здоров'я
Про харчування, навколишнього середовища, спосіб життя і про інше
Рубрики
свіжі записи
Архіви
кунжут
Кунжут корисні властивості.
кунжут навіть в малій кількості здатний вгамувати почуття голоду. У всі часи в еліксир молодості і безсмертя включався кунжут.
Глікемічний індекс кунжуту невисокий – 35.
Калорійність – 600 ккал в 100 грамах продукту.
Харчова цінність продукту в 100 грамах: білки 20,0 грамів; жири 50,0 грамів; вуглеводи 12,0 грамів.
Містять вітаміни: А, В, С, Е, РР.
Містять калій, кальцій, залізо, мідь, магній, цинк, натрій, фосфор, фітостерини, фітоестрогени, антиоксиданти, жирні кислоти.
Кунжут дуже поживний продукт. Його насіння буває чорні і білі. Чорні корисніше. Кунжут нормалізує обмін речовин, підвищує імунітет, сприяє зниженню вмісту поганого холестерину в крові. Прискорює згортання крові. Зміцнює нервову систему. Зменшує ризик виникнення мастопатії та інших запалень молочних залоз, раку грудей і раку прямої кишки. Протидіє остеопорозу. У суміші з маковими і лляними насінням кунжут діє як афродизіак, пробуджуючи статевий потяг як у чоловіків, так і у жінок.
Кунжут подовжує молодість, особливо жінкам старше 45 років. Дуже корисним вважається кунжутне масло.
Відвар з листя кунжуту корисний для шкіри голови і для волосся. Він позбавляє від лупи і укріплює волосся, прискорює їх зростання.
Однак кунжут сприяє утворенню каменів у нирках. Його не слід приймати на голодний шлунок і в великій кількості. Найкраще споживати кунжутне насіння в обжаренном вигляді.
кунжут
може бути шкідливий для вагітних жінок.
Кунжутні насіння не зберігаються довго, тому їх слід купувати потроху і швидко використовувати.
Кунжутне насіння має приємний неяскравий горіховий смак і запах і давно застосовується в якості приправи. Його додають в різні каші, салати. Їм панірують м'ясо, рибу, овочі, обсипають булочки, печиво, пиріжки. З нього роблять халву, цукерки, соус. У наш час велика частина кунжуту йде на вироблення масла, використовуваного в кулінарії і в фармацевтичній промисловості для виробництва емульсій, мазей, пластирів.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами