котлети пожарські
класичний рецепт
Котлети "Пожарський" – справжня класика російської кухні. За найбільш поширеною версією, назва цієї страви пов'язано з ім'ям трактирниці Дар'ї Пожарською. Існує легенда, що рецептом з господинею поділився один француз, у якого не було грошей на нічліг. За іншою версією котлети спочатку готувалися з телятини, але коли її не виявилося в наявності, було прийнято рішення використовувати курку. Блюдо виявилося таким смачним, що куряче м'ясо увійшло до складу рецепта назавжди.У сучасній кулінарії котлети пожежкою представляють собою суміш курячого філе, вершкового масла, черствого білого хліба і молока (ну або вершків). Строгих обмежень в рецепті немає – кожна господиня готує це популярне і неймовірно смачна страва по-своєму. Єдине загальне правило – до складу Пожарський котлет не належать цибуля і яйця. Хоча і це досить умовно.
Інгредієнти:
Для фаршу:- Філе курки – 800 г
- Вершкове масло – 50 г
- Черствий батон – 100 г
- Молоко або вершки – 150 мл
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 2 шт
- Черствий батон – 100 г
- Вершкове масло – 50 г
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
приготування:
❶ Спочатку з батона зрізають кірки, нарізають його довільними шматочками, заливають молоком (або вершками) і залишають хвилин на 10. Паралельно подрібнюють куряче філе за допомогою блендера, але не довго – перетворювати м'ясо в однорідне пюре необов'язково.❷ З'єднують м'ясну масу і набряклий батон, попередньо злегка розкришивши його. Приправляють суміш сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішують фарш, знову скориставшись блендером.
❸ Вершкове масло для цього рецепта повинно бути твердим, тому його завчасно прибирають в морозильну камеру. Холодний брусок натирають на крупній тертці, періодично втручаючись в фарш для рівномірного розподілу олійною стружки. Готовий фарш накривають і на півгодини прибирають в холодильник (котлети, сформовані з охолодженої маси, краще тримають форму в процесі смаження).
❹ Готують сухарі для панірування: черствий батон подрібнюють в блендері або труть на крупній тертці, попередньо зрізавши хлібні шкоринки. Можна використовувати і покупну паніровці. 2 яйця збивають в окремій мисці. Змочують долоні водою і формують з охолодженого фаршу котлети, які обвалюють в панірувальних сухарях, потім – у збитих яйцях, і знову в панірувальних сухарях. Із зазначеного в рецепті кількості продуктів виходить близько 10 досить великих котлет.
❺ Смажать котлети на суміші вершкового і рослинного масел. Витримують на середньому вогні до золотистої скоринки знизу (5-7 хвилин).
❻ Перевертають котлети, знову чекають зарумянивания, накривають сковороду кришкою і томят котлети на повільному вогні ще хвилин 10 (до повної готовності). За бажанням, можна довести пожарські котлети до готовності в духовці. Для цього, після швидкої обжарювання з 2 сторін, їх запікають у духовці хвилин 15 при 200 градусах.
❼ Подавати пожарські котлети можна з картопляним пюре, макаронами, гречкою, відвареним рисом або будь-яким іншим гарніром на ваш розсуд. Відмінно доповнять це блюдо свіжі овочі та зелень.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами