Маслюки солоні рецепт
Маслюки відносяться до грибів, які легко збирати. Вони ростуть великими родинами, тому для досвідченого грибника не важко набрати їх декілька кошиків. З'їсти стільки за раз неможливо. Тому всім грибникам варто дізнатися, як солити маслюки на зиму. Робити це можна як гарячим, так і холодним способом, тобто без теплової обробки. Існує і комбінований варіант. У будь-якому випадку обробка грибів перед засолкою буде однаковою.
Як приготувати маслюки до засолюванні на зиму
Перед тим як солити маслюки, їх потрібно до цього підготувати. Заняття це копітка, але знання деяких секретів значно полегшить працю господині.
- Маслюки отримали свою назву через те, що капелюшки їх покриті липкою плівкою. При чищенні її обов'язково треба видаляти. Виняток – зовсім маленькі грибочки. Якщо залишити плівку, то солоні маслюки матимуть гіркуватий присмак, заготівля на зиму буде непоправно зіпсована.
Почистивши і помивши маслюки, можна вибирати відповідний рецепт і приступати до засолюванні.
Як солити маслюки на зиму холодним способом
- маслюки очищені (тільки капелюшки) – 5 кг;
- сіль кам'яна – 0,2 кг;
- листя смородини – 9 шт .;
- листя винограду – 9 шт .;
- кріп (парасольки) – 9 шт.
- Підготуйте маслюки, очистивши їх від плівки і зрізавши ніжки (у молоденьких грибочків їх можна залишити).
- Розділіть приблизно на 3 купки, в першу поклавши найбільші гриби, в останню – найдрібніші.
- Покладіть маслюки з першої купки капелюшками вниз в дерев'яну бочку, висипавши на дно 20 г солі. Засипте гриби сіллю (60 г), покладіть зверху по 3 листа винограду і смородини, 3 парасольки кропу.
- Другим шаром покладіть маслюки середнього розміру, засипте їх 60 г солі, прикрийте листям винограду, смородини, кропом.
- Засипте дрібні маслюки, посипте їх сіллю, що залишилася, накрийте залишилися листям, кропом.
- Постеліть зверху складений навпіл шматок марлі, на нього – дерев'яний диск. Встановіть на нього що-небудь важке.
- Помістіть бочку в прохолодне приміщення (18-20 градусів) щонайменше на місяць.
Через місяць можна зняти першу пробу. Маслюки, солоні у власному соку, виходять хрусткими, але перед подачею на стіл їх потрібно протягом двох годин вимочити в воді, щоб прибрати зайву сіль. Раніше на зиму маслюки заготовляли саме таким способом, але сьогодні він прийнятний лише для тих, у кого є підвал або простора комора. Без бочки теж не обійтися.
Як солити маслюки гарячим способом (в банках)
- Почистіть маслюки, помийте, наріжте крупно.
- Підготуйте банки, простерилізувавши їх протягом 20 хвилин.
- Залийте гриби водою і варіть до тих пір, поки вони не почнуть занурюватися на дно.
- Всипте сіль і цукор, покладіть спеції, лавровий лист і продовжуйте варити 5 хвилин.
- Розкладіть маслюки по банкам, залишивши вільними приблизно 1 / 6-1 / 7 частину банки (максимум). Залийте киплячим розсолом, закатати.
- Дайте охолонути під теплою ковдрою і приберіть на зберігання в прохолодне приміщення.
Такий спосіб засолювання маслюків на зиму найбільш поширений. Він підходить для городян, не вимагає великої вправності, економічний.
Комбінований спосіб засолювання маслюків
- маслюки – 5 кг;
- сіль – 0,2 кг;
- вода – 3 л;
- часник – 1 головка;
- кріп – 6 парасольок;
- листя смородини – 6 шт .;
- перець горошком – 15 шт .;
- рослинне масло – 100 мл.
- Підготовлені маслюки відваріть протягом 20 хвилин, відкиньте на друшляк і дайте стекти воді, розділіть на 3 частини.
- Сіль в кількості 50 г висипте на дно великої каструлі, зверху покладіть першу порцію грибів, 2 листи смородини, 2 парасольки кропу, 5 горошин перцю, посипте 50 г солі.
- Таким же способом викладіть ще два шари. Поставте зверху вантаж.
- Через добу перекладіть гриби з чисті банки, залийте розсолом, які залишилися в каструлі, в якій маслюки солілісь у власному соку. Розлийте по банках рослинне масло.
- Закрийте банки капроновими кришками і приберіть в холодильник. Через три тижні вони готові до вживання.
Маслюки, солоні на зиму за цим рецептом, виходять ароматними і хрусткими. Цей рецепт – для справжніх гурманів, які знають толк в солоних грибах.
Що робити з маслятами на етапі підготовки
Часто нам задають питання: «Хочу засолити маслюки що з ними робити?»
Як солити гриби маслюки в домашніх умовах
За допомогою грибів даного приготування можна прикрасити будь-який святковий стіл, тому що вони виходять досить смачними і мають досить привабливий зовнішній вигляд. Для цього знадобитися кілька основних і допоміжних компонентів.
Інгредієнти:
Як солити маслюки в домашніх умовах:
- Підготувати ємність, бажано щоб вона була покрита емаллю. У неї розсипається по всьому дну сіль, на яку акуратно викладаються маслюки. Знаходяться вони капелюшками вниз. Зверху додається нарубані досить дрібно зелень кропу і часник, горошинки перцю і листи смородини. Даний шар посипається сіллю.
Рецепт засолювання маслюків на зиму з хріном
Даний спосіб приготування є простим і простим, але це не заважає грибочками володіти насиченим і незвичайним смаком.
Необхідні інгредієнти:
Солоні маслюки рецепт:
Соління маслюків на зиму рецепти
Гриби, засолені холодним способом, виходять хрусткими і приємними на смак.
знадобиться:
Як засолити маслюки на зиму в банках:
- Вимочити маслюки в холодній воді протягом 6 годин.
- Підготувати ємність зі скла або покриту емаллю і на її дно насипати шар солі.
Маслюки солоні на зиму
Даний спосіб дозволить зберегти гриби протягом усього зимового періоду, оскільки закочується в банки. Також він є найбільш підходящим для жителів міста, оскільки не вимагає особливих знань і великої кількості простору.
Кількість необхідних продуктів:
Засолка маслюків на зиму:
- Гриби необхідно ретельно очистити від сміття, вимити і порізати великими шматками. Маслюки маленьких розмірів різати немає необхідності.
Солити маслюки рецепт для гурманів
Даний варіант використовується, в основному, тільки справжніми гурманами та любителями грибів. Гриби виходять хрустким, а їх смак досить незвичний і приємний.
Необхідні інгредієнти:
Як солити маслюки на зиму в банках:
- Очищені і вимиті маслюки необхідно проварити протягом 20 хвилин. Потім відкидаються на друшляк і залишаються там до повного закінчення усієї кількості рідини. Все кількість грибочків розділяється на три рівні частини.
- 50 грам солі висипається на дно попередньо підготовленої ємності і поверх неї викладається два листа смородини і два кропового парасольки, п'ять горошин чорного перцю. Потім викладаються гриби, які зверху посипають сіллю в кількості 50 грам.
Гарячий спосіб соління маслюків
Для приготування маслюків використовуються гарячий і холодний способи засолювання. Рецепти приготування їх можна отримати додаткову інформацію. В першу чергу варто розглянути, як проводиться гаряче соління.
В процесі проведення консервації необхідно в першу чергу відібрати виключно молоденькі пружні грибочки. Якщо немає можливості відібрати маленькі плоди, то можна застосувати і великі, але тоді їх доведеться розрізати приблизно на три частини. Капелюшки грибів мають певну плівку. Під час чистки її потрібно усунути. Якщо вона залишиться на грибі, то в майбутньому продукт буде гірчити. Якісне очищення – це запорука успіху і прекрасного смаку. У рецепті для засолювання маслюків потрібно один кілограм грибів та наступні компоненти:
- кріп – 5 г;
- лавровий лист – три штуки;
- п'ять листів смородини;
- велика сіль – 30 г;
- літр води;
- за смаком додається запашний перець, гвоздика і будь-які інші прянощі.
Після підготовчих процедур можна приступати до безпосередньої засолюванні маслюків. Отже, солоні маслюки мають наступний рецепт приготування:
- Варка грибів повинна здійснюватися в емальованій каструлі. У ємність потрібно налити воду, посолити і довести до кипіння. Уже в киплячу воду поміщають гриби.
- Коли вода знову починається кипіти вже з грибами, то вогонь потрібно зменшити і залишити це все варитися ще близько 20 хвилин. Дуже важливо при цьому помішувати гриби. За 5 хвилин до завершення процесу варіння потрібно кинути спеції.
- Далі необхідно дати грибам охолонути. Потім їх поміщають в скляні банки, але при цьому вони укладаються максимально щільно. Розсіл в банку повинен займати не більше 20%.
- Банки можна закочувати або ж закривати звичайними капроновими кришками і поміщати в прохолодне місце.
Так можна засолити маслюки гарячим способом.
Популярний варіант засолювання
Цей спосіб також має і другий варіант, який є ще більш відомим. Свою популярність він придбав за рахунок простоти й економічності. З рецептом може впоратися навіть новачок, який не має необхідного досвіду. В першу чергу слід зібрати компоненти:
- 4 горошини запашного перцю;
- 2 лаврові листки;
- половина чайної ложки чорного перцю;
- 65 г цукру;
- 45 г солі;
- 1 кг маслюків;
- 1 літр води.
Гриби також необхідно ретельно готувати до послові, їх необхідно помити і порізати. Банки повинні бути піддані стерилізації протягом не менше 15 хвилин. Наступний рецепт солоних маслюків ще простіше:
- Гриби необхідно варити у воді до того моменту, поки вони не підуть на дно.
- Додати в воду сіль, цукровий пісок, прянощі за смаком і залишити варити ще на 7 хвилин.
- Після приготування маслюки щільно укладаються в банки, але 15 відсотків місця потрібно залишити на розсіл. Розсолом в цьому випадку є та вода, в якій вони варилися.
- Банку закочується.
Після цього всього банки необхідно помістити під ковдру, щоб вони поступово остуджують. Коли ж вони повністю охолонуть, потрібно помістити їх в льох. Такий спосіб соління надає грибочками хрусткий і дуже ароматний смак.
Справжні гурмани зможуть оцінити це блюдо гідно.
Які гриби підійдуть для засолювання
Солити рекомендується тільки свіжі грибочки, які не мають червоточин і вм'ятин. Тому їх важливо піддавати сортування, в процесі якої якраз вибираються тільки дрібні екземпляри, з щільним трубчастим шаром. Деякі господині і зовсім солять тільки капелюшки, не використовуючи ніжки. Але в цілому обрізати їх не обов'язково. Червиві гриби в заготовку не годяться.
Великі грибочки можна засмажити або переробити в грибну ікру.
Підготовка грибів до соління
Кожен маслюк перед засолкою обов'язково очищається від сміття – видаляються травинки і листя, знімається шкірка з капелюшка (рекомендується видалити до промивання), так як вона може давати деяку гіркоту. Після грибочки промиваються чистою проточною водою.
Очищати від шкірки краще злегка підсушені плодові тіла. Для цього після збору їх розкладають на серветці, щоб трохи підсохли. Іноді швидше впоратися з видаленням шкурки допомагає опускання грибів в окріп на пару хвилин. Плівочка знімається ножем рухом на себе. Зовсім дрібні плодові тіла від шкірки можна і не очищати.
Замочувати маслюки не потрібно, так як вони мають губчасту структуру і швидко вберуть в себе рідину, ставши водянистими. Чистити такі гриби буде складно.
Під час чистки маслюків рекомендується надягати рукавички, так як фарбувальні пігменти, присутні в шкірці на капелюшку, досить в'їдливі й забруднять все руки.
Чистити такі гриби як маслюки важливо дуже швидко, так як вони містять в собі речовини, що окислюють, через що досить швидко темніють на повітрі. Гарний зовнішній вигляд у них втрачається. Уникнути потемніння плодових тіл допоможе швидка чистка і опускання їх у холодну воду з невеликою кількістю лимонної кислоти (не більше 2 г).
Холодний спосіб засолювання
Отримати смачні і ароматні солоні маслюки на зиму можна як гарячим, так і холодним методом. Розглянемо спочатку більш простий варіант.Для приготування заготовки холодним способом використовуються (з розрахунку на 5 кг плодових тіл) кам'яна велика сіль в кількості 200 г, по 9 листочків винограду і смородини, а також парасольки кропу – теж 9 шт.
Гриби готують традиційним способом, потім без попереднього відварювання укладаються в простерилізованих ємність з сіллю на дні (близько 20 г) капелюшками вниз. Далі шар плодових тіл засипається сіллю в кількості 60 г, поверх акуратно кладуться парасольки кропу і інші листя інших рослин (приблизно по 3 шт.). Товщина кожного грибного шару повинна дорівнювати 5-6 см.
Зверху цього «пирога» знову кладуться гриби, точно також пересипаючи сіллю і зеленню, поки не закінчаться всі маслюки. Заготівля закривається великою тарілкою або гуртком з дерева, а зверху ставиться щось важке (гніт). Ємність з грибами залишають при кімнатній температурі і витримують в такому стані близько декількох днів. Після закінчення цього часу маслюки переставляють в більш холодне місце, наприклад в холодильник.
До речі, кількість використовуваної солі і температура зберігання грибів взаємопов'язані. Наприклад, якщо стояти заготовки будуть при температурі всього 5 градусів, то досить використовувати всього 50 г солі з розрахунку на 1 кг. А ось якщо в приміщенні тепліше, то солі необхідно використовувати в кількості не менше 100 г за умови розрахунку на 1 кг плодових тіл.
Засолити маслюки можна і трохи по-іншому, з використанням часнику і перцю. У цьому випадку буде потрібно 2 ст. л. солі, лавровий лист (4 шт.), чорний горошок (5 шт.), пара зубців часнику, зелень кропу. Листочки смородини використовуються за бажанням. Кількість компонентів для засолювання вказано з розрахунку на 1 кг плодових тіл.
У ємність для грибів насипається сіль, зверху на яку кладуться маслюки вниз капелюшками. Далі формується шар з лаврового листа, кропу, порубаного часнику і солі з перцем. Потім знову укладаються грибочки. Процедура повторюється, поки не закінчаться дари лісу. Вони, як і в попередньому випадку, придавлюються гнітом і витримуються в такому стані добу (повинен з'явитися розсіл).
При холодному і гарячому способі засолювання, після того як гриби перестануть осідати, їх можна помістити в звичайні банки (при цьому розсіл повинен покрити гриби) і закатати. Щоб зимові делікатеси не зіпсувати, бувалі грибники перед закриванням кришкою рекомендують додати трохи соняшникової олії (яке буде виступати як запобіжник від попадання повітря).
Заготовки при цьому способі засолювання можна їсти вже через 1-2 тижні.
Гарячий спосіб засолювання
Приготування солоних маслюків може проводитися і способом гарячої засолювання. У цьому випадку на 1 кг плодових тіл використовується перець-горошок (3 шт.), Лаврове листя (2 листочка), гвоздика (2 шт.), Сіль кам'яна (50 г).
Маслюки заливаються водою і варяться до моменту занурення їх на дно каструлі (протягом 10-15 хв). Поки плодові тіла варяться, в каструлі утворюється піна, яка повинна зніматися. Відварені маслюки відкидають на друшляк, промивають холодною проточною водою і залишають для стікання рідини і повного охолодження.
Після цього вони перекладаються в простерилізовані банки пошарово з приправою і сіллю з розрахунку 50 г солі на 1 кг грибочків-маслюків. Зверху встановлюється гніт, в якості якого може виступати баночка меншого діаметру з водою. Заготівлю в такому вигляді залишають на добу при кімнатній температурі, далі прибирають в холодильник. Це найзручніший метод для жителів міст, у яких немає можливості зберігати діжку з грибами в погребі.
Якщо додати в рецепт листя хрону, то можна отримати гриби з острінкой. Це комбінований спосіб соління. Для приготування таких маслюків з розрахунку на 1 кг плодових тіл буде потрібно: кріп, 2 столових ложки солі, перець-горошок (6 шт.), 6 листів смородини, 4 зубці часнику, а також листя хрону.
Гриби миють і чистять, після чого варять у воді 15-20 хвилин.На дно ємності для соління укладаються листя хрону, і процедура соління повторюється як у попередньому рецепті.
Заготовки при цьому способі засолювання можна їсти вже через 5-7 днів.
Правила зберігання солоних грибів
Маслюки зберігаються в холодному місці – наприклад, в холодильнику або звичайному погребі при температурі не вище 5 ° С (при більш високій температурі закиснути або покриються цвіллю), але і не нижче 0 ° С (перемерзнуть, що погіршить їх смак). Посолені холодним методом можна навіть залишити в діжці, але важливо стежити, щоб вони не пліснявіли і не псувалися, а також, щоб розсіл постійно покривав гриби.
Зберігання грибів здійснюється тільки в чистій простерилизованной тарі. В іншому випадку є ризик захворіти на ботулізм.
Маслюки – гриби смачні і низькокалорійні, але вони багаті різними корисними речовинами, в тому числі клітковиною, мінералами, білками. Вони є прекрасними джерелами вітамінів для організму людини під час зими і навіть в солоному вигляді не втрачають своїх властивостей.
Калорійність солоних маслюків
Всупереч низькій калорійності, яка становить в середньому 25 ккал на 100 грамів продукту, солоні маслюки не входить у категорію дієтичних продуктів. Справа в тому, що гриби погано перетравлюються.
Білок, який входить до складу маслюків, нерідко називають «лісовим м'ясом». У цих грибах його в два рази більше, ніж в м'ясних продуктах або в яйцях. Ще в маслюках багато фосфору і зміцнюють імунітет бета-глюканов. Однак, організм людини погано засвоює містяться в грибах корисні мікроелементи.
Солоні гриби славляться неймовірною смаком і відносяться до ситним страв. Не дивно, що дієтологи рекомендують вживати їх людям, які дотримуються білкового харчування. Так само як і кремлівська дієта. Тільки зловживати солоними маслятами не варто, при дієтичному раціоні рази в тиждень достатньо.
Класичний рецепт засолювання маслюків
Тема розмови підійшла до рецептів. Почну з класичною технологією приготування солоних маслюків в домашніх умовах, яка передбачає використання в якості тари для засолювання дерев'яні бочки. В таких ємностях маслюки солять здавна і неспроста, адже в бочці вони виходять пружними, хрусткими і неймовірно смачними.
- Маслюки – 10 кг.
- Сіль – 0.6 кг.
- Перець горошком.
- Дубові і смородинові листя.
- Зелень кропу.
- Зібрані маслюки переберіть, очистіть від бруду і сміття, неодноразово прополосніте в воді.
- На дно дубової бочки насипте сіль, зверху викладіть основний інгредієнт капелюшками вниз. Пересипьте маслюки сіллю, прикрийте дубовими і смородиновим листям, додайте перець і кріп. Зверху викладіть залишилися гриби.
- Вміст бочки накрийте дерев'яним колом і поставте зверху гніт. Через тиждень грибочки сядуть і пустять сік. Якщо рідини багато, злегка отлейте, додайте трохи свіжих грибів.
- Виконайте процедуру кілька разів, після чого закупорену бочку відправте на зберігання в прохолодне місце на зиму. Через два місяці частування готове.
У приготуванні солоних маслюків в бочці немає нічого складного, все одно, що зробити капусту на зиму. Для справжнього грибника це цікава і неймовірно захоплююча процедура. А в кінці місії отримаєте закуску, яка прикрасить будь-який стіл.
Як солити маслюки на зиму в банках
Грибні страви допомагають зробити святковий або повсякденне меню вишуканим і різноманітним. На особливу увагу заслуговують лісові гриби, тому у багатьох господинь виникає бажання заготовити їх на зиму.
Способів заготовки багато: консервація, маринування, соління. Зупинимося детальніше на останньому варіанті, оскільки у солоних грибів неповторний смак і неперевершений аромат. Розглянемо два популярних способу засолювання маслюків в банках на зиму.
Гарячий спосіб
На сторінках кулінарних сайтів і журналів регулярно публікуються статті про приготування солоних маслюків. В силу різноманітності у початківців кулінарів часто виникають труднощі з вибором способу засолювання.Якщо і у вас така проблема, зверніть увагу на гарячий спосіб засолювання. Він максимально простий і швидкий.
- Свіжі маслюки – 1 кг.
- Вода – 1 л.
- Цукор – 60 г.
- Сіль – 35 м
- Чорний і запашний перець – по 3 горошини.
- Лавр – 2 листочка.
- Гвоздика – 2 бутона.
- Маслюки очистіть від сміття, обполосніть водою і поріжте великими шматочками. Якщо гриби маленькі, розрізати не варто. Помістіть все в друшляк і залиште на 15 хвилин, щоб пішла зайва волога.
- Підготуйте банки завчасно. Спочатку вимийте з содою під проточною водою і обполосніть. Після цього простерилизуйте 20 хвилин.
- Помістіть подрібнені маслюки в каструлю, влийте воду. Поставте ємність на плиту і варіть до того моменту, поки шматочки не опустяться на дно. Додайте сіль, цукор і спеції, проваріть кілька хвилин.
- Розкладіть маслюки по банкам так, щоб до верху залишалося 2 сантиметри. Залийте гарячим розсолом і закатати. Поставте банки на підлогу догори дном і прикрийте теплою ковдрою. Через 12 годин перемістіть банки в комору.
При використанні цього рецепта будьте обережніше зі спеціями. Якщо є сумніви краще зменшите кількість прянощів або зовсім не додавайте. Надлишок перцю або гвоздики здатний зіпсувати страву.
холодний спосіб
Тепер розглянемо холодний спосіб засолювання маслюків в домашніх умовах. Він не складний, але тривалий, оскільки блюдо досягає готовності через кілька тижнів. В основі рецепта лежить використання стандартного розсолу, що складається з кип'яченої води і солі. Він в парі з прянощами перетворює гриби в щось неймовірно смачне.
- Маслюки – 1 кг.
- Часник – 3 зубчики.
- Лавр – 4 листочка.
- Сіль – 2 столові ложки.
- Чорний перець – 5 горошин.
- Кріп і лист смородини – за смаком.
- Підготуйте емальовану каструлю. На дно ємності викладіть грибочки капелюшками вниз, зверху покладіть зелень, перець, рубаний часник, сіль і лавр. Повторіть шари.
- Вміст каструлі прикрийте плоским блюдцем, зверху поставте важкий предмет. В результаті гриби пустять сік і повністю покриються вийшов розсолом. Якщо рідини мало, додайте трохи підсоленій кип'яченої води.
- Залиште всі на 24 години при кімнатній температурі.
- Розкладіть заготовки по банках, залийте розсолом з каструлі і відправте в холодильник на кілька тижнів.
Після закінчення часу отримаєте чудову частування, яке в поєднанні зі свіжою зеленню стане прекрасним доповненням до смаженої картопелька. І такому простому тандему під силу здивувати і повністю задовольнити будь-якого гурмана.
Кращий спосіб під капронову кришку
На сьогоднішній день існує немислиму кількість смачних грибних заготовок, в числі яких солоні маслюки під капроновою кришкою. Цей кулінарний шедевр неймовірно простий в приготуванні, але за смаковими якостями дасть відсіч багатьом більш хитромудрим пригощань.
- Відварені маслюки – 3 кг.
- Сіль – 150 г.
- Часник – 7 зубчиків.
- Кріп – 5 парасольок.
- Чорний перець – 10 зерен.
- Запашний перець – 7 штук.
- Рослинна олія – 100 мл.
- Листя смородини.
- В емальовану ємність насипте сіль і розподіліть рівномірним шаром. Зверху викладіть частина завчасно відварених маслюків.
- Поверх порозсипайте листя смородини, кріп, рубаний часник і спеції, посипте все сіллю. Зверху виконайте шар з решти грибів і спецій.
- Вміст посуду прикрийте тарілкою і притисніть вантажем. Через добу розкладіть інгредієнти по скляних банках, залийте розсолом. У кожну банку налийте трохи олії і закрийте капроновими кришками. Поставте баночки з маслятами в холодильник. Через 2 тижні частування готове.
Щоб спробувати солоні маслюки по-домашньому під капронову кришку доведеться трохи почекати. Але якщо зробити все правильно, готову страву повністю компенсує витрачений на очікування час неповторними гастрономічними враженнями.
Смачний рецепт засолювання в відрі
Раніше солили маслюки в великих дерев'яних бочках.Сьогодні така можливість присутня тільки у сільських кулінарів. Але це не означає, що городяни не можуть себе радувати смачними грибочками. Пропоную сучасний варіант приготування страви, який передбачає засолювання маслюків в відрі.
- Маслюки – 3 кг.
- Сіль – 200 г.
- Кріп – за смаком.
- Листя смородини – за смаком.
- Перець горошком.
- Свіжі маслюки переберіть, видаліть лісової сміття і грязь, кілька разів промийте водою. Якщо знайшли підозрілі гриби, викиньте. Зі здоров'ям жарти погані.
- Дно емальованого відра посипте сіллю, викладіть рядами маслюки капелюшками вниз, рясно пересипаючи сіллю. Між шарами робіть невелику подушку з перцю і смородинового листя.
- Вміст відра прикрийте дерев'яним кругом або тарілкою, притисніть вантажем. Через тиждень грибочки сядуть, з'явиться розсіл.
- Якщо рідини занадто багато, отлейте. Відро загорніть плівкою, прикрийте кришкою і відправте в прохолодне місце на два місяці. Після закінчення часу частування готове.
Деякі господині при засолюванні маслюків прикривають верх відра капустяним листям. Завдяки грибного розсолу з них виходить чудова основа для приготування відмінних голубців. Обов'язково спробуйте.
Як правильно обробляти гриби маслюки
Наявність слизової плівці на капелюшку дало назву маслюки. Вона захищає від висихання, але при чищенні від неї складно позбутися. Тому цей розділ присвячую правильній обробці грибів.
Назбиравши гриби, будинки розсортуйте по різновиди, а потім приступайте до чищення, миття та готуванні.
- Маслюки висипте в таз або інший посуд і залийте водою на деякий час, щоб відстала бруд і суха трава. Все сміття спливе.
- Потім приступайте до чищення. Огляньте кожен гриб. Зріжте грибницю і приберіть залишки бруду і гнилі. Обов'язково знімайте плівку з шапки. Для цього акуратно подденьте плівку у краю і потягніть на себе.
- Почистивши, приступайте до промивання. Часто трапляються червиві екземпляри, які іноді відразу не помітиш. Потримайте їх у підсоленій воді 3 години. Черви спливуть наверх, а личинки опустяться на дно. Воду злийте і ще раз добре промийте гриби.
- Якщо є різні за розміром маслюки, переберіть. Маленькі залиште цілими, у середніх відріжте капелюшок від ніжки, великі поріжте на частини. Щоб шматочки не розвалилися, проваріть 2 хвилини.
Маслюки необов'язково відварювати до готовності, щоб смажити або замаринувати. Обробивши гриби, підсушіть і приступайте до готування різних блюд.
Як відрізнити хороші маслюки від помилкових грибів
В кошику початківця грибника крім маслюків нерідко трапляються помилкові гриби. За зовнішнім виглядом вони сильно схожі на їстівні, але при уважному розгляді навіть неозброєним оком можна помітити характерні ознаки. Обов'язково ознайомтеся з викладеним нижче матеріалом, адже ця інформація захистить від неприємностей.
- Уважно огляньте капелюшок з усіх боків. Якщо в руці виявиться помилковий гриб, у нього буде капелюшок з фіолетовим забарвленням зверху, і жовтувато-кремова знизу. Ще у неїстівного примірника пластинчаста будова нижньої частини, а у Маслюка – губчаста структура.
- Розпізнати помилковий гриб можливо і по кільцю на ніжці. У нього воно світло-бузкове і звисає. У їстівного Маслюка кільце світло-фіолетове і довго зберігає первісну структуру всупереч впливу навколишнього середовища.
- Звертайте увагу і на м'якоть. У неїстівних грибів вона характеризується червонуватим відтінком, а через деякий час в точці зрізу змінює колір.
Як правильно зберігати солоні гриби
Заключну частину матеріалу присвячу правильного зберігання солоних грибів. Їх краще зберігати в прохолодному місці. Оптимальною вважається температура 5-6 градусів. При температурі нижче нуля маслюки замерзнуть, стануть крихкими і втратять смак. При температурі вище 6 градусів набувають кислий смак і навіть псуються.
Слідкуйте за тим, щоб маслюки завжди були в розсолі. Якщо рідини недостатньо, додайте холодної кип'яченої води.Якщо помітили цвіль, гурток і тканина промийте гарячою підсоленою водою. Якщо цвіль на стінах банки, зніміть чистою ганчіркою.
Краще банки закупорювати герметично, щоб убезпечити себе. У солоному розчині маслюки в повному обсязі консервуються, що уповільнює дію мікроорганізмів, а не усуває їх. Якщо розсіл зробити більш густим, збільшиться термін зберігання, але часто такі гриби стають сильно соленими і втрачають смак.
У слабкому розсолі маслюки стають кислими, оскільки відбувається молочнокисле бродіння. Такі маслюки не є небезпечними для здоров'я, але на любителя. Якщо використовуєте замість кришок папір або кульок, будьте готові, що розсіл з банок випарується, а заготовлені гриби прийдуть в непридатність. На цьому у мене все. До зустрічі!
Простий рецепт солоних маслюків з часником
Завдяки цьому простому рецептом солоні маслюки виходять дуже смачними і хрусткими.
- маслюки – 1 кг;
- сіль – 2,5 ст. л .;
- лаврушка – 5 листочків;
- часникові зубчики – 4 шт .;
- перець чорний і білий горошком – по 5 шт .;
- листя чорної смородини – 6 шт .;
- зелень кропу – 1 пучок.
В емальованому посуді на дно насипати тонкий шар солі.
Розподілити відварені маслюки прямо на сіль капелюшками вниз.
Зверху викласти листя лаврове листя, смородини, а також посипати сумішшю перців горошком.
Посолити зверху, посипати порізаними зубчиками часнику і зеленню кропу. Викладати шарами до тих пір, поки не закінчаться маслюки.
Зверху на гриби поставити тарілку і придавити гнітом.
Так робиться для того, щоб грибочки пустили сік, який, з'єднуючись разом з приправами, утворює розсіл.
Залишити маслюки в розсолі приблизно на 24 години.
Гриби розкласти в банки, залити тією рідиною, яка утворилася в ході засолювання.
Якщо розсолу мало, то додати в банки холодної кип'яченої води з невеликою кількістю солі.
Банки з солоними грибами маслятами поставити в холодильник на 3 тижні. Після закінчення цього терміну грибочки готові до вживання.
За запропонованим простим рецептом, солоні маслюки виходять кулінарним витвором, і всю зиму будуть радувати вашу сім'ю.
Солоні маслюки, приготовані в розсолі з хріном
Чудова закуска, яка виявиться до душі любителям «вогника». За рахунок хрону і часнику, блюдо буде мати своєрідну пікантну гостроту, що не може не здивувати представників сильної половини людства.
- гриби відварені – 2 кг;
- корінь хрону – 1 шт .;
- перець чорний горошком – 10 шт .;
- парасольки кропу – 5 шт .;
- зубчики часнику – 10 шт .;
- сіль – 2,5 ст. л .;
- листя вишні і чорної смородини – по 5 шт.
У стерилізовані банки на дно покласти очищений і порізаний на кружечки корінь хрону.
Викласти порізані слайсами часникові зубчики, перець чорний, парасольки кропу, а також листя вишні і смородини.
Зверху посипати тонкий шар солі і викласти маслюки капелюшками вгору.
Укладати шарами, поки до верху банки не залишиться близько 2 см.
Зверху поставити невеликий вантаж, щоб придавити гриби в банку.
У цьому положенні маслюки повинні знаходитися 2 тижні, поки не пустять власного соку, щоб вийшов розсіл.
Після закінчення цього періоду в гриби долити холодну підсолену кип'ячену воду.
Закрити тугими капроновими кришками і винести в прохолодне приміщення.
Такі солоні маслюки, приготовані в розсолі, обов'язково стануть частим «гостем» на вашому столі.
Як готувати солоні маслюки з цукром і гірчицею
Заготівля, в якій гармонійно поєднуються спеції, стане не менш пікантною для шанувальників грибних страв.
- гриби маслюки – 2 кг;
- вода – 1 л;
- цукор – 100 г;
- сіль – 60 г;
- зерна гірчиці – 1 ст. л .;
- гвоздика – 5 гілочок;
- перець духмяний – 5 шт .;
- лаврушка – 5 листочків.
Як готувати солоні маслюки з цукром і гірчицею?
Для цього відварені і охолоджені гриби порізати на великі шматочки.
Залити водою, дати закипіти, засипати цукор і сіль і добре розмішати.
Всипати зерна гірчиці, лавровий лист, гілочки гвоздики і лавровий лист.
Дати кипіти розсолу разом з грибами 15 хв.
Маслюки дістати шумівкою з каструлі і розкласти в стерилізовані банки.
Зверху залити розсіл, не доливаючи до країв приблизно 1,5-2 см.
Закрити кришками, укутати ковдрою і в такому стані дати повністю охолонути.
Гарячий варіант засолювання маслюків
Таким способом солоні на зиму маслюки будуть хороші для салатів, м'ясних страв і в якості закусок. Однак таку консервацію краще зберігати в скляній або керамічному посуді, а також в дерев'яних діжках.
Як швидко приготувати солоні маслюки за рецептом гарячої засолювання
А тепер подивіться, як швидко приготувати солоні маслюки за рецептом гарячої засолювання:
- гриби – 1 кг;
- зелень кропу – 1 пучок;
- сіль – 2,5 ст. л .;
- вода – 600 мл;
- перець чорний мелений – 5 зерен;
- часникові зубчики – 5 шт .;
- кардамон – 2 шт.
Відварені маслюки порізати на великі шматочки, залити водою, засипати сіллю і дати прокипіти 10 хв.
Вести в розсіл порізаний кубиками часник, кардамон, перець і зелень кропу.
Дати прокипіти 5 хв і зняти з плити.
Дати охолонути грибам і розкласти по заздалегідь стерилізованої посуді.
Залити остиглим розсолом, не доливаючи до країв близько 2 см.
Закатати стерилізованими кришками і винести в холодне приміщення.
Цей вид заготовки можна поставити в холодильник, а через 2 тижні можна вживати.
Знаючи рецепти солоних маслюків, можна всю зиму радувати свою сім'ю, близьких і друзів цим приголомшливим стравою. Гарною прикрасою для столу будуть маслюки і на Новий рік. Солоні грибочки в свято – такий же незамінний атрибут, як мандарини і салат «Олів'є».
Рецепт приготування солоних маслюків на зиму холодним способом
Пропонуємо покроковий рецепт приготування солоних маслюків на зиму холодним способом.
- гриби – 3 кг;
- сіль – 2,5 ст. л .;
- листя червоної смородини;
- гілочки кропу;
- листя вишні;
- перець чорний горошком – 15 шт.
На дно емальованої або скляного посуду насипати тонкий шар кам'яної солі.
Викласти один шар грибів капелюшками вниз і накрити листям смородини, вишні, а також гілочками кропу.
Посипати знову сіллю і зернами перцю чорного.
Викладати шарами маслюки і спеції, поки все не закінчиться.
Накрити і зверху поставити прес, щоб гриби пустили сік, і утворився розсіл.
В такому стані залишити заготовку на 25-30 днів.
Перед подачею на стіл, маслюки слід вимочити в холодній воді близько 2 ч.
Солоні маслюки, приготовані за цим рецептом, добре підійдуть для салатів, як додатковий інгредієнт, а також як самостійна закуска. У цьому випадку її необхідно заправити оливковою олією і порізаним півкільцями ріпчастою цибулею.
Солоні маслюки на зиму, приготовані комбінованим способом
Ще один популярний рецепт солоних маслюків на зиму, готується комбінованим способом.
- маслюки – 2 кг;
- вода – 800 мл;
- сіль – 3 ст. л .;
- часникові часточки – 10 шт .;
- кріп – 5 парасольок;
- смородинові листя – 6 шт .;
- масло рослинне – 50 г;
- перець білий і чорний горошком – по 5 шт .;
- гвоздика – 5 шт.
У цьому рецепті користуються і холодної засолкою, і гарячою.
На дно каструлі насипати сіль, викласти першу партію грибочків лапками вниз.
Розподілити зверху гвоздику, суміш перців горошком, кріп, смородинові листя і порізані слайсами зубчики часнику.
Далі, шар за шаром викладати гриби, сіль і спеції, поки все не закінчиться.
Зверху поставити вантаж і залишити в такому положенні на 2 дня.
Розкласти маслюки в стерилізовані банки, розсіл закип'ятити і обережно влити в банки, щоб не лопнули.
Якщо не вистачить розсолу, щоб заповнити банки, можна долити кип'яченою водою.
Зверху розлити по грибам рослинне масло, закрити кришками з капрону і дати охолонути.
Поставити в холодильник на зберігання або винести в підвал.
Ця заготовка солоних маслюків на зиму виходить дуже ароматною і смачною. Ця делікатесна закуска стане на вашому столі неповторним грибним стравою.
Підготовка маслюків до засолюванні
Після того як урожай зібраний, його потрібно якнайшвидше опрацювати і очистити. Справа в тому, що плоди дуже швидко псуються і в них заводяться комахи, після яких вживати в їжу гриби вже не можна.
Зібрані плодові тіла не можна зберігати в відрі або кошику, в яку їх збирали в лісі. Від такого способу транспортування вони швидко нагріваються, починають зопрівати і гнити. Якщо немає часу приступити до очищення відразу, то гриби розстеляють рівним шаром на відрізку натуральної тканини або газеті.
Маслюки не потрібно замочувати перед очищенням і тим більше мити. Їх заготовляють виключно в сухому вигляді, при необхідності тільки промакивать вологою ганчірочкою під час обробки. Щоб якісно очистити плоди, перед собою потрібно поставити ємність з водою, а також взяти гострий ніж. При митті гриби потрібно сортувати, так як для засолювання підходять дрібні плоди, а для варіння і приготування печеня і інших страв великі.
Після того як урожай маслюків зібраний, його потрібно якнайшвидше опрацювати і очистити
Обробляти плоди потрібно так: зняти шкірку з капелюшка і видалити всі червиві або пошкоджені ділянки, зняти шар бруду або землі, іншого лісового сміття. Потім промокнути їх ганчірочкою і приступати до іншого процесу – варінні. Відварювати маслюки потрібно близько 10 хвилин з моменту закипання рідини з грибами.
Далі відварені гриби можна заготовлювати про запас, в тому числі і засолюють різними способами з додаванням улюблених спецій.
Порада: При доторку з грибами вони можуть фарбувати руки в темний колір. Щоб цього не сталося, долоні змочують в рослинному маслі.
Як обробити маслюки після збору (відео)
Як правильно солити маслюки холодним способом на зиму
Існує кілька способів засолити маслюки для зими – холодний і гарячий. Кожен з них має свої переваги. Справжні любителі і цінителі грибів відзначають, що маслюки краще зберігають свій смак саме при холодному способі з мінімумом термічної обробки.
Для приготування знадобиться:
- близько 5 кілограм свіжих маслюків;
- 300 грам повареної НЕ йодованої солі;
- смородинові листя;
- вишневе листя;
- кропові парасольки.
Справжні любителі і цінителі грибів відзначають, що маслюки краще зберігають свій смак саме при холодному способі
Спосіб засолювання:
- Молоденькі маслюки попередньо очистити і ретельно звільнити від плівки. У маленьких плодів зрізати ніжки необов'язково. Розділити вказану в рецептурі масу на три рівні частини, поклавши в першу купку великі екземпляри, а в решту трохи дрібніші.
- Плодові тіла з першої купки укласти на дно емальованої глибокого посуду так, щоб вони рівномірно лежали капелюшками вниз. Далі їх пересипають сіллю, кладуть зверху листя смородини і винограду.
- В якості другого шару кладуть плоди середнього і маленького розміру. Їх засипають 600 грамами солі і знову перекладають смородиновим, вишневими і виноградним листям. Останній шар маслюків пересипають НЕ йодованої сіллю і посипають кропом. Зверху укладається масляної і на неї дерев'яний диск. Замість нього можна використовувати тарілку, меншу за діаметром, ніж сама тара.
- Каструлю або миску з грибами поміщають в прохолодне місце на 1 місяць. Першу пробу можна буде зняти тільки після спливу цього строку. Перед подачею на стіл або приготуванням з грибів страв їх промивають під водою щоб змити залишки солі на поверхні.
Першу пробу маслюків можна буде зняти тільки через місяць
Рецепт приготування солоних маслюків на зиму в домашніх умовах
Для того щоб приготувати маслюки за класичним рецептом засолювання потрібно дотримуватися повністю всю технологію. В якості тари використовується не емальований тара, а дерев'яна бочка. Саме в ній маслюки виходять пружними і хрусткими.
- близько 10 кілограм маслюків;
- 700 грам кухонної солі;
- кілька горошків запашного перцю;
- листя дуба;
- смородинові листя і гілочки;
- кропові парасольки.
Етапи приготування:
- Зібрані в лісі маслюки перебрати і очистити, швидко прополоснуть в воді.
- На дно бочки, виготовленої з дуба, насипати невелику кількість солі і викласти плодові тіла капелюшками вниз. Шар з грибів пересипають шаром солі і додають до них перець і різні листя. Таким чином укладаються всі шари до закінчення грибів.
- На останній шар тел кладуть чисту стерильну марлю, складену в декілька шарів, і ставлять гніт у вигляді дерев'яної кришки від бочки і якогось важкого вантажу. Через тиждень після відстоювання в такому положенні, плоди пустять сік і трохи осядуть. Рідина, яка утворюється внаслідок засолу, повинна повністю покривати поверхню плодів. Якщо її багато, то її можна відлити.
- Закупорену тару відправляють на зберігання в льох або прохолодну комору на всю зиму. Через 2-3 місяці маслюки будуть готові до вживання.
Як солити маслюки (відео)
Засолка маслюків в відрі
Дерев'яна бочка – це пристосування, яке нечасто зустрічається в домашніх умовах. Набагато простіше, швидше використовувати звичайне відро. Для такого роду засолювання знадобиться:
- близько 4 кілограм маслюків;
- 200 грам кухонної солі;
- сушений кріп за смаком;
- смородинові листя;
- запашний перець горошком.
Обробити гриби і повністю очистити їх від плівки і прилип лісового сміття. Якщо під час сортування знайшлися підозрілі екземпляри, то їх не потрібно використовувати.
Дно емальованого відра стандартного обсягу викласти сіллю, а зверху покласти ряд грибів. Між укладеними шарами плодів повинні бути подушка з солі, перцю і різних листя. Далі, як і в минулих рецептах, маслюки придавлюються гнітом. У такому вигляді їх залишають в прохолодному погребі близько 2 місяців.
Маслюки можна маринувати в дерев'яній бочці
Як засолити маслюки на зиму з хріном
Перевага цього рецепта полягає в тому, що хрін є лікарською рослиною і гостро пахне прянощами. При симбіозі з маслятами він надає їм особливу пікантність і діє як природний консервант. Для приготування страви знадобиться:
- близько 3,5 кілограм маслюків;
- 1,5 головки часнику;
- 1 пучок зелені;
- 20 грам запашного перцю горошком;
- 2 кореня хрону;
- сіль за смаком.
Приступаємо до приготування:
- Маслюки швидко очистити після збору і відварити в підсоленій воді близько 20 хвилин.
- Корінь хрону ретельно промити від землі і іншого сміття і натерти на тертці з дрібними отворами.
- Часник розібрати на зубки і очистити їх.
- Приступити до засолюванні: тару посипати шаром солі, а потім укласти на неї маслюки. На них укладають перець, кріп і суміш з часнику і хріну, сіль. Таким чином шару чергуються до того моменту, поки не закінчаться гриби.
- Останній шар накрити марлею і поставити під гніт.
Через 2 тижні гриби можна пробувати.
Після засолу маслюків їх переміщують для зберігання в прохолодне темне місце
Правила та терміни зберігання солоних маслюків
Для зберігання найкраще підійде та тара, в якій гриби солілісь. Це може бути велика емальована каструля, таз, скляні банки або відро, дубова бочка. Після засолу маслюків їх переміщують для зберігання в прохолодне темне місце. В ідеалі це може бути підвал або затемнена комора. Оптимальний температурний режим – близько п'яти градусів Цельсія.
Правильно законсервовані і засолені маслюки можуть стоять в герметичній тарі кілька років. Якщо ж кришка вже була відкрита, то банку потрібно з'їсти за тиждень або два.
У маслюках є багато вітамінів і корисних для тіла людини мікроелементів. При правильному посол з додаванням різних прянощів, з них можна зробити смачну закуску до міцних спиртних напоїв. Крім цього маслюки можна використовувати для приготування перших страв, салатів. Перед цим їх промивають невеликою кількістю води, щоб зайва сіль змилася і не відчувалася. При подачі їх можна прикрасити свіжою зеленню, нерафінованою соняшниковою олією або ріпчастою цибулею, порізаною на півкільця.
Як засолити маслюки гарячим способом (відео)
Забезпечити правильне зберігання засолених грибів досить проблематично. В умовах квартири їм можна виділити окрему полицю в холодильнику, але тоді будьте готові до зайвої споживання електроенергії.
Холодний варіант засолювання
Заготовлювати шляхом консервації в міцному сольовому розчині можна практично всі їстівні гриби. І маслюки в цьому сенсі – не виняток. Головне, щоб продукти були свіжими, міцними і не червивими.
Існує кілька способів того, як засолити маслюки. Але на практиці найчастіше використовуються два основні методи: холодний і гарячий. У першому випадку продукти піддаються мінімальній тепловій обробці, а в другому їх потрібно буде варити. Обидва варіанти гарні по-своєму. Для прикладу можна розглянути, як засолити маслюки холодним способом. Для роботи буде потрібно мінімальна кількість інгредієнтів:
- на 5 кілограм грибів 300 грам солі, листя смородини і вишні, а також кілька гілочок сухого кропу.
Перш ніж з'ясовувати, як засолити маслюки, гриби потрібно підготувати. Для цього їх спочатку слід перебрати, відкинувши убік м'яті і перестиглі. Потім з поверхні капелюшка треба акуратно зняти тонку шкірку, а з ніжки видалити білу плівку у вигляді маленької спіднички. Після цього гриби треба промити і розсортувати їх за розміром. У великих особин ніжки можна відокремити від капелюшків. Тільки після цього можна приступати до засолюванні:
- Краще це робити у великій емальованій каструлі. Для початку її дно треба застелити листям.
- Потім шарами викладати гриби, чергуючи їх зі спеціями і посипаючи сіллю кожен ряд.
- Накрити конструкцію залишилися гілками і листям.
- Зверху застелити шматок марлі і покласти на неї дерев'яний диск або кришку.
- Встановити вантаж і відправити ємність в холодне місце.
Пробу можна знімати вже через півтора місяці. Якщо на смак буде ясно, що часу виявилося недостатньо, то можна почекати ще два тижні.
гаряча засолювання
На випадок якщо грибів буде дуже багато, є інший спосіб, як засолити гриби. Маслюки виходять не менш смачними за умови використання та гарячого методу. Він займає набагато менше часу, але передбачає більш різноманітний набір додаткових компонентів:
- на кілограм грибів 60 грам крупної солі, 3 горошини чорного перцю, 1 лавровий листочок, 3 гвоздики, 2 листочка чорної смородини, 5 грам сухих зерен кропу.
Процес проходить не зовсім звичайно:
- Насамперед в каструлю треба залити півсклянки води і закип'ятити її, додавши сіль.
- Викласти підготовлені гриби. Під час варіння їх треба постійно помішувати, щоб продукт не пригоріла.
- Після повторного закипання піну потрібно зняти, а в каструлю додати всі заготовлені спеції і приправи.
- Через 20 хвилин гриби почнуть осідати на саме дно каструлі, а розсіл стане більш прозорим. Це означає, що продукт готовий.
- Вміст каструлі необхідно вилити в ємність для зберігання. Причому треба пам'ятати, що розсолу повинно бути в 5 разів менше, ніж основного продукту.
Через 40 днів маслюки можна спокійно діставати і, промивши холодною водою, використовувати для приготування різних страв.
Соління в дрібній тарі
Не у всіх людей вдома є підвал. Жителі багатоповерхових будинків часом позбавлені такого задоволення. Для них буде цікаво, як засолити маслюки на зиму в банках. Адже таку тару можна спокійно зберігати навіть на самому маленькому балконі або в холодильнику. Для такого способу на 1 кілограм грибів на літр рідини будуть потрібні наступні компоненти:
- 6 лаврових листочків, 60 грам солі, 10 горошин чорного і 8 штук запашного перцю, зубок часнику, 3 гвоздики, 75 г цукру і кілька зерняток сушеного кропу.
Порядок дій в цьому випадку повинен бути наступний:
- Гриби викласти в глибоку каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Варити 10 хвилин.
- Після закінчення часу додати трохи лимонної кислоти і продовжувати кип'ятіння ще 2 хвилини.Це треба для того, щоб маслюки не темніли. Тих, кого не бентежать грибочки сірого кольору, цей етап можуть пропустити.
- Після цього відвар потрібно злити.
- Гриби знову перекласти в каструлю, заповнити її водою і варити ще 15 хвилин.
- Після цього вміст знову треба процідити.
- До рідини за рецептурою додати необхідні інгредієнти і поварити 5 хвилин.
- Гриби розкласти по стерилізованим банкам і залити приготовленим гарячим розсолом.
- Додати в кожну з них по 30 грам оцту столового і щільно закрити кришками.
У прохолодному місці такі маслюки можуть зберігатися досить довго.
оригінальний рецепт
Є ще багато різних способів, як засолити маслюки на зиму. Взяти, наприклад, рецепт, за яким для роботи спочатку потрібно приготувати маринад:
- Для цього треба 90 грам солі розчинити в склянці води і додати стільки ж столового 6% -го оцту.
- У такій розсіл необхідно занурити підготовлені гриби і довести їх повільно до кипіння.
- Додати лавровий лист і 75 грам цукру, лимонку і запашний перець.
- Остигнули гриби розкласти в підготовлені ємності.
- Залити їх розсолом і зверху закрити пергаментом.
Такі гриби можна зберігати в холодильнику. Це дозволити завжди мати їх під рукою. У будь-який час господині залишиться тільки дістати потрібну кількість ароматних маслюків, злегка промити їх і використовувати для приготування різних салатів та інших закусок. Гриби, приготовані таким способом, виходять дуже ніжними і ароматними. Вони також будуть непоганим доповненням до будь-яких рибних або м'ясних страв. Для роботи краще вибирати екземпляри поменше. Це дозволить частково заощадити час на їх підготовку, так як в цьому випадку шкірку з капелюшка можна буде не знімати.
Written by admin
Недавні записи
- Італійська вівчарка: опис, характеристики, особливості, догляд – усе, що ви хотіли знати
- Як зробити базилікову олію вдома: рецепт та корисні поради
- Чи можна тримати сухі квіти в домі: переваги та рекомендації | Назва сайта
- Чому листя антуріуму жовтіють: причини та способи вирішення проблеми
- Муха кімнатна: опис, причини виникнення, способи боротьби
- Які напої підходять до текіли: смачні комбінації
- Як розквітають георгіни: особливості цвітіння та догляду за рослиною
- Квітка традесканція: опис і особливості рослини
- Як ефективно протидіяти тлі на трояндах: найкращі засоби і рекомендації
- Дуже спекотно та сонячно у Флориді
- Веселка гриб фото – красота природи в долоні вашої руки
- Решітка для троянд: вибір, використання і догляд за рослинами