здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
кардамон
Кардамон застосування.
кардамон традиційно використовується і як класична пряність і як лікувальний засіб. Приносить спокій гарний настрій і ясність думки кардамон.
Глікемічний індекс кардамону низький – 15.Калорійність сухого кардамону – 311 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність кардамону в 100 грамах продукту: білки 10,8 грама; жири 6,7 грама; вуглеводи 40,3 грама.Містить вітаміни: А, В, С.Містить: кальцій, калій, залізо, магній, мідь, марганець, цинк, натрій, фосфор, крохмаль, цукор, ефірне масло і органічні кислоти.У кардамону цінність представляють плоди – трёхгнездние коробочки, наповнені покритими слизом насінням. Збирають плоди трохи недозрілими, після чого сушать. Висушені насіння рослини з давніх часів вважаються однією з найкращих і дорогих спецій.
кардамон
підвищує імунітет, тонізує, збуджує апетит і активізує процес вироблення шлункового соку, сприяє очищенню шлунково-кишкового тракту, легенів і бронхів, поліпшенню роботи серця і діяльності головного мозку, зміцнює нервову систему і зір, покращує настрій, знімає нервову напругу, головний біль, усуває нудоту і блювоту, поганий запах з рота, хворобливі відчуття під час менструації, захищає від грипу.Кардамон може застосовуватися як загальнозміцнюючий, стимулюючу, болезаспокійливу, потогінну, відхаркувальну, дезінфікуючу, вторгнень засіб. Надає допомогу при шкірних захворюваннях, при застуді, кашлі, хрипоті, бронхіті, пневмонії, астми, мігрені.Кардамон не рекомендується хворим, що страждають від виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Хоч і вважається кардамон афродизіаком, але його непомірне вживання може істотно знижувати лібідо.Під впливом повітря кардамон швидко втрачає свій неповторний аромат. Зберігати його необхідно в щільно закритому посуді (контейнері, капсулі, банку) і витягувати звідти безпосередньо перед вживанням.кардамон
має яскравий пряний трохи солодкуватий смак і привабливий ніжний запах. Вживається в невеликих кількостях, в висушеному молотом вигляді не більше однієї четвертої частини чайної ложечки за один раз. Додається в м'ясні, рибні та овочеві страви, в супи, в каші, в плов, в пюре, в рагу, в підливи, соуси, в самі різні кулінарні вироби, в випічку, в кондитерську продукцію, в муси, в лікери, настойки і вина, в чай, каву, компоти, киселі. Запікається з медом і фруктами. Застосовується для маринування риби. Найчастіше кулінари поряд з насінням використовують свіжу і сушену зелень кардамону.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами