Компот з абрикосів на зиму – 4 рецепта
У кожної господині є свій фірмовий рецепт компоту з абрикосів на зиму.
Вибирайте той, який вам здасться найбільш підходящим для вашого кількості фруктів.
Компот з абрикосів
Рецепт на одну 3-літрову банку: абрикоси – 0,5 кг, цукор -1 склянку, вода – 1,5 л.Абрикоси ретельно вимити і перебрати. Пом'яті і зіпсовані відкласти відразу. Після чого кожен фрукт розділити на дві половинки і видалити кісточки.
Стерилізувати заздалегідь приготовані банки і кришки. У кожну банку покласти половинки абрикосів так, щоб вони заповнили приблизно третину обсягу. Засипати цукром.Крутим окропом наповнити банки рівно наполовину і накрити кришками, поки не закочуючи. Знову закип'ятити воду і долити банки до верху, після чого швидко закрутити кришки. Проміжок між першим і другим наливом води не повинен бути більшим – не можна давати воді охолонути.
Закінчивши закачування, перевернути банки денцем вгору і укутати в ковдру. Дати компоту охолонути і поставити його в темне місце.
Абрикосовий компот на зиму
Стиглі абрикоси – 800 г, цукор-1 стакан.
Абрикоси вимити, розділити на половинки, видалити кісточки. Вимити з содою трилітрову банку, стерилізувати її 15 хв. над парою. Потім помістити в банку плоди, засипати цукром і залити до половини крутим окропом. Чи не закочуючи, накрити кришкою банку на 10 хв., Потім наповнити її окропом вже доверху.
Компот готовий. Так як банку вже простерилізована, залишилося прокип'ятити 2 хв. кришку. Банку закатати.
Абрикосовий компот з ядерця
Стиглі абрикоси з щільною м'якоттю – 1 кг, лайм – 1 шт., Ядерця абрикосових зерен -0,5 склянки, цукор – 400 г.Абрикоси злегка надрізати і вийняти кісточки. Укласти фрукти в емальовану каструлю, пошарово пересипаючи цукром, і залишити на добу.
На наступний день плоди разом з соком, що виділився помістити в літрові банки, додаючи в кожну по кілька абрикосових ядерець. Якщо рідини буде мало, можна долити в банки кип'яченої води.
Вичавити сік лайма і процідити його, потім його рівномірно розподілити по банках.
Ємності з компотом поставити в каструлю з холодною водою, нагріти до 85 ° і пастеризувати 20 хв. Закатати і дати охолонути.
Компот з абрикосів, майже як сік
Дуже смачний домашній абрикосовий компот, який схожий на сік навіть більше, ніж сік на полицях магазину. Та ще й в 100 разів корисніше!10 кг абрикосів, 400 г цукру.Абрикоси перебрати, видалити залишилися листя і плодоніжки. Розламати кожен абрикос і вийняти кісточку. Потім фрукти згасити, охолодити і ретельно перетерти через сито (для видалення шкірки).
На 5 л води додати 1 л абрикосового пюре і цукор. Довести отриману суміш до кипіння на повільному вогні.
Банки стерилізувати в духовці. Для цього поставити банки в холодну духовку і встановити температуру на 150 °. Необхідно стежити, щоб банки не перегрівалися. Банки закатати, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами