Цей кольоровий світ сьогодні Ваш
Про фіалки і не тільки
Корінь кульбаби. Рослина приправа.
Корінь кульбаби. Використовуємо як приправу.
З коренів і нирок кульбаб можна отримувати додаткові мікроелементи для харчування Вашого організму, використовувати його як рослина приправу, Що не пряну, але корисну. А чому б і ні. Кульбаба росте всюди, доступний і безкоштовний, а користь величезна! Ось що мені про нього відомо, розповідаю:Кульбаба можна використовувати як приправу у вигляді приготованих самостійно порошку і крупи. Це не складно.
Крупа з коренів кульбаби.
викопати корінь кульбаби, Добре промити, очистити.Прокип'ятити 20-30 хв. Воду злити.Викласти на рушник для кращої віддачі вологи.Потім розкласти в один шар і повністю висушити.Сушені коріння кульбаби подрібнити в кавомолці до консистенції крупи, тобто невеликими грудочками, або потовкти у ступці.Крупу з коренів кульбаби можна додавати при приготування соусів, підлив, гарнірів.Зберігати в сухому прохолодному місці.Порошок з кульбаби.
Квіткові бруньки кульбаби промити холодною водою.Розкласти тонким шаром для сушіння.висушені нирки кульбаби подрібнити в порошок.Використовують як приправу до перших і других страв, додають у салати, можна посипати бутерброди, нарізки і т.д. Ваша фантазія тут більш ніж доречна.А ось фраза з мультика «Навколосвітня подорож за 80 днів», яка як не можна краще підходить до нашого повсякденного життя в відношенні використання джерело корисних речовин, що знаходяться в звичних нам рослинах:Використовуй те, що під рукою і не шукай собі інше.Ви можете розмістити цю інформацію для своїх друзів в соц. мережах, нижче знаходяться відповідні кнопки.
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Спілкуйтеся зі мною:
5 thoughts on "Корінь кульбаби. Рослина приправа. "
Спасибі, цікаво. На дачі цих кульбаб видимо-невидимо. Тепер хоч буду знати, на що вони годяться – крім як в покіс.У дитинстві батьки захоплювалися нетрадиційними рецептами, так що салат з кульбаб і варення з ялинових шишок їсти доводилося. А ось корінь кульбаби як приправа не пробував. Хай щастить.Чудова ідея! Я навіть і передбачала, що можна так їм чином використовувати корисні властивості кульбаби.Відмінна фраза! Правильно, треба їсти те, що росте в нашій зоні. А кульбаба в Європі спеціально вирощують, щоб вживати в їжу. У нас же він сам росте, але ми його не цінуємо.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами