Домашня паста тахини-рецепт
Час від часу я читаю і роблю добірку кулінарних рецептів, не раз зустрічала кулінарні рецепти з дивною і незнайомим назвою «тахини». До певної пори я такі рецепти пропускала, який в них сенс, якщо потрібно якийсь екзотичний продукт, про який в магазинах навіть продавці не знають. Все-таки мені стало цікаво, що це таке? Виявилося, це паста тахині, рецепт роблять з кунжутного насіння, і використовують її постійно в кулінарії Сходу.Як виявилося, насіння кунжуту купити у нас не проблема-і на вагу вони продаються, і в маленьких пакетах у відділах приправ.Насіння кунжута- продукт найцінніший, вони головні постачальники кальцію, а для людей, хто не вживають м'ясо і молоко, це насіння забезпечують пристойним запасом цінного мікроелемента. Багаті насіння і на масло, яке корисне для травлення, нервів, ендокринної системи. У такому випадку і тахини буде відмінним постачальником кальцію, в ній теж присутня калій, магній, вітаміни групи В, трошки заліза.Для того щоб зробити тахини потрібні:- насіння кунжуту,
- якісне рослинне масло (оливкова або інше рафінована),
- блендер.
- На 2 склянки насіння беріть 3-4 ст.л. рослинної олії. Заздалегідь насіння обсмажуються на сковорідці без жиру (сухий), можна помістити в духовку на деко, щоб з'явився у золотистий колір у насіння.
- Потім висипати насіння в чашу блендера і подрібнювати в пасту. Маса буде стає тягучою, тоді потроху додавати масло, блендер в цей час не вимикайте.
Використовується тахини для виготовлення соусів, в неї додається зубчики часнику, зелень, сік лимона. Я додаю зовсім небагато пасти для випічки, вона дає їй гарний горіховий відтінок.Як зробити халву в домашніх умовах Пам'ятайте смак детства- тахинная халва? З чого роблять? Ми, діти, тоді часто її просили купити у батьків. Як виявилося, готується з кунжуту халва. Рецепт в домашніх умовах як робити знайшла, правда трохи модернізувала під себе:
- Змішати ретельно виделкою 2 пропорції якісного меду і 3 пропорції тахінно пасти, вона у нас приготовлена. Перекласти масу в форму, обмазану маслом, відправити досушуватися в духовку, параметри температури середні.
- Остудити, зняти з форми.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами