здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
кумис
Кумис корисні властивості.
кумис відмінний продукт породив особливу лікувальний напрямок кумисолікування. Джерело бадьорості довголіття і веселощів кумис.
Глікемічний індекс кумису низький – 25.Калорійність кумису – від 43 до 50 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність кумису в 100 грамах продукту: білки 2 грами; жири від 1 до 2 грамів; вуглеводи 5 грамів.Містить вітаміни: А, В, С, Н, РР.Містить: калій, кальцій, залізо, натрій, магній, мідь, фосфор, цинк, кобальт, органічні кислоти, насичені, мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти.Кумис – слабоалкогольний кисломолочний злегка пінистий напій, отриманий із кобилячого молока (іноді з коров'ячого або верблюжого) за допомогою сквашування його дріжджами і молочнокислими бактеріями. Найчастіше для закваски застосовується старий, приготований в попередній раз, кумис.
кумис
заквашується в спеціальній дерев'яній діжці з кришкою, що має отвір по центру. Через цей отвір проходить сбівалкой – палиця з хрестовиною на кінці. У діжку заливається молоко з закваскою, а потім протягом однієї – двох (буває і більше) діб вміст діжки періодично збовтувати сбівалкой і виходить кумис. Зі збільшенням тривалості процесу зростає вміст алкоголю в напої.Залежно від складу закваски, індивідуальних властивостей молока і тривалості сквашування кумис набуває різні властивості. Один може порушувати і п'янить, інший, навпаки, заспокоює і викликає сонливість. За лікувальними властивостями кумис, приготований з коров'ячого молока, значно поступається кумису кобилячого.кумис
легко засвоюється організмом, чинить благотворний вплив на імунітет і обмін речовин. Він освіжає, покращує травлення, стримує старіння, має загальнозміцнюючу дію і антимікробну активність, спрямованої на захист організму від інфекції, очищає від токсичних речовин, підвищує вміст гемоглобіну в крові, позитивно впливає на нервову систему, знімає похмільний синдром.Кумис використовується в лікуванні серцево-судинних захворювань, деяких форм туберкульозу, черевного тифу та дизентерії, гастритів, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, для відновлення сил після тривалих важких хвороб, при неврастенії, дисбактеріозі, недокрів'ї та цинзі. Застосовується зовнішньо для лікування гнійних ран.Вживання кумису протипоказано при загостренні шлунково-кишкових захворювань і при індивідуальній непереносимості цього напою. При цукровому діабеті, подагрі і ожирінні приймати кумис слід тільки з дозволу лікаря.кумис
має приємний трохи гострий кислувато-солодкий смак і легкий аромат. Для вживання гарний тільки свіжий, живий напій з натурального молока. Кумис швидко псується і довго не зберігається. Краще пити його невеликими ковтками, натщесерце або через півтори години після їжі. При цьому напій повинен бути кімнатної температури. У день можна випивати до двох з половиною літрів кумису.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами