Куліш: рецепт приготування в домашніх умовах з пшоном
Спочатку вважалося, що куліш – це старовинне, російське блюдо. Давні русичі таку кашу називали «дике поле», українці – кулішем. У запорізьких козаків каша користувалася популярністю. Готується вона в різних варіантах, але суть одна: обов'язкові продукти – сало і пшоно. Найчастіше готується на природі куліш. Рецепт приготування в домашніх умовах можна спробувати зробити на кухні, він виходить таким же смачним і ситним.Приготовану кашу часто називають «слівухой». Цікавитесь, чому «слівухой», адже в рецепті сливи отсутстствуют? А тому, що крупа вариться у великій кількості води, яку потім зливають.З чого потрібно почати приготування кулешу? З розуміння того, що воно собою являє. Ця страва воїнів, мандрівників, трудівників на природі, далеко від побуту, цивілізації, там де після напруженого тудового дня потрібно було поїсти. Дуже часто вдавалося поїсти всього раз в день, а важливо отримати поживні калорії, щоб це було смачно. Готування повинна бути легкою, мінімум використовуваної посуду і кухонних пристосувань.В даний час каша дуже популярна у любителів відпочинку на природі. Причини цього прості: доступність приготування, а також факт, що куліш, приготований на вогнищі, має неповторний аромат, ніж приготований в домашніх умовах. Після шашлику, каша займає почесне друге місце на пікніку або природі. Немає нічого смачнішого, ніж куліш, приготований на вогнищі, він навіває спогади про дитинство і юність. Правда, і кожен турист готує за своїм, використовуючи тільки свої секрети і пропорції.- пшоно крупа – 3/4 склянки;
- картоплини – 2 штуки;
- цибулина – 1 головка;
- свіже сало -100 грам;
- вершкове масло – 50 грам;
- стручок гіркого перцю – 1 штука;
- червоний мелений перець, сіль – за смаком.
- Пшоно краще використовувати, яскравого, жовтого кольору, воно краще розварюється. Крупу ретельно промити в 8-10 водах, поки вона не перестане піниться.
- Сало нарізати великими квадратиками, обсмажити на сковороді до отримання шкварок.
- Додати в сковорідку дрібно нарізану ріпчасту цибулю, стручок гіркого перцю, обсмажувати до рум'яності лука.
- У киплячу воду або бульйон кидаю очищену картоплю, нарізану невеликими квадратиками, варю 15 хвилин.
- У каструлю перекладаю шумівкою обсмажені шкварки, крупу, солю, перчу, доводжу до кипіння, перемикаю вогонь на мінімум, варю 25 хвилин.
- Крупа розварилася, «слівуха» – готова.
- Накривши кришку, обережно зливаю воду, щоб не обпектися.
- У кашу додаю масло, накриваю кришкою, а зверху укутують рушником. Залишаю на 10 хвилин, перед подачею перемішую.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами