здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
капуста романеско
Капуста романеско.
капуста романеско виведена схрещуванням брокколі і цвітної капусти. Незвичайним зовнішнім виглядом свого суцвіття нагадує спіраль капуста романеско.
Глікемічний індекс капусти романеско низький – 15.Калорійність капусти романеско – 25 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність капусти романеско в 100 грамах продукту: білки 2,9 грама; жири 0,4 грама; вуглеводи 6,5 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, К.Містить: цинк, мінеральні солі, каротиноїди, антиоксиданти, і органічні кислоти.Капуста романеско живильна, дуже легко засвоюється організмом і швидко пригнічує відчуття голоду. Це ідеальний дієтичний продукт. Вона виводить з організму надлишок «поганого» холестерину, зменшує можливість розвитку атеросклерозу, сприяє розрідженню крові, запобігаючи тромбоз, сприяє зміцненню кровоносних судин, підвищуючи їх еластичність, активізує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає позбутися від запорів і геморою, шлаків і токсинів. Ефективно протидіє новоутворенням, захищаючи від раку.
капуста романеско
теплолюбива, чуйно реагує на перепади температури, на зміну вологості грунту і повітря. Її складніше виростити, ніж брокколі або кольорову капусту, але, при бажанні, можливо. Свіжа якісна вона тверда і хрумтить на зубах. Її непросто розламати. Однак незабаром після збору капуста починає втрачати корисні речовини і псується. Довго не зберігається навіть в холодильнику, всього кілька днів. Тому її краще всього використовувати протягом не більше двох – трьох днів після придбання. Зберегти її на тривалий час можна лише в замороженому або законсервованому вигляді. При глибокому заморожуванню не втрачає свої чудові якості протягом року.Капуста романеско має світло-зелену салатовий забарвлення і приємний м'який нагадує горіховий смак без гіркуватості і специфічного запаху, властивих капусти. В їжу придатні тільки суцвіття. Незважаючи на свою щільність, вона ніжна і не переносить довгої термообробки – стає несмачною. Її з великим задоволенням можна їсти в сирому вигляді, а можна і відварювати, смажити, тушкувати, запікати. З цієї капустою готуються борщі, овочеві гарніри, салати, соуси, запіканки, випічка.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами