здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
Капуста білокачанна
Капуста білокачанна властивості.
Капуста білокачанна допомагає роботі серця, сприяє зміцненню кісток, корисна при багатьох недугах. Але особливо незамінна для профілактики і лікування виразки шлунка і дванадцятипалої кишки капуста білокачанна.Глікемічний індекс білокачанної капусти низький – близько 15.Калорійність – 27 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 1,8 грама; жири 0,1 грама; вуглеводи 6,8 грама.Містить вітаміни: А, В, С, D, К, Р, U.Містить калій, кальцій, залізо, марганець, мідь, магній, кобальт, фосфор, сірку, хлор, цинк, йод, цукру, каротин, пектини, клітковину, тартрановую, пантотенову і фолієву органічні кислоти.Білокачанна капуста активізує обмін речовин. Стимулює виведення рідини з організму. Є протизапальним і знеболюючим засобом. Сприяє зниженню рівня холестерину в крові і зміцнює кровоносні судини. Корисна при ішемічній хворобі серця, жовчнокам'яної хвороби, захворюваннях нирок і печінки, холециститах і гепатитах, запорах. Захищає організм від променевих уражень.Капуста білокачаннасвоїм свіжим соком виліковує виразку дванадцятипалої кишки. Капустяний сік приймають при хронічних гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку, захворюванні печінки і селезінки, при недокрів'ї і базедової хвороби. Він добре очищає від шлаків шлунок і кишечник і сприяє схудненню. Сік капусти завдяки вмісту сильних антиоксидантів дає ефект при попередженні та лікуванні пухлин шлунка і кишечника (в тому числі злоякісних).Сік з медом використовується при туберкульозі, а сік з цукром має відхаркувальну властивість і корисний при кашлі та захриплості голосу. При запаленні горла його корисно полоскати сумішшю рівної кількості капустяного соку і води. Сік можна зберігати не більше двох діб. Він швидко втрачає свої корисні властивості.Капустяним листям лікують подагру, радикуліт, остеохондроз, екзему, опіки, знімають біль, в тому числі головний.Квашена капуста і розсіл вельми корисні навесні. Виліковують від цинги. Розсіл квашеної капусти застосовується при лікуванні геморою, гастриту із зниженою кислотністю, виразки, хвороби печінки, ожирінні.Відвар насіння або коренів капусти використовують при лікуванні раку шлунка і кишечника.Капуста білокачаннане рекомендується при інфаркті міокарда, підвищеній кислотності шлункового соку, при ентериті, коліті, розладі шлунка. Споживання соку капусти часто призводить до утворення газів в кишечнику.Білокачанна капуста відрізняється хорошою врожайністю і невибагливістю в зберіганні. З капустою готують безліч перших і других страв, закусок, салатів, випічку, пироги. Капусту варять, смажать, квасять, з неї роблять сік.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами