Коллібія загорнута
Хоча гриби одного сімейства дуже схожі, у кожного різновиду є власні відмінні ознаки. Наприклад, Коллібія загорнута з сімейства негніючніков має незвичайне забарвлення, що нагадує забарвлення рижиків.
Коллібія загорнута
Коллібія загорнута – лат.Collybia peronataПо-іншому цей гриб називають грошики озутою, Коллібія пекучо-їдкою або Коллібія озутою.опис
капелюшок гриба
Коллібія взута володіє невеликою капелюшком, чий діаметр досягає 30-60 мм. В юному віці вона нагадує дзвіночок або півсферу з підігнутими краєчками. У міру зростання вона простягається і стає плоскою, зберігаючи в серединці горбок, який нерідко перетворюється на впадинку. Краї «головного убору» виправляється і залишаються опущеними.Капелюшки обтягаються матовою гладкою шкіркою з білявими повстяними цятками, що додають забарвленню схожість з рижики. У погожі дні капелюшок залишається сухою, рожево – коричневого, коричнево – сірою, з бурою серединкою і світлими кремовими кінчиками. У дощ вона насичується вологою і набуває вохристо – коричневий або коричнево – руде забарвлення.Капелюх наповнюється щільною і тонкої жовтуватою або буро – жовтою м'якоттю.Капелюшний низ покривається безліччю коротких і довгих частих пластинок, вільних або приростає вузьким кінчиком. Спочатку вони жовтуваті, ближче до старості – жовто – бурі, рудуваті або коричнево – рожеві.Коллібія загорнута розмножується безбарвними гладкими спорами еліпсоїдної форми, що містяться в блідо – вохряного Споровий порошку.ніжка гриба
Товщина ніжки Коллібія пекучо-їдкою становить 3-5 мм, довжина – від 30 до 70 мм. Вона має циліндричну форму, злегка розширюється донизу. Ніжка, що володіє гладкою поверхнею, не заповнюється м'якоттю і складається з жорстких м'ясистих волокон.Вона часто забарвлюється в сірувато – жовтий, жовтий або рожево – сірий відтінок, а її основу набуває жовтого забарвлення з ворсистою-повстяним опушенням. Вся ніжка часто покривається жовтуватим повстяним нальотом.Коллібія загорнута – лат.Collybia peronata
місця зростання
Коллібія взута воліє листяні і змішані ліси, і вибирає для зростання опале листя, дрібні гілочки, перегнійний грунт і підстилку.Плодоношення не відрізняється постійністю: гриб дає урожай не щороку. Він плодоносить невеликими групками з другої половини червня до листопадових холодів.їстівність
Хоча м'якоть Коллібія обернутися не виділяє особливих запахів, вона має пекучо – їдкий гіркий перцевий смак. Через це присмаку її відносять до неїстівних грибів і не використовують в кулінарних цілях.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами