Квашені баклажани з морквою і часником
Квашені баклажани з морквою і часником готувати швидко і дуже просто. Коли мова заходить про цю закусці, всі рідні і знайомі в один голос говорять, що це смачно. Ніякої стерилізації не потрібно а результат завжди супер!Роблю таку заготовку давно, вона в міру гостра, але не важка. Із серії легко, ситно, смачно! Крім того, закуска це корисна, так як цей овоч сприяє збалансованості харчування, є джерелом цінних для нашого організму речовин.Єдина незручність в приготуванні такої страви, є триденне квашення чудовою заготовки, але саме цей процес надає баклажанів оригінальний смак, неповторний казковий аромат. Готувати квашені баклажани не важко, тому як, всі інгредієнти мають невелику ціну, гарне поєднання. Потрібно відзначити, що блюдо при хорошому оформленні зі звичайного, легко перетворюється в святкове.Баклажани вважаються корисними плодами, на Сході їх вважають «овочами довголіття». У них міститься багато корисних речовин, таких як, калій, фосфор, залізо.Квашені баклажани з морквою і часником і селерою
- У вимитих баклажан зрізаю хвостики, відварюю в киплячій воді 7 хвилин.
- Кожен овоч розрізаю на дві половинки, але не не до кінця, розкладаю на рівній поверхні столу, зверху ставлю гніт, залишаю на три години.
- Готую начинку, для неї на крупній тертці тру моркву, рублю дрібно зелень петрушки і очищені зубчики часнику. Пропорції беріть на свій розсуд, але мені подобається використовувати побільше часнику.
- Кожен баклажан фарширую, для чого в нього укладаю по щіпці моркви, подрібненої петрушці і часник.
- Злегка обжимають кожен з плодів, розміщую їх в емальоване відро, упереміш укладаю листочки селери.
- Для розсолу в десятилітровому відрі холодної води розчиняю півлітрову банку солі, її наповнюю по плечики.
- Розсолом заливаю плоди, ставлю гніт, тримаю до потрібного стану заквашування, пробую через кожні 2-3 дні.
Подаю страву на стіл, полив ароматним соняшниковою олією з кільцями ріпчастої цибулі.Моя порада:
Для начинки до морквині можна додати трохи нарізаної капусти, скибочки солодкого і гострого перцю.Дане блюдо не тільки смачне, але і дієтичне, за рахунок великої кількості в ньому овочів. Приготовані за цим рецептом баклажани можна зберігати тривалий час, вони з успіхом перезимують до весни. Спробуйте, не пошкодуєте!Дивіться, квашені баклажани фаршировані морквою, відео:
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами