здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
кумкват
Кумкват корисні властивості.
кумкват повний корисних речовин і не містить нітратів. Найдрібніший в роду цитрусових рослин але вельми корисний кумкват.
Глікемічний індекс кумквата невисокий – 35.Калорійність кумквата – 71 ккал в 100 грамах продукту.Харчова цінність кумквата в 100 грамах продукту: білки 1,9 грама; жири 0,9 грама; вуглеводи 9,4 грама.Містить вітаміни: А, В, С, Е, РР.Містить: кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій, магній, мідь, цинк, клітковину, цукру, пектини, антиоксиданти, ефірні масла і органічні кислоти.Кумкват відноситься до цитрусових фруктів. Зростає спочатку в південних районах Китаю на вічнозелених невеликих витончених деревцях – чагарниках. В даний час обробляється в Японії, в країнах Південно-Східної Азії та Близького Сходу, в Південній Європі і на півдні США. Може вирощуватися в закритих приміщеннях як кімнатна рослина, досягаючи при цьому висоти до півтора метрів. Його невеликі помаранчеві плоди в довжину менше сірникової коробки і виглядають як мініатюрні злегка витягнуті апельсини. Відрізняється високою врожайністю. Відомий і під іншими назвами: Фортунелла, кинкан, японський апельсин.
кумкват
зміцнює імунітет, сприяє поліпшенню травлення, нормалізує метаболізм, бадьорить, підвищує настрій, знімає нервову напругу і синдром хронічної втоми. Захищає від виникнення виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Наділений сильну бактерицидну властивість. Ним лікують грибкові і запальні захворювання. Він може допомогти позбутися від вірусних респіраторних інфекцій, від грипу, застуди і кашлю. Цей фрукт виводить з організму токсичні речовини і тому чудово позбавляє від важкого похмільного стану після щедрих застіль з вживанням алкогольних напоїв.Плоди кумквата і його шкірка висушуються. При цьому цінні властивості фрукта не втрачається, а навіть посилюються. Сушені плоди кладуть в різні страви, з них готують настойки. Сушена шкірка протидіє різним вірусам і для цього її просто розкладають по всій оселі, особливо поблизу відкритого вогню, якщо така можливість є.Настоянка на кумкват з медом знижує вміст «поганого» холестерину в крові, ефективно захищаючи від захворювань серцево-судинної системи.кумкват
не рекомендується до вживання при його індивідуальної непереносимості. Слід пам'ятати, що вживання кумквата разом з шкіркою загрожує роздратуванням нирок.Кумкват не псується при кімнатній температурі три дні. Промиті і просушені плоди кумквата можуть зберігатися в холодильнику протягом трьох тижнів. У морозильній камері фрукти зберігаються до півроку.Плід кумквата ароматний і покритий тонкою гладкою і солодкої трохи терпкою шкіркою з соковитою, освіжаючою, трохи кислому пряної плоттю всередині, подібною за смаком з мандарином. Плоди найчастіше їдять сирими цілком, як правило, не очищаючи від шкірки. Використовують як закуску віскі і коньяку. А також з кумквата готують сік, алкогольні та безалкогольні коктейлі, консерви, варення, джеми, конфітюри, желе, цукати, мармелад. Додають у фруктові салати, в соуси для м'яса або овочів, в м'ясні, рибні та десертні страви, в сирні і йогуртові запіканки. Кумкватом прикрашають різноманітні гарячі і холодні страви.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами