6 простих рецептів компоту з обліпихи на зиму
В кінці літа масово дозрівають плоди, тому всі прагнуть запастися вітамінами про запас. Невеликі ягоди оранжевого кольору містять величезну кількість корисних речовин, які так потрібні організму в холодну пору року. Щоб зберегти властивості і не втратити врожаю, плоди необхідно правильно обробити. Якщо варити компот з обліпихи за перевіреним рецептом, то вийде ароматний напій для всієї родини.Колючий чагарник з сімейства лохів важко сплутати з іншими рослинами. Гілки обліпихи обсипані крихітними плодами, які дружно дозрівають до початку осені і в народі лагідно називають «сибірським ананасом». Ягоди втамовують спрагу і стимулюють захисні властивості організму, що так актуально взимку.Регулярне вживання обліпихової напою принесе користь дітям і дорослим з ослабленим здоров'ям. У плодах містяться речовини, які посилюють вироблення антитіл, які справляються з хвороботворними бактеріями. Низький вміст калорій і наявність природних «розчинників» жиру допомагають стежити за фігурою. А теплий обліпиховий чай заспокоює нерви і бореться з безсонням.
Компот благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Ароматна рідина м'яко впливає на органи травлення, відновлює корисну мікрофлору і знижує рівень шкідливого холестерину. Активні речовини допомагають в регенерації печінки, особливо зруйнованої алкоголем.Закривати компот з обліпихи нескладно. Щоб зберегти всі корисні якості ягоди, важливо дотримуватися технології. Ніжні плоди при тривалій термічній обробці втрачають більше 40% вітамінів і мінералів, тому їх не можна довго стерилізувати. Досвідчені кулінари радять гріти тільки посуд, а продукт заливати сиропом.Щоб знизити кількість калорій, можна зменшити обсяг цукру. В цьому випадку консервацію доведеться обробляти на пару, після чого закочувати. Сировина не лопається під впливом високої температури, тому любителям напоїв з м'якоттю потрібно зрізати чашолистки з кожної ягідки.Перевірений часом варіант володіє тонким ароматом і кисло-солодким смаком. Для консервації знадобляться інгредієнти:
- вода – 2 л;
- обліпиха – 0,5 кг;
- цукор – 800 гр.
Якщо потрібно приготувати компот зі стерилізацією, то краще віддати перевагу простому рецептом. Зроблений за технологією напій зберігається кілька років і не втрачає смакових якостей. Для нього знадобляться:
- ягоди – 1 кг;
- вода – 1 л;
- цукор – 300 гр.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами