здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
кетчуп
Кетчуп шкоду і користь.
кетчуп домашній і магазинний абсолютно різні за якістю харчових продуктів. Для підтримки здоров'я готуйте самі домашній томатний соус кетчуп.
Глікемічний індекс кетчупу низький – 15.Калорійність кетчупу – 97 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність кетчупу в 100 грамах продукту: білки 1,7 грамів; жири 0,3 грамів; вуглеводи 24,9 грамів.Містить вітаміни: А, В, С, Е, РР.Містить: кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій, магній, марганець, цинк, мідь, фтор, антиоксиданти, каротин, пектин та органічні кислоти.Кетчуп виходить з помідорів. Основна складова маси цього соусу томатна, в яку додаються сіль, цукор, оцет, перець і інші інгредієнти на вибір. Від якості помідорів, від технології виготовлення, а також від властивостей застосовуваних добавок залежать особливості різних видів кетчупу і, відповідно, характер їх впливу на організм людини.Відразу ж слід зазначити, що кетчупи домашні і куплені в магазині (з'їдені в їдальнях та інших закладах громадського харчування), як правило, непорівнянні між собою за якістю.
кетчуп
виготовлений для себе своїми руками, виробляється з продуктів, обраних самим споживачем. Виробник і споживач тут виступають в одній особі і, тому, стан інгредієнтів в таких випадках буває на необхідному рівні. Підбираються високоякісні натуральні продукти: стиглі свіжі помідори, різний перець (болгарський, чилі, мелений червоний або чорний), гвоздика, кориця, гірчиця, імбир, ріпчаста цибуля, часник, хрін, яблука, ягоди ялівцю, гриби, мед, лавровий лист, зелень (петрушка, базилік, кріп, кінза, селера та ін.), рослинне масло, сухе вино, оцет, і інші. Процес приготування кетчупу досить довгий (кілька годин), трудомісткий, але результат вартий того: домашній кетчуп прекрасний на смак і для здоров'я корисний. Він помітно зменшує можливість виникнення у людини серцево-судинних і онкологічних захворювань, допомагає протистояти стресовим ситуаціям.Існують різні технології виготовлення домашнього томатного соусу, але в цілому це виглядає приблизно так. Помідори ріжуться і уварюються в каструлі без кришки на повільному вогні протягом трьох годин. Остившая маса пропускається через соковижималку (м'ясорубку) або через сито. Отриманий сік знову випаровується на повільному вогні три години. В цей час туди додаються всі приготовані добавки. Оцет кладеться в кінці приготування. Готовий кетчуп можна відразу ж вживати в їжу або консервувати, – закочувати в стерилізовані банки.кетчуп
промислового виробництва, придбаний в магазині або споживаний в пунктах громадського харчування, отриманий не з кращих плодів помідорів, майже напевно буде напханий крохмалем, борошном, дешевими овочевими або фруктовими пюре і всілякими штучними добавками (досягненнями сучасної хімії): барвниками, ароматизаторами, стабілізаторами, консервантами . Користі від такого «мертвого» продукту не буде, а шкода, при надмірному або регулярному споживанні, дуже може бути рано чи пізно проявиться у вигляді алергічних реакцій, порушень метаболізму, загострень хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, панкреатиту.кетчуп
відомий і любимо в самих різних куточках світу. Ця приправа універсальна і чудово підходить до всіляких гарячих і холодних страв: рибних, м'ясних, овочевих, супів, каш, плову, спагетті, макаронів, яичницам і запіканок, піці, салатів, бутербродів, закусок.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами