без кейворди
Взимку свіжа капуста добре йде в салати, супи, на пироги. Восени, коли город спорожнів, на грядках залишається одна капуста, ця холодостійка культура здатна рости навіть при мінімальній температурі. Коли прибирати капусту з городу на зиму і який спосіб зберігання вибрати читайте далі: – Для зберігання взимку вирощують пізньостиглі сорти капусти терміном дозрівання від 110 до 150 днів, така капуста утворює качан до кінця осені. Пізня капуста може зберігатися 8 місяців, середньопізні до 6 місяців. – Не поспішайте зрізати капусту з гряд і відправляти на зберігання , Поки зберігається тепла погода в льохах ще тепло і зрізана капуста в таких умовах швидко зів'яне, втратить свою соковитість. Капуста може перенести заморозок до -4 … -5 градусів. Рекомендується протримати капусту на городі до заморозка від -1 до -3 градусів, після такого стрибка температури вона стане солодше, її гіркоту і специфічний аромат ослабне. – Не варто запізнюватися зі збиранням капусти з городу і чекати тривалого похолодання, коли мінусова температура буде триматися і вдень. Підмороженому капуста для зберігання не годиться. – Залежно від клімату регіону і прогнозу погоди відповідний час збирання капусти доводиться з перших чисел до кінця жовтня .– Ознаки стиглості капусти: на дотик качан повинен бути щільний, він набрав максимальний обсяг і вага згідно сортовому опису, на верхівці головки з'явилося світла пляма.– Для прибирання качанів з городу вибирають ясний теплий день, щоб листя капусти були сухими, тоді качани годі й просушувати перед заставної на зберігання.– Качани зрубують біля самої землі, щоб кочеригу вийшла якомога довше. Можна викопати капусту і зрізати коріння, тоді кочеригу буде максимальної довжини, за неї зручно буде підвішувати головки для зберігання.– Зрізані качани очищають від зовнішніх листя, але зелені криють листи, які щільно прилягають до голівки, не прибирають, Так як вони зберігають качан свіжим і соковитим всередині.– На зберігання капусту закладають в день збирання або після просушування качанів, якщо вони були зрізані з крапельками вологи на листках.Способи зберігання капусти:Капусту слід зберігати в прохолодному приміщенні, де температура тримається в межах від 0 до +5 градусів, для цього добре підходить льох або підвал. 1. Капуста добре зберігатися підвішена за довгі кочериги , Тоді качани легко оглядати, відстежувати ознаки появи гнилі і прибирати зіпсовані головки. Качани капусти можна підв'язувати до жердини під стелею. 2. Качани капусти можна укладати в дерев'яні ящики з отворами , Але не більше, ніж в два шари. Перший шар розкладайте кочериг вгору, а верхній, направляючи кочериги вниз. Щоб ящики продувалися з усіх боків, їх ставлять на підпірки – цеглу або підвішують. 3. Компактно зберігатися капуста викладена пірамідою , Перший шар повинен займати всю площу ящика, а другий, третій і четвертий ярус роблять все менше, направляючи кочериги всередину піраміди. 4. Без клопоту зберігається капуста, загорнувшись в харчову плівку , Тоді вона відмінно зберігає соковитість і свіжість до весни. Щоб повністю укутати качан в плівку, потрібно обрізати кочеригу. Щоб качан не загнили під плівкою, він повинен бути сухим, без слідів шкідників. 5. Можна зберігати капусту, загорнувши в газети , Якщо в погребі зберігається надмірна вологість, газети будуть вбирати її і не давати капусті гнити.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами