здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
коріандр
Коріандр корисні властивості.
У рослини коріандр корисні властивості укладені в зелені і в насінні.Рослина має й інші назви. Наприклад, кінза, клоповник, китайська петрушка. У побуті найчастіше листя і стебла називають кінзою, а насіння коріандром. Масло, вироблене з насіння, зветься маслом коріандру.Глікемічний індекс кінзи низький – менше 15.Глікемічний індекс коріандру низький – від 15 до 25.Калорійність кінзи – 23 ккал в 100 грамах продукту.Калорійність коріандру – 216 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність кінзи в 100 грамах: білки 2,1 грама; жири 0,5 грама; вуглеводи 0,9 грама.Харчова цінність коріандру в 100 грамах: білки 3,0 грама; жири 0,0 грама; вуглеводи 54,5 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, К, РР.Містить калій, кальцій, залізо, магній, марганець, мідь, натрій, фосфор, цинк, каротин, ефірні масла, дубильні речовини і органічні кислоти.
Коріандр корисні властивості
поширює на діяльність мозку, серцево-судинної системи і травного тракту, на функціонування статевих залоз, надаючи на них сприятливий вплив. Він використовується при лікуванні печінки і кишечника. Знімає нервову напругу і заспокоює. Коріандр має бактерицидні властивості і здатний попередити захворювання на висипний тиф. Коріандру також властиві потогінний і вторгнень дію. Він допомагає при геморої.Коріандр допомагає перетравлювати важку їжу і виводить шлаки. Надає допомогу хворим на епілепсію. Застосовується як кровоспинний, ранозагоювальний, жовчогінну, глистогінний, антивірусне, антисептичну і антибіотичні засіб.Настої і відвари коріандру мають заспокійливу і протисудомну дію, мають жовчогінну і відхаркувальну властивість.Сік листя кінзи і масло коріандру лікують стоматит і знімають зубний біль.Коріандр є відмінним медоносом.Коріандр корисні властивості
виявляє не абсолютно і не однозначно. Він не рекомендується при гіпертонічній хворобі, інфаркті міокарда, інсульті, ішемії серця, тромбоз і тромбофлебіті, цукровому діабеті і гастриті з підвищеною кислотністю. Надмірне захоплення коріандром здатне послабити пам'ять і потенцію, викликати тугодум і заїкання, порушити сон і місячні цикли у жінок. Разовий прийом повинен бути обмежений 35 грамами кінзи і 4 грамами коріандру.На кухні використовується як прянощі свіжа і сушена кінза і сушений коріандр в молотом і цілому вигляді. У листя кінзи гіркуватий смак і пряний аромат. Насіння коріандру мають запах, що нагадує запах анісу і цитрусових. Молода кінза використовується в салатах, є приправою до супів і м'ясних страв. Відмінний природний ароматизатор коріандр корисні властивості переносить на хліб, м'ясні і рибні консерви, соління й маринади, ковбаси, сир, пиво і лікери. Коріандр перебиває запах алкоголю.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами