Курка зі сметаною і часником
Це досить бюджетне і просте в приготуванні блюдо має відмінні якості: фантастичний смак, забійний аромат і святковість. Його можна швидко приготувати на вечерю або навіть подати до святкового столу.Щоб приготувати курку тушковану в сметані з часником можна використовувати практично будь-які частини курки – філе, крила, стегна, гомілки і навіть печінку! Рецепт легко модернізувати під власні кулінарні вподобання. Наприклад, використовувати улюблені спеції. Особливо добре курочка в сметанно-часниковому соусі сприймає прованські трави і базилік.
Складові:
- Курка – 1 кг (філе або будь-які частини)
- Сметана – 1/2 л
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Борошно – 1/2 ст. ложки
- Паприка мелена – 1 ч. Ложка
- Олія соняшникова – 2 ст. ложки
- Вода або курячий бульйон – 1 склянка
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Зелень (кріп або петрушка) – за смаком
приготування:
❶ Куряче філе нарізати на шматки. Якщо використовуєте гомілки або стегна курки, то проколіть їх гострим ножем в двох-трьох місцях. Ретельно натираємо курочку сумішшю з солі і паприки (або інший приправи). Філе просто перемішуємо з цією сумішшю.❷ Глибоку сковороду розжарити з рослинним маслом і викласти на неї курку. Обсмажити до появи легкої рум'яної скоринки.❸ Курку викладіть на окрему страву, а на сковороді обсмажте подрібнені цибулю і часник. Коли цибуля стане прозорою, додайте в сковороду борошно і смажте ще пару хвилин, весь час перемішуючи вміст сковороди.❹ Змішайте воду (або бульйон) зі сметаною, вилийте в сковороду і дайте закипіти. Потім поверніть на сковороду курку, злегка посоліть і поперчіть, накрийте кришкою і знову доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і зменшіть вогонь.❺ Гасіть курку під кришкою до готовності (філе – 20 хвилин, шматки – 40 хвилин). В кінці гасіння посипте блюдо подрібненою зеленню.❻ Найкращим чином курка в сметані поєднується з картопляним пюре. Також на гарнір можна використовувати макарони або відварний рис.Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами