну частину притаманного їй смаку. Рибка наша молоденька, свіжа, а тому її покрив, ми залишимо в спокої.
- До речі, можете прочитати про те, як чистити камбалу правильно на https://organikeda.com/kak-pozharit-kambalu-vkusno-na-skovorode.html, там я писала дуже докладно про це. На тушці робляться глибокі насічки, хребет перерубують, надалі рибку можна буде швидко поділити на порції.
- Тушку солимо, перчимо, скроплюємо лимонним соком, багато спецій не використовуємо, тільки перець, залишаємо полежати на столі хвилин десять. Камбала – риба самодостатня, цілком обійдеться без зайвих спецій. Поки рибка маринується, підготуємо овочі.
- Великими кільцями нарізаємо ріпчасту цибулю, розкладаємо його на фольгу, це буде свого роду «подушка» або підстилка під камбалу.
- Викладаємо рибу на цибулю, скроплюємо рослинним маслом, посипаємо нарізаними помідорним кубиками, загортаємо фольгу, відправляємо в розігріту духовку, температура 200 градусів. Час готування півгодини.
Камбала запечена в духовці таким способом, має неймовірну користю, смак і аромат не сплутаєш ні з чим, процес приготування нескладний. Як бачите, навіть з найпростішої рибки виходить особливе, чудове блюдо, до того ж коштує недорого.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами